E-commerce SEO specialist

E-commerce SEO is uitdagend. Maar goed uitgevoerd door een échte specialist, zeer effectief.

Laten we samenwerken aan:

Via video call of op locatie in Enschede

Laat de SEO van je webshop analyseren

Volledig gratis – via video call (30 min)

Binnen één dag reactie

Waarom MarketingCollega?

Dé e-commerce SEO specialist van Nederland

MarketingCollega blinkt niet alleen uit in e-commerce SEO. We gaan voor fantastische resultaten maar vooral ook een fijne samenwerking!

Ervaring in e-commerce

Meer dan 10 jaar ervaring in het optimaliseren van webshops. Geen CMS is onbekend!

Unieke strategie

Onze SEO+ strategie is perfect voor webshops: we zorgen voor bezoekers én dat ze beter converteren.

Samenwerken als collega's

Veel overleg- en contactmomenten, geen lange opzegtermijnen en geen ovnerwachte facturen.

Een duidelijk plan

E-commerce SEO heeft een duidelijk plan nodig. En die maken we, speciaal op maat gemaakt voor jouw webshop!

10+ jaar ervaring

Ruime ervaring in E-commerce SEO: van Shopify tot Magento

Elke online winkel brengt unieke voordelen en uitdagingen met zich mee. Het is daarom essentieel om de hulp in te roepen van een ervaren ecommerce SEO-specialist die vertrouwd is met jouw specifieke contentbeheersysteem (CMS). Met uitgebreide expertise in ecommerce SEO voor alle grote systemen, is jouw nieuwe MarketingCollega uitgerust om jouw webshop te ondersteunen en te optimaliseren.

Kennismaken?

SEO analyse via video call (30 min)

Ecommerce seo consultant

Deze bedrijven geholpen met SEO

Dit gaan we doen!

Het stappenplan van jouw nieuwe e-commerce SEO specialist

Ecommerce SEO is uitdagend; een fout zit in een klein hoekje. Helemaal bij de SEO voor webshops. Daarom is het ontzettend belangrijk om een ervaren ecommerce SEO specialist in te schakelen om de concurrentie te verslaan.

1. Kennismaking + gratis analyse

Elk traject beginnen we met een gratis en vrijblijvende SEO+ analyse. Hierin duiken we diep in jouw webshops; hoe scoort deze op content, autoriteit, techniek? Maar ook je conversiegerichtheid en branding wordt niet vergeten! Daarnaast is dit ook gelijk een kennismaking met jouw toekomstige ecommerce SEO specialist. Is er een klik? Dan kunnen we aan de slag met de onderstaande punten!

2. Zoekwoorden onderzoek voor webshops

Een zoekwoordenonderzoek is de basis van de SEO campagne. Hierin onderzoeken welke categorieën of producten de meeste potentie hebben, wat de concurrerende webshops doen. Maar ook waar nog gemiste kansen liggen.

3. Technische punten analyseren

Voor ecommerce is techniek ontzettend belangrijk. Er zijn tientallen punten die kunnen zorgen voor omzetverlies. En met de meeste van deze punten ben je wellicht nog niet bekend, denk bijvoorbeeld aan het doorvoeren van een canonical-tag op filterpagina's.

4. Categoriepagina's voorzien van content

In 99% van de ecommerce SEO campagnes beginnen we met schrijven van content op de categoriepagina's. Dit zijn voor webshops namelijk de pagina's met de meeste potentie. Met welke pagina's we beginnen is afhankelijk van het zoekwoordenonderzoek.

5. Verhogen van de autoriteit

We gaan zorgen dat externe websites naar jouw webshop toe linken. Dit zorgt ervoor dat de autoriteit van jouw ecommerce site toeneemt. Dit in combinatie met het schrijven van goede content, is de key van een goede ecommerce SEO campagne

6. Conversie Ratio Optimalisatie (CRO)

Een aspect waar je als webshopeigenaar wellicht al bekend mee bent. Maar wist je dat CRO ook invloed heeft op SEO? Goede interactie met je webshop is namelijk een erg belangrijke SEO-factor. SEO en CRO versterken elkaar dus!

7. Ecommerce branding

Is jouw ecommerce site al dé autoriteit in jouw niche? We gaan werken aan een ijzersterk merk zodat niemand nog om jouw webshop heen kan. Een goede branding is een indirecte SEO-factor, maar onmisbaar voor een goede langetermijnstrategie.

Aan de slag met jouw nieuwe e-commerce SEO consultant?

Plan nu snel een gratis en vrijblijvende SEO+ analyse in. We behandelen alle bovenstaande punten zodat we precies weten waar we aan toe zijn. Deze diepgaande analyse wordt gepresenteerd via een videogesprek. 

E-commerce SEO bureau voor extreme groei!

In minder dan drie maanden tijd zag verjaardagscadeau-vrouw.nl, een WooCommerce site, een toename van de organische sessies van 6.484 naar 26.157! Deze indrukwekkende groei van 304% is het resultaat van onze unieke SEO+ strategie! We hebben gezorgd voor nieuwe content op nieuwe pagina’s, een sterkere autoriteit door middel van linkbuilding en het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid. 

MarketingCollega, jouw nieuwe ecommerce SEO specialist!

Ecommerce SEO is niet stoffig! Samen met jouw ecommerce SEO consultant ga je aan de slag met de SEO van jouw webshop. Maar in tegenstelling tot veel online marketingbureaus doen we dit op een zeer schappelijke manier!

Actieve betrokkenheid

Een erg belangrijk element voor een fijne en duurzame samenwerking is de proactieve houding van een ecommerce SEO specialist. De SEO expert biedt inzicht en advies, zelfs zonder dat hier expliciet om wordt gevraagd.

Regelmatige besprekingen

Het is ons doel om ten minste maandelijks samen te komen. Tijdens deze sessies evalueren we de prestaties, bespreken we afgeronde taken en plannen we de volgende stappen in onze SEO-aanpak.

Een partner in marketing

Meer dan slechts een externe consultant, onze ecommerce SEO specialisten worden een integraal onderdeel van jouw team, toevoegend aan de waarde en het succes van je bedrijf.

Ervaren in ecommerce SEO

Met een achtergrond die meer dan een decennium bestrijkt, beschikt onze specialist over uitgebreide ervaring met verschillende online platforms, waaronder e-commerce sites, servicegerichte websites en affiliate netwerken. Er is geen uitdaging te groot!

SEO experimenten op eigen websites

Om de meest effectieve strategieën te ontwikkelen, voeren we experimenten uit op onze eigen sites. Dit stelt jou in staat om de vruchten te plukken van succesvolle tests, zonder enig risico.

Toegewijd aan duurzame groei

Wij zien SEO niet als een quick fix, maar als een langetermijnstrategie gericht op continue verbetering en groei. Ons doel is om een solide fundament te bouwen voor blijvend succes in de altijd veranderende wereld van e-commerce SEO.

Binnenkort jouw review hier?

Meningen over MarketingCollega

Vraag je gratis SEO scan aan!

SEO analyse voor webshops (30 min)

Veelgestelde vragen over E-commerce SEO uitbesteden

 Hoe ziet een zoekwoordenonderzoek voor webshops eruit?

Bij ecommerce SEO speelt een uitgebreid zoekwoordonderzoek een onmisbare rol in het uiteindelijke succes van de webshop. Een goed uitgevoerd zoekwoordenanalyse voor je e-commerce website biedt tal van voordelen:

1. Expertise en ervaring: Professionele e-commerce SEO specialisten brengen een schat aan kennis en ervaring mee. Ze begrijpen de nuances van zoekmachines en kunnen diepgaande analyses uitvoeren. Dit betekent dat ze precies weten waar jouw webshop al goed op rankt en hoe dit nog verder te verbeteren met slimme optimalisaties.

2. Concurrentieanalyse: E-commerce is uiterst competitief, daarom is naar je concurrentie kijken een belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie. Een gespecialiseerd onderzoek kijkt ook naar waar je concurrenten op ranken. Dit biedt onschatbare inzichten in hun strategieën, waardoor we jouw aanpak kunnen verfijnen om hen een stap voor te blijven.

3. Focus en synoniemen: Soms kan het focussen op één specifiek woord je beperken, vooral als een synoniem meer zoekvolume bevat. Experts in zoekwoordonderzoek kunnen deze valkuilen identificeren en adviseren over de meest effectieve sleutelwoorden om je pagina’s op te richten.

4. Pagina-specifiek advies: Elk onderzoek biedt gedetailleerd advies voor je huidige pagina’s. Dit betekent een op maat gemaakte aanpak voor elke sectie van je webshop, zodat elk product, elke categorie, en elke landingspagina zo geoptimaliseerd mogelijk is.

5. Content ideeën: Naast het optimaliseren van bestaande pagina’s, biedt een uitgebreid zoekwoordonderzoek ook inzicht in interessante thema’s voor blogs en andere content. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van je SEO, maar verhoogt ook de betrokkenheid van je bezoekers.

Uniek voor elke webshop

Elk zoekwoordonderzoek is uniek en wordt specifiek afgestemd op jouw webshop, doelen en je doelgroep. Dit betekent dat je een volledig op maat gemaakte strategie ontvangt die jouw e-commerce shop kan transformeren. En hoewel elk onderzoek uniek is, bieden we bij onze gratis SEO-analyse een duidelijk beeld van wat we specifiek voor jou kunnen betekenen.

Laat nu een zoekwoordenonderzoek maken door jouw nieuwe e-commerce SEO specialist!

Het uitbesteden van zoekwoordonderzoek voor je e-commerce website betekent toegang tot gespecialiseerde kennis, een diepgaande analyse van jouw en de concurrentie’s prestaties, en een op maat gemaakte aanpak voor zowel je huidige pagina’s als toekomstige content creatie. Het is een investering in de toekomst van je online aanwezigheid, met het doel om niet alleen de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren maar ook relevanter verkeer aan te trekken dat leidt tot hogere conversies. Uitbesteden biedt je de expertise en de middelen om jouw e-commerce website naar nieuwe hoogten te tillen.

Wat is e-commerce SEO en waarom is het belangrijk voor mijn webshop?

E-commerce SEO staat voor zoekmachine optimalisatie specifiek gericht op e-commerce websites (webshops). Het proces hiervan omvat een reeks strategieën en technieken die ervoor zorgen dat je producten en diensten beter zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Door effectief gebruik te maken van SEO, kan je webshop hoger ranken voor relevante zoekopdrachten die potentiële klanten uitvoeren.

Waarom e-commerce SEO essentieel is voor webshops

Potentiële klanten vertrouwen op zoekmachines om de producten te vinden die ze nodig hebben. Als jouw website niet optimaal zichtbaar is, mis je essentiële verkeer en dus potentiële verkoop. Hier zijn enkele redenen waarom e-commerce SEO cruciaal is voor je webshop:

 • Verhoogde zichtbaarheid: Door te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, vergroot je de kans dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Dit leidt tot meer zichtbaarheid en herkenning van je merk.
 • Meer gericht verkeer: SEO helpt je om de juiste doelgroep aan te trekken. Mensen die zoeken naar de producten die je verkoopt, zijn al geïnteresseerd in wat je aanbiedt, wat de kans op conversie verhoogt.
 • Kostenbesparing: Vergeleken met betaalde advertenties, is SEO een kosteneffectieve strategie op lange termijn. Het vereist een initiële investering, maar zodra je eenmaal goed rankt, ontvang je continu verkeer zonder voor elke klik te betalen.
 • Verbeterde gebruikerservaring: SEO draait niet alleen om zoekmachines, maar ook om het bieden van een geweldige ervaring aan je bezoekers. Een goed geoptimaliseerde site is gebruiksvriendelijk, laadt snel en biedt waardevolle informatie, wat allemaal bijdraagt aan een positieve perceptie van je merk.
 • Competitief voordeel: Door een sterke SEO-strategie te implementeren, kan je een voorsprong nemen op concurrenten die hierin minder actief zijn. Dit kan je marktaandeel vergroten en je positie in de markt versterken.

Ecommerce SEO is geen luxe, maar een noodzaak voor elke online winkel die wil groeien en slagen in een competitieve markt. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, verbeter je niet alleen je zichtbaarheid en trek je meer gericht verkeer aan, maar je versterkt ook je merkimago en bouwt aan langdurige relaties met je klanten. Het is een investering die zichzelf terugverdient door verhoogde verkoop en klantloyaliteit.

Hoe verschilt SEO voor e-commerce van ‘normale ‘ zoekmachine optimalisatie?

SEO voor e-commerce en traditionele website SEO delen veel basisprincipes, zoals het optimaliseren van content voor relevante zoekwoorden, het verbeteren van de laadsnelheid van pagina’s en het zorgen voor een mobielvriendelijke website. Echter, door de specifieke aard van online winkels, zijn er unieke aspecten aan e-commerce SEO die het onderscheiden van traditionele SEO. Hieronder verkennen we deze verschillen verder.

1. Productpagina optimalisatie

Bij e-commerce SEO ligt de focus op het optimaliseren van individuele productpagina’s. Dit houdt in dat elk product wordt voorzien van unieke, keyword-rijke beschrijvingen, hoogwaardige afbeeldingen en meta tags die zowel gebruikers als zoekmachines aanspreken. Dit verschilt van traditionele SEO, waar de nadruk meer ligt op het optimaliseren van algemene contentpagina’s en blogposts.

2. Categoriepagina optimalisatie

E-commerce websites bevatten vaak categoriepagina’s die verschillende producten groeperen onder een gemeenschappelijk thema of type. Deze pagina’s vereisen speciale aandacht in e-commerce SEO om ervoor te zorgen dat ze goed ranken voor brede zoektermen die relevant zijn voor de hele productcategorie.

3. Gebruikerservaring en conversieoptimalisatie

Voor e-commerce sites is de gebruikerservaring (UX) direct gekoppeld aan conversieoptimalisatie. Dit betekent dat SEO-strategieën niet alleen gericht zijn op het aantrekken van verkeer, maar ook op het converteren van dat verkeer in daadwerkelijke verkopen. Dit omvat het optimaliseren van de checkout-ervaring, het vereenvoudigen van navigatie en het minimaliseren van laadtijden.

4. Beheer van klantreviews

Klantbeoordelingen spelen een cruciale rol in e-commerce SEO. Ze bieden verse, unieke content en helpen bij het verhogen van de geloofwaardigheid en vertrouwen in producten. Het actief beheren en integreren van klantreviews op productpagina’s is iets wat specifiek is voor e-commerce sites.

5. Voorraadbeheer en SEO

E-commerce sites moeten ook rekening houden met de beschikbaarheid van producten. Producten die uit voorraad zijn, moeten strategisch worden beheerd om te voorkomen dat pagina’s met een hoge ranking plotseling bezoekers verliezen of een slechte gebruikerservaring bieden. Dit kan inhouden dat je pagina’s live houdt met meldingen over de beschikbaarheid of het omleiden van gebruikers naar gerelateerde producten.

Hoe kan ik de SEO-prestaties van mijn webshop meten en volgen?

Om te begrijpen hoe effectief je SEO-inspanningen zijn, is het cruciaal om de prestaties van je webshop regelmatig te meten en te volgen. Dit geeft inzicht in wat werkt, wat verbetering behoeft en hoe je strategie aangepast kan worden voor betere resultaten. Hieronder bespreken we hoe MarketingCollega dit proces benadert en welke tools we gebruiken om je webshop naar een hoger niveau te tillen.

1. Maandelijkse videocalls voor voortgangsbespreking

Bij MarketingCollega hechten we veel waarde aan transparante communicatie en samenwerking met onze klanten. Daarom plannen we elke maand een videocall in met al onze klanten om de voortgang te bespreken. Tijdens deze sessies delen we belangrijke inzichten, bespreken we de resultaten en plannen we de volgende stappen in je SEO-strategie.

2. Gebruik van eigen dashboards

We maken gebruik van onze eigen geavanceerde dashboards die een duidelijk overzicht bieden van je SEO-prestaties. Deze dashboards zijn ontworpen om in één oogopslag inzichtelijk te maken hoe je webshop presteert op het gebied van verkeer, ranking van zoekwoorden, en conversies. Dit stelt ons in staat om snel aanpassingen te maken en kansen te identificeren voor verdere optimalisatie.

3. Inzet van bekende SEO-tools

Naast onze eigen dashboards gebruiken we ook de bekendste SEO-tools in de industrie, zoals Ahrefs en alle relevante Google-tools (Google Analytics, Google Search Console, en Google Ads). Deze tools bieden ons diepgaande analyses en data over backlinks, zoekwoordprestaties, sitegezondheid en meer. Het gebruik van deze tools stelt ons in staat om een holistische kijk te hebben op je SEO-strategie en hoe deze verbeterd kan worden.

4. Analyse van Google-tools

Google biedt krachtige tools die essentieel zijn voor elke SEO-strategie. Google Analytics biedt gedetailleerde informatie over het verkeer en gebruikersgedrag op je site, terwijl Google Search Console inzicht geeft in de zichtbaarheid van je site in zoekresultaten. Door deze tools te integreren in onze analyses, kunnen we nauwkeurig monitoren hoe veranderingen invloed hebben op je prestaties en waar verbeteringen nodig zijn.

Laat het analyseren over aan jouw e-commerce SEO specialist!

Het meten en volgen van de SEO-prestaties van je webshop is een continu proces dat essentieel is voor het succes van je online aanwezigheid. Bij MarketingCollega zetten we ons in voor een transparante en samenwerkingsgerichte aanpak, waarbij we gebruik maken van zowel onze eigen dashboards als de meest geavanceerde tools in de industrie. Door regelmatig de voortgang te bespreken met jouw zoekmachine marketing specialist en gedetailleerde analyses uit te voeren, helpen we je om je SEO-doelen te bereiken en je webshop te laten groeien.

Hoe optimaliseer ik mijn productpagina’s voor betere SEO-prestaties?

Voor e-commerce websites zijn productpagina’s cruciaal voor het succes van de SEO-strategie. Deze pagina’s moeten niet alleen aantrekkelijk zijn voor potentiële klanten, maar ook geoptimaliseerd worden voor zoekmachines om de zichtbaarheid en het verkeer te vergroten. Hier volgen enkele essentiële stappen en strategieën om je productpagina’s te optimaliseren voor betere SEO-prestaties.

1. Gebruik van SEO-vriendelijke URL’s

Zorg ervoor dat de URL’s van je productpagina’s duidelijk, beknopt en geoptimaliseerd zijn met relevante zoekwoorden. Vermijd lange en complexe URL’s; gebruik liever een eenvoudige structuur die de inhoud van de pagina weerspiegelt.

2. Optimaliseer de meta titel- en beschrijvingen

De meta titel en meta-beschrijving van elke productpagina moeten uniek zijn en relevante zoekwoorden bevatten. Deze elementen zijn niet alleen cruciaal voor SEO, maar ze spelen ook een sleutelrol in het overtuigen van gebruikers om op jouw link te klikken in de zoekresultaten.

3. Hoogwaardige productfoto’s en -video’s

Visuele content is onmisbaar op productpagina’s. Zorg voor heldere, hoogwaardige afbeeldingen en video’s die je producten vanuit verschillende hoeken laten zien. Optimaliseer de bestandsnamen en alt-teksten van afbeeldingen met relevante zoekwoorden voor een extra SEO-boost.

4. Gedetailleerde en unieke productbeschrijvingen

Elk product verdient een unieke, boeiende beschrijving die rijk is aan relevante zoekwoorden. Vermijd het kopiëren van beschrijvingen van fabrikanten; unieke content helpt je om je te onderscheiden in de zoekresultaten en biedt waarde aan je klanten.

5. Gebruik van gestructureerde data

Gestructureerde data (schema markup) helpt zoekmachines om de inhoud van je pagina’s beter te begrijpen. Dit kan resulteren in rijkere zoekresultaten (zoals sterbeoordelingen, prijzen en voorraadstatus) die de zichtbaarheid en klikfrequentie van je pagina’s kunnen verhogen.

6. Moedig klantreviews aan

Klantreviews niet alleen verhogen het vertrouwen bij potentiële kopers, maar ze voorzien je productpagina’s ook van verse, unieke content, wat goed is voor SEO. Moedig klanten actief aan om hun ervaringen te delen en integreer deze beoordelingen op je productpagina’s.

7. Interne linkbuilding

Gebruik interne links om relevante producten of categorieën aan elkaar te koppelen. Dit helpt niet alleen gebruikers om gemakkelijk door je webshop te navigeren, maar het verbetert ook de interne linkstructuur van je site, wat een positieve invloed heeft op SEO.

Kan ik zelf de SEO van mijn webshop verbeteren of heb ik een ecommerce SEO-specialist nodig?

Wanneer je nadenkt over het optimaliseren van de SEO voor je webshop, kun je overwegen of je deze taak zelf wilt ondernemen of dat het beter is om hulp in te schakelen van een e-commerce SEO-specialist. Beide benaderingen hebben hun eigen voordelen en beperkingen, en de keuze hangt vaak af van je eigen kennis, tijd, en budget. Hieronder verkennen we de mogelijkheden om je te helpen een geïnformeerde beslissing te maken.

Zelf aan de slag gaan met SEO

 • Voordelen:
  • Kostenbesparing: Door zelf SEO-werkzaamheden uit te voeren, kun je mogelijk kosten besparen die je anders zou uitgeven aan een specialist.
  • Kennisopbouw: Je bouwt waardevolle kennis op die je op de lange termijn kunt gebruiken om je webshop verder te ontwikkelen.
 • Uitdagingen:
  • Leercurve: SEO, vooral voor e-commerce, kan complex zijn en vereist een grondig begrip van vele variabelen.
  • Tijdsinvestering: Effectieve SEO neemt tijd in beslag, niet alleen om te leren maar ook om toe te passen en resultaten te zien.

De hulp inschakelen van een e-commerce SEO-specialist

 • Voordelen:
  • Deskundigheid: Specialisten brengen diepgaande kennis en ervaring mee, specifiek in e-commerce SEO en blijven op de hoogte van de laatste trends en algoritme-wijzigingen.
  • Efficiëntie: Een specialist kan vaak sneller en effectiever resultaten behalen, waardoor je sneller kunt genieten van meer verkeer en hogere verkoopcijfers.
 • Uitdagingen:
  • Kosten: De investering in professionele SEO-diensten kan aanzienlijk zijn, maar moet worden beschouwd als een investering in de groei van je bedrijf.

MarketingCollega’s unieke aanbod

Bij MarketingCollega begrijpen we dat niet iedereen klaar is om volledig de controle uit handen te geven of juist volledig zelf aan de slag te gaan. Daarom bieden we schappelijke SEO pakketten aan waarbij je zelf aan de slag kunt gaan met de optimalisatie van je webshop, ondersteund door het advies van onze e-commerce SEO-specialisten. Deze aanpak biedt het beste van twee werelden:

 • Begeleiding van experts: Je ontvangt gepersonaliseerd advies en strategieën afgestemd op jouw unieke situatie en doelen.
 • Hands-on ervaring: Terwijl je leert van de experts, pas je zelf de SEO-strategieën toe, waardoor je essentiële vaardigheden en inzichten verwerft.

Of je nu kiest voor het zelfstandig verbeteren van de SEO van je e-commerce webshop of besluit samen te werken met een e-commerce SEO-specialist, het is belangrijk om een pad te kiezen dat past bij je doelen, budget, en de hoeveelheid tijd die je kunt investeren. Met de flexibele SEO-pakketten van MarketingCollega kun je profiteren van professionele begeleiding terwijl je actief betrokken blijft bij het optimalisatieproces van je webshop.

Gratis SEO analyse t.w.v. €187,50

Op maat gemaakt – gepresenteerd via video call

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid