Shopify SEO expert

Het belang van data en statistieken in het optimaliseren van e-commerce succes is cruciaal voor een Shopify SEO expert. Wereldwijd vertrouwen meer dan 1,7 miljoen bedrijven op Shopify, verspreid over meer dan 175 landen. Dit maakt Shopify een van de meest invloedrijke spelers op de markt. Het benutten van de mogelijkheden die dit platform biedt, vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden in SEO strategieën, die essentieel zijn voor het maximaliseren van online zichtbaarheid en verkoop.

Laten we samenwerken aan:

Via video call of op locatie in Enschede

Gratis SEO analyse voor Shopify-shops

Kennismaking via video call (30 min)

Binnen één dag reactie

Waarom MarketingCollega?

Specialist in Shopify SEO

Premium SEO in combinatie met een collegiale samenwerking. Dat is wat MarketingCollega écht uniek maakt.

Ruime Shopify-ervaring

Een Shopify SEO expert weet waar de valkuilen maar vooral ook de kansen liggen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Meer dan allen Shopify SEO

Top posities in Google is het eerste doel. Maar we willen ook een goed converterende Shopify store. We gaan aan de slag voor een gebruiksvriendelijke website.

Collegiale samenwerking

We combineren kwalitatieve SEO met een collegiale en prettige samenwerking. Een Shopify SEO expert toont initiatief en heeft veel contact met de klant.

SEO strategie op maat

Shopify biedt vele mogelijkheden voor unieke optimalisaties voor jouw website. En dat is ook wat we gaan doen: we maken een plan speciaal voor jouw webshop.

Kennismaken?

SEO analyse via video call (30 min)

Deze bedrijven geholpen met SEO

Het stappenplan van je Shopify SEO expert

De SEO+ strategie in 7 stappen

We gaan niet zomaar wat doen. We willen een duidelijk plan om jouw Shopify shop bovenaan in Google te krijgen.

1. Gratis SEO scan

Dit is tevens de kennismaking met jouw nieuwe Shopify SEO expert. We gaan je webshop onder de loep nemen om te kijken waar de verbeterpunten liggen. Hier komen concrete actiepunten uit. Heb je vertrouwen in de Shopify SEO specialist? Dan kun je het laten uitbesteden. Ga je liever zelf aan de slag? Ook dat is helemaal prima! De uitgebreide analyse blijft volledig gratis.

2. Zoekwoordonderzoek

Op welke categorieën en producten wordt jouw Shopify al goed gevonden en waar liggen vooral nog kansen? Daarnaast gaan we op zoek naar interessante onderwerpen voor blogs, kijken we naar de concurrentie en gaan we zelfs op zoek naar nieuwe producten. Het zoekwoordonderzoek is de basis van een succesvolle Shopify SEO-campagne

3. Techniek optimaliseren

Shopify's flexibiliteit is krachtig, maar vergt precisie. Kleine configuratiefouten kunnen al snel impact hebben op je verkeer. Daarom geven we tips voor elk aspect van je Shopify website, van laadsnelheid tot het juist instellen van canonical tags op productfilters, om zo je online zichtbaarheid en verkoop te verhogen.

4. Schrijven van content

Content is cruciaal voor SEO en wordt vaak onderschat. De best presterende pagina's in Google voor competitieve zoekwoorden bevatten vaak minimaal 1000 woorden. Dit lijkt misschien een uitdaging voor een categoriepagina, maar een ervaren Shopify SEO specialist kan hier effectief mee omgaan, door de inhoud zorgvuldig te structureren en te optimaliseren voor zowel zoekmachines als gebruikers.

5. Linkbuilding voor autoriteit

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van externe links naar jouw Shopify site. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is het een uitdagend proces. Links moeten van hoge kwaliteit zijn en relevant voor jouw sector. Deze links kunnen op diverse manieren worden verkregen. De strategie voor het verkrijgen van deze links wordt bepaald tijdens het zoekwoordonderzoek, waarbij nauwkeurig wordt gekeken naar de meest effectieve benaderingen voor jouw specifieke markt.

6. Verbteren van de gebruiksvriendelijkheid

Blokkeren pop-ups je winkelwagen? Dan zie je dit waarschijnlijk snel terug in een daling van je omzet. Maar er zijn ook tal van kleinere factoren die samen kunnen leiden tot significant omzetverlies. Daarom analyseren we nauwkeurig alle elementen die potentiële klanten kunnen hinderen bij het afronden van een aankoop, om zo de gebruikerservaring te optimaliseren en de conversieratio te verhogen.

7. Branding voor Shopify-shops

Een groot voordeel van Shopify is de uitgebreide aanpasbaarheid; vrijwel alles is mogelijk. Hierdoor kunnen we een website creëren die professionaliteit en vertrouwen uitstraalt. Ons doel is om een sterk merk te ontwikkelen dat loyaliteit bij klanten bevordert en hen keer op keer terug laat komen.

Start met de gratis Shopify SEO analyse

Plan nu snel een gratis en vrijblijvende SEO+ analyse in. We behandelen alle bovenstaande punten zodat we precies weten waar we aan toe zijn. Deze diepgaande analyse wordt gepresenteerd via een videogesprek. 

Een Shopify SEO specialist gaat voor resultaat!

Een stijging van 304% bezoekers vanuit Google in nog geen drie maanden tijd!  SEO is een lange termijnstrategie, maar met onze unieke aanpak is zelfs snel resultaat vaak de realiteit!

Vraag je gratis SEO scan aan!

SEO analyse voor Shopfiy (30 min)

Shopify SEO reviews

Meningen over MarketingCollega

De expert in SEO voor webshops

Gespecialiseerd in e-commerce

Een gedegen e-commerce SEO specialist kent elk CMS door en door. Het combineren van strategieën en tactieken van verschillende platformen is de kracht achter onze Shopify SEO campagnes. Het CMS Lightspeed heeft vergelijkbare voor- en nadelen als Shopify. Dit heeft vooral te maken met dat niet alle technische SEO aspecten te implementeren zijn. Bij WordPress of Mangeto SEO is er weer zóveel mogelijk dat dit risico’s met zichmee brengt.

Hoe verbetert een Shopify SEO expert mijn zoekmachine ranking?

Shopify SEO experts optimaliseren je webshop om hoger te scoren in zoekmachines.

Een Shopify SEO expert zet diverse technieken in om je zoekmachine ranking te verbeteren, wat essentieel is voor het aantrekken van meer verkeer en het verhogen van je verkopen. Hieronder volgt een uitgebreid overzicht van hoe een expert dit aanpakt:
 1. Technische SEO: De basis van je Shopify store wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit omvat het verbeteren van de laadsnelheid, het zorgen voor een mobielvriendelijke site en het opschonen van de HTML-code zodat deze gemakkelijker door zoekmachines kan worden gecrawld.
 2. Keyword Research: Een grondige analyse van relevante zoekwoorden is cruciaal. Een Shopify SEO expert identificeert de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt en implementeert deze strategisch op je website, van productbeschrijvingen tot blogposts.
 3. Content Optimalisatie: Content is koning in SEO. De expert zorgt ervoor dat alle content op je site, inclusief tekst en afbeeldingen, geoptimaliseerd is voor de geselecteerde zoekwoorden. Dit helpt niet alleen bij ranking, maar verbetert ook de gebruikerservaring.
 4. Linkbuilding: Het opbouwen van een gezond linkprofiel is fundamenteel. Door kwalitatieve en relevante backlinks te verkrijgen, verhoogt een Shopify SEO expert de autoriteit van je website, wat een direct positief effect heeft op je ranking.
 5. User Experience (UX): Google waardeert websites die een uitstekende gebruikerservaring bieden. Een SEO expert zorgt ervoor dat je Shopify store gebruiksvriendelijk is, met een logische structuur en duidelijke call-to-action elementen.
 6. Voortdurende optimalisatie en analyse: SEO is geen eenmalige taak maar een continu proces. Een Shopify SEO expert zal regelmatig de prestaties van je webshop analyseren en aanpassingen maken waar nodig.
Met deze gerichte aanpak helpt MarketingCollega, als jouw Shopify SEO expert, om de zichtbaarheid van je webshop aanzienlijk te vergroten. Wij bieden niet alleen de basis SEO diensten, maar gaan verder met SEO+ strategieën, inclusief conversie optimalisatie en branding die hand in hand gaan met traditionele SEO. Dit resulteert in niet alleen betere rankings, maar een algehele verbeterde online aanwezigheid en bedrijfsprestaties.
Welke invloed heeft UX/UI op mijn Shopify SEO prestaties?

Een gebruiksvriendelijke UX/UI verbetert de SEO-resultaten en verhoogt conversies.

De invloed van User Experience (UX) en User Interface (UI) op de SEO-prestaties van een Shopify webshop is significant. Hier zijn de belangrijkste manieren waarop een goed ontworpen UX/UI bijdraagt aan betere SEO-resultaten:
 1. Verbeterde Gebruikerstevredenheid: Een intuïtieve en esthetisch aangename interface zorgt ervoor dat bezoekers langer op je site blijven en meer pagina’s verkennen. Dit vermindert het bouncepercentage en verhoogt de tijd op de site, twee metrics die Google gebruikt om de kwaliteit van een website te beoordelen.
 2. Geoptimaliseerde Site Structuur: Een goed georganiseerde site met een heldere navigatie helpt zowel gebruikers als zoekmachines om informatie snel te vinden. Dit omvat een logische hiërarchie in menu’s en een duidelijke sitemap.
 3. Mobiele Responsiviteit: Aangezien meer dan de helft van alle webverkeer via mobiele apparaten komt, beloont Google websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel met hogere rankings. Een responsive design zorgt ervoor dat je Shopify store op alle apparaten goed werkt.
 4. Snelle Laadtijden: UX/UI speelt ook een rol in de laadsnelheid van je website. Optimalisaties zoals afbeeldingscompressie, het minimaliseren van het gebruik van zware widgets en het optimaliseren van scripts dragen bij aan snellere laadtijden, wat direct invloed heeft op je SEO.
 5. Toegankelijkheid: Toegankelijkheidsfuncties zoals toetsenbordnavigatie, alt-tags voor afbeeldingen en voldoende kleurcontrast zijn niet alleen belangrijk voor gebruikers met beperkingen, maar worden ook positief beoordeeld door zoekmachines.
 6. Call-to-Action Optimalisatie: Sterke, zichtbare en actiegerichte CTA’s verhogen de gebruikersinteractie. Dit vertaalt zich in betere conversieratio’s en positievere gebruikerssignalen naar zoekmachines.
Bij MarketingCollega begrijpen we het belang van een naadloze integratie tussen SEO en UX/UI design. Onze aanpak, SEO+, houdt niet alleen rekening met standaard SEO-praktijken maar optimaliseert ook de gebruikerservaring, wat leidt tot langdurige SEO-successen en verbeterde conversieratio’s. Dit alles zonder opzegtermijnen en verborgen kosten, wat ons een unieke partner maakt in de optimalisatie van jouw Shopify webshop.
Wat zijn de meest voorkomende fouten in Shopify SEO?

Specifieke Shopify SEO fouten kunnen de online zichtbaarheid en verkoopprestaties aanzienlijk beïnvloeden.

In de wereld van Shopify zijn er enkele specifieke fouten die vaak voorkomen en die de SEO-prestaties van je webshop kunnen ondermijnen. Hier zijn de voornaamste fouten die Shopify-gebruikers maken en hoe je deze kunt voorkomen:
 1. Verkeerde URL-structuur: Shopify genereert automatisch URL’s gebaseerd op productnamen en categorieën, maar deze zijn niet altijd SEO-vriendelijk. Het nalaten om URL’s handmatig aan te passen voor betere zoekwoorden kan de vindbaarheid belemmeren.
 2. Dubbele Content Problemen: Door de manier waarop Shopify productvarianten en collecties hanteert, kan er gemakkelijk dubbele content ontstaan. Dit kan worden voorkomen door het gebruik van canonical tags die Google vertellen welke versie van een pagina geïndexeerd moet worden.
 3. Niet Geoptimaliseerde Meta Tags: Veel Shopify-eigenaren vergeten om unieke en overtuigende meta titels en beschrijvingen toe te voegen aan hun pagina’s, wat essentieel is om op te vallen in de zoekresultaten en klikken te genereren.
 4. Ontbrekende Alt-Tags bij Afbeeldingen: Afbeeldingen spelen een grote rol in Shopify stores, maar zonder de juiste alt-tags missen deze een belangrijke kans om door zoekmachines gevonden te worden, vooral in beeldzoekopdrachten.
 5. Overmatig Gebruik van Shopify Apps: Terwijl apps functionaliteit aan je store kunnen toevoegen, kunnen te veel apps de laadsnelheid van je website vertragen, wat negatief beïnvloedt hoe zoekmachines je site beoordelen.
 6. Negeren van Lokale SEO: Voor Shopify winkels met fysieke locaties is het negeren van lokale SEO een gemiste kans. Het correct instellen van Google Mijn Bedrijf en lokale keywords kan helpen om zowel online als offline verkeer te verhogen.
 7. Gebrek aan Content Strategie: Veel Shopify-eigenaren concentreren zich uitsluitend op hun productpagina’s en negeren de kracht van een blog of gidsen. Door waardevolle content te creëren die relevant is voor je doelgroep, kun je meer organisch verkeer naar je site trekken.
Hoe blijf ik competitief met mijn Shopify winkel via SEO?

Doorlopende optimalisatie en innovatie zijn cruciaal om competitief te blijven met je Shopify winkel.

In de snel veranderende wereld van e-commerce, vooral op een platform als Shopify, is het essentieel om constant te innoveren en je SEO-strategie aan te passen om voorop te blijven lopen. Hier zijn enkele strategieën die je kunt inzetten om competitief te blijven:
 1. Focus op Gebruikerservaring: Zorg ervoor dat je winkel niet alleen goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines, maar ook een plezier is om te gebruiken voor echte mensen. Dit betekent snelle laadtijden, een intuïtieve navigatie, mobiele optimalisatie, en visueel aantrekkelijke layouts.
 2. Verbeter je Content Strategie: Ga verder dan gewone productbeschrijvingen. Creëer waardevolle content zoals how-to gidsen, blogposts over trends in jouw industrie, en nuttige tips die relevant zijn voor jouw doelgroep. Dit helpt niet alleen om meer organisch verkeer aan te trekken, maar ook om je merk als een autoriteit te positioneren.
 3. Implementeer Advanced SEO Tactieken: Maak gebruik van schema markup om je producten beter zichtbaar te maken in zoekmachines via rich snippets. Zorg er ook voor dat je actief bent met lokale SEO, vooral als je fysieke locaties hebt.
 4. Analyseer en Pas Aan: Gebruik analytics tools om te begrijpen hoe bezoekers met je site omgaan. Analyseer welke pagina’s het hoogst presteren en welke SEO-inspanningen de grootste ROI leveren. Gebruik deze inzichten om je strategie regelmatig bij te schaven.
 5. Blijf op de hoogte van SEO Trends: SEO is een altijd evoluerend veld. Wat vandaag werkt, is morgen misschien verouderd. Blijf op de hoogte van de laatste trends en Google algoritme updates om ervoor te zorgen dat je tactieken nog steeds effectief zijn.
 6. Gebruik Shopify SEO Tools: Maak gebruik van gespecialiseerde Shopify SEO tools en apps die je kunnen helpen bij het analyseren van je SEO prestaties, het automatiseren van taken zoals keyword tracking en het optimaliseren van je content.
 7. Werk met SEO Experts: Overweeg om samen te werken met SEO specialisten zoals MarketingCollega. Onze unieke SEO+ aanpak integreert SEO met conversie optimalisatie en online branding, wat de effectiviteit van traditionele SEO tactieken versterkt en duurzame groei ondersteunt.

Gratis SEO analyse t.w.v. €187,50

Op maat gemaakt – gepresenteerd via video call

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid