★★★★★ (5/5) waardering van onze klanten

Magento SEO specialist

Magento is een uitdagend CMS om te optimaliseren voor SEO. Vanwege de complexiteit van het CMS is het aan te raden om een gedegen Magento SEO specialist in te schakelen om je webshop beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Welkom bij MarketingCollega!

Laten we samenwerken aan:

Via video call of op locatie in Enschede

Graits SEO analyse voor Magento-shops

Kennismaking via video call (30 min)

Binnen één dag reactie

Waarom MarketingCollega?

Dé expert in Magento SEO

Premium SEO in combinatie met een collegiale samenwerking. Dat is wat MarketingCollega écht uniek maakt.

Ervaren Magento expert

Ruime ervaring met het optimaliseren van SEO voor Magento. Alle kansen en valkuilen zijn bekend.

SEO+ is meer dan alleen SEO

SEO+ is de combinatie van SEO en basis conversieoptimalisatie en online branding.

Samenwerken als collega's

We streven ernaar om een samenwerking aan te gaan die voet alsof je samenwerkt met een echte collega.

SEO strategie op maat

Magento SEO is geen one-size-fits-all traject. Er dient een uniek plan gemaakt te worden gemaakt.

Kennismaken?

SEO analyse via video call (30 min)

Dé specialist in Magento SEO

Deze bedrijven geholpen met SEO

Het stappenplan

De 7 stappen van het Magento SEO-traject

Een goed plan die met aandacht is opgesteld en uitgevoerd door een Magento SEO specialist met ervaring. Dit is wat we gaan doen!

1. Kennismaking & gratis SEO scanalyse

Voordat we aan de slag gaan moeten we je Magento-shop eens flink onder de loep nemen. Van content tot techniek en gebruiksvriendelijkheid. De SEO+ analyse is alles omvattend en bovendien een gratis kennismaking met met jouw nieuwe Magento SEO specialist.

2. Zoekwoordonderzoek

We gaan kijken naar snelle kansen, content ideeën opdoen en een kijkje nemen naar je meest relevante online concurrenten. Wat doen zij goed en hoe gaan wij het beter doen? We gaan bouwen aan een korte en lange termijn strategie voor jouw Magento SEO.

3. Technische optimalisatie

De complexiteit van Magento is een voordeel, maar ook gevaar. Een technisch mankement zit in een klein hoekje en kan zorgen voor veel verkeerverlies. We spitten daardoor alles van je Magento website door. Van websitesnelheid tot het instellen van canonicals op productfilters.

4. Schrijven van content

Content is erg belangrijk en wordt vaak onderschat voor SEO. Maar de best rankende pagina's in Google op competitieve zoekwoorden bevatten al snel minimaal 1000 woorden. Voor een categoriepagina lijkt dat een behoorlijke uitdaging, maar een ervaren Magento SEO specialist weet hier goed raad mee.

5. Linkbuilding voor autoriteit

Linkbuilding is het verkrijgen van externe links naar jouw Magento site. Dat klinkt eenvoudig, maar is een uitdaging proces. Links moeten kwalitatief én relevant aan jouw branche zijn. Deze links zijn op vele manieren te verkrijgen. De strategie bepalen we tijdens het zoekwoordonderzoek.

6. Verbteren van de gebruiksvriendelijkheid

Zijn er pop-ups die je winkelwagen blokkeren? Dat zal je direct merken in je omzet. Echter zijn er extreem veel kleinere punten, die samen kunnen zorgen voor veel omzetverlies. Daarom gaan we goed kijken naar punten die de websitebezoeker belemmeren tot het overgaan op een aankoop.

7. Branding voor Magento

Een groot voordeel van Magento is dat vrijwel alles mogelijk is. Daarom gaan we werken aan een website die vertrouwen uitstraalt. We willen een professioneel merk dat zorgt voor loyale klanten.

Start met de gratis Magento SEO analyse

Plan nu snel een gratis en vrijblijvende SEO+ analyse in. We behandelen alle bovenstaande punten zodat we precies weten waar we aan toe zijn. Deze diepgaande analyse wordt gepresenteerd via een videogesprek. 

Magento SEO expert voor resultaat.

Minder dan drie maanden tijd was ervoor nodig om een stijging van 304% in organische bezoekers te realiseren. Magento SEO is absoluut niet bedoeld voor snel resultaat, we willen bouwen aan een gedegen langetermijnstrategie. Maar het is wel mooi meegenomen en vaak ook de realiteit!

Magento SEO reviews

Meningen over MarketingCollega

Welk CMS gebruik jij?

Gespecialiseerd in e-commerce

MarketingCollega heeft niet alleen ervaring met Magento 1, 2 en 3, maar met vrijwel elk groot CMS voor e-commerce SEO. We kennen de voor- en nadelen van elk CMS en kunnen hierdoor altijd advies op maat geven voor bijvoorbeeld een migratie naar een ander CMS of het opbouwen van een compleet nieuwe webshop.

Vraag je gratis SEO scan aan!

SEO analyse voor webshops (30 min)

De meestgestelde vragen over Magento SEO

1. Wat is uniek aan SEO voor Magento-webshops?

Magento biedt specifieke SEO-voordelen die uniek zijn voor dit e-commerce platform.

Magento is specifiek ontworpen met het oog op zoekmachineoptimalisatie. Dit platform biedt een reeks unieke SEO-functionaliteiten die het bijzonder geschikt maken voor webshop eigenaren die hun online zichtbaarheid willen vergroten. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten:

 • Flexibele URL-structuur: Magento stelt je in staat om SEO-vriendelijke URL’s te genereren die gemakkelijk kunnen worden aangepast voor betere zoekmachine herkenning. Dit omvat het gebruik van trefwoorden en het vermijden van onnodig complexe links.

 • Geavanceerde XML-sitemap ondersteuning: Magento biedt automatische sitemap generatie, wat helpt om zoekmachines efficiënt te informeren over alle pagina’s op je site. Je kunt gemakkelijk instellen hoe frequent sitemaps geüpdatet moeten worden, wat bijdraagt aan een betere indexering.

 • Rijke snippets: Het platform ondersteunt het toevoegen van gestructureerde data, waardoor zoekmachines gedetailleerde productinformatie direct in de zoekresultaten kunnen tonen, zoals prijzen, beschikbaarheid, en beoordelingen. Dit verhoogt niet alleen de zichtbaarheid maar ook de click-through rates.

 • Uitgebreide SEO-instellingen per product: Magento laat toe om per product specifieke meta-titels, meta-omschrijvingen en keywords in te stellen, wat een fijnmazige aanpak van pagina-specifieke SEO mogelijk maakt.

 • Ingebouwde caching-mogelijkheden: Snelle laadtijden zijn cruciaal voor zowel gebruikerservaring als SEO. Magento’s ingebouwde caching-technologieën zoals Varnish helpen om de snelheid van je webshop aanzienlijk te verbeteren.

 • Dubbele content preventie: Magento heeft tools om dubbele content problemen aan te pakken, zoals canonieke tags die helpen om aan zoekmachines aan te geven welke content de voorkeur heeft.

Deze specifieke eigenschappen maken Magento niet alleen krachtig voor algemene e-commerce activiteiten, maar ook bijzonder effectief voor zoekmachineoptimalisatie. MarketingCollega is gespecialiseerd in het benutten van deze unieke SEO-capaciteiten van Magento, om ervoor te zorgen dat je webshop niet alleen functioneel uitmuntend is, maar ook optimaal gepositioneerd is in zoekmachines. Dit doen we door strategische planning en uitvoering van zowel on-page als off-page SEO technieken.

 

2. Op welke manier kan linkbuilding bijdragen aan Magento SEO?

Linkbuilding is cruciaal voor het verhogen van de autoriteit en zichtbaarheid van je Magento-webshop.

Linkbuilding speelt een sleutelrol in de optimalisatie van je Magento-webshop door de autoriteit van je site te verhogen. Zoekmachines, zoals Google, beschouwen links vanaf andere websites als stemmen van vertrouwen. Hoe meer kwalitatieve backlinks je site heeft, des te hoger de kans dat je hoger rankt in de zoekresultaten. Hier zijn enkele specifieke manieren waarop linkbuilding bijdraagt aan de SEO van een Magento-webshop:

 • Verhoging van de site-autoriteit: Links vanaf betrouwbare en relevante websites kunnen de autoriteit van je eigen site verhogen. Dit is vooral belangrijk in competitieve markten, waar een hogere autoriteit kan leiden tot betere rankings.

 • Verbetering van de pagina-autoriteit: Specifieke pagina’s binnen je Magento-webshop kunnen profiteren van gerichte linkbuilding. Dit helpt niet alleen die pagina’s beter te ranken, maar verbetert ook de SEO-gezondheid van de hele site.

 • Diversificatie van linkprofiel: Een natuurlijk en gevarieerd linkprofiel met links afkomstig van verschillende bronnen zoals blogs, nieuwswebsites, en vakspecifieke portalen draagt bij aan de robuustheid van je SEO-strategie.

 • Verhoogde relevantie en verkeer: Kwalitatieve backlinks vanaf sites die relevant zijn voor jouw branche kunnen niet alleen SEO-waarde bieden, maar ook direct verkeer naar je webshop leiden.

 • Langdurige SEO-waarde: In tegenstelling tot betaalde marketingstrategieën, bieden organische backlinks een langdurige waarde voor je SEO-inspanningen, waardoor ze een duurzame investering zijn.

MarketingCollega benut deze voordelen door een legale en ethische aanpak van linkbuilding toe te passen, specifiek afgestemd op Magento-webshops. We creëren kwalitatieve content die natuurlijk backlinks aantrekt en we bouwen relaties op met relevante publicaties en blogs in jouw industrie. Daarnaast zorgen onze gepersonaliseerde strategieën ervoor dat je linkprofiel blijft groeien op een manier die zowel duurzaam als effectief is.

 

3. Welke updates in Magento zijn belangrijk voor SEO?

Regelmatige updates zijn essentieel om de SEO-prestaties van Magento-webshops te optimaliseren.

Magento wordt voortdurend bijgewerkt om nieuwe functies te bieden en bestaande te verbeteren, wat direct invloed heeft op de SEO-capaciteiten van het platform. Het regelmatig updaten van je Magento-webshop is cruciaal om te zorgen dat je blijft voldoen aan de beste SEO-praktijken en om veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke soorten updates die je in de gaten moet houden:

 • Beveiligingsupdates: Deze updates zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat je webshop beschermd is tegen nieuwe bedreigingen. Een veilige site wordt beter beoordeeld door zoekmachines en gebruikers.

 • Prestatieverbeteringen: Updates die de snelheid en prestaties van Magento verbeteren, zijn essentieel. Snellere laadtijden leiden tot een betere gebruikerservaring en kunnen je SEO-ranking positief beïnvloeden.

 • Nieuwe SEO-functies: Magento brengt regelmatig updates uit die nieuwe of verbeterde SEO-functies bevatten, zoals verbeterde sitemap generators of betere integraties voor meta-tags en beschrijvingen.

 • Bugfixes: Fouten in de software kunnen leiden tot problemen zoals langzame pagina laadtijden, problemen met mobiele weergave of andere issues die je SEO kunnen schaden. Regelmatige updates helpen deze problemen te voorkomen.

 • API-updates: Als je externe tools of plugins gebruikt voor je SEO-strategieën, dan zijn updates die verbeteringen aanbieden in API-integraties ook van belang.

 

4. Welke technieken gebruikt een Magento SEO specialist om rankings te verbeteren?

Een Magento SEO specialist past diverse geavanceerde technieken toe om de zoekmachine rankings van je webshop te optimaliseren.

Een Magento SEO specialist gebruikt een breed scala aan technieken om ervoor te zorgen dat je Magento-webshop niet alleen goed rankt in zoekmachines, maar ook een superieure gebruikerservaring biedt. Hier zijn enkele kernstrategieën:

 • Technische SEO: Dit omvat het optimaliseren van de website structuur, het verbeteren van de laadtijden door middel van caching en database optimalisatie, en het zorgen voor mobiele compatibiliteit. Technische SEO zorgt er ook voor dat je website goed geïndexeerd kan worden door zoekmachines.

 • On-Page SEO: Een specialist zorgt voor het optimaliseren van alle on-page elementen zoals titels, meta beschrijvingen, en headers. Elke productpagina wordt geoptimaliseerd met de juiste keywords om zo beter gevonden te worden.

 • Content strategie: Het creëren van waardevolle en relevante content is cruciaal. Dit kan blogposts, handleidingen, en gedetailleerde productbeschrijvingen omvatten die niet alleen waarde bieden aan de gebruiker, maar ook de website relevanter maken voor bepaalde zoektermen.

 • Linkbuilding: Het opbouwen van een sterk backlinkprofiel vanaf relevante en autoritaire websites is een belangrijke techniek die een Magento SEO specialist gebruikt om de autoriteit van je webshop te vergroten.

 • Keyword onderzoek: Het identificeren van de juiste keywords die je doelgroep gebruikt, is essentieel. Een specialist gebruikt geavanceerde tools om een diepgaand keyword onderzoek uit te voeren, wat helpt bij het strategisch plaatsen van deze keywords in je content.

 • Gebruikerservaring (UX): SEO gaat tegenwoordig ook sterk over de gebruikerservaring. Een Magento SEO specialist zal kijken naar aspecten zoals navigatiegemak, de informatiestructuur, en interactieve elementen die bijdragen aan een positieve gebruikerservaring.

 • Conversieoptimalisatie: Naast het trekken van verkeer, kijkt een specialist ook naar het optimaliseren van de conversieratio’s. Dit betekent het aanpassen van designelementen, call-to-actions en de checkout-ervaring om maximale verkopen te realiseren.

MarketingCollega excelleert in het toepassen van deze technieken met een speciale focus op Magento-platforms. We begrijpen de unieke uitdagingen en kansen van Magento en passen onze strategieën dienovereenkomstig aan om de beste resultaten te garanderen. Onze aanpak in Magento SEO is niet alleen gericht op het verbeteren van rankings, maar ook op het realiseren van een omzetstijging door middel van strategische SEO-plus tactieken.

 

5. Wat zijn de kosten van het inhuren van een Magento SEO specialist?

De kosten voor het inhuren van een Magento SEO specialist kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

De kosten van een Magento SEO specialist zijn afhankelijk van de omvang van het project, de specifieke behoeften van je webshop, en de ervaring van de specialist. Hier zijn enkele belangrijke factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Projectomvang: Kleinere projecten, zoals het optimaliseren van een beperkt aantal productpagina’s, zullen minder kosten dan een volledige SEO-overhaul van een grote e-commerce site.

 • Diensten inbegrepen: De kosten variëren ook op basis van de diensten die je nodig hebt. Dit kan variëren van basis on-page optimalisatie tot uitgebreide diensten zoals continue content creatie, linkbuilding, en technische SEO-updates.

 • Ervaringsniveau van de specialist: SEO specialisten met meer ervaring en een bewezen trackrecord in het succesvol optimaliseren van Magento-platforms zullen doorgaans meer vragen voor hun diensten.

 • Looptijd van de samenwerking: Langdurige contracten kunnen soms kosteneffectiever zijn dan projectbasis werk. Dit komt omdat langdurige samenwerkingen vaak diepgaander en strategischer zijn.

Gemiddeld kunnen de kosten voor het inhuren van een Magento SEO specialist variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per maand. Voor kleinere projecten of specifieke optimalisaties kunnen eenmalige kosten van toepassing zijn, die ook in de honderden tot duizenden euro’s kunnen lopen, afhankelijk van de complexiteit van de taken.

MarketingCollega biedt transparante prijsstelling waarbij je vooraf duidelijkheid krijgt over de kosten. We hanteren geen opzegtermijnen en zorgen voor een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten binnen jouw budget. Dit zorgt ervoor dat er geen onverwachte kosten zijn en dat elke euro die je uitgeeft, optimaal wordt benut om je SEO-doelen te bereiken.

 

6. Hoe beïnvloeden verschillende Magento-versies de SEO-strategie van je webshop?

De versie van Magento die je gebruikt kan significante invloed hebben op je SEO-strategie en -prestaties.

Magento, een populair e-commerce platform, heeft verschillende versies, waarbij elke upgrade verbeteringen en nieuwe functies biedt die invloed kunnen hebben op de SEO van een webshop. Hier is hoe verschillende Magento-versies de SEO kunnen beïnvloeden:

 • Magento 1 versus Magento 2: Magento 2 biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van Magento 1, vooral op het gebied van snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Magento 2 heeft een snellere laadtijd die niet alleen de gebruikerservaring verbetert maar ook een kritieke factor is in zoekmachine ranking. Daarnaast ondersteunt Magento 2 beter de nieuwste SEO-standaarden en technieken, zoals mobiele optimalisatie en geavanceerde caching.

 • Responsiviteit en mobiele optimalisatie: Magento 2 heeft een mobiel-vriendelijker aanpak dan Magento 1, wat cruciaal is sinds Google’s Mobile-First Indexering. Websites die mobiel goed functioneren, hebben een betere kans om hoger te scoren in SERP’s (Search Engine Results Pages).

 • SEO-vriendelijke functies: Nieuwere versies van Magento, inclusief updates binnen Magento 2, bevatten verbeterde SEO-functies, zoals betere opties voor URL-rewriting, vereenvoudigd beheer van meta-tags voor producten en categorieën, en verbeterde opties voor het genereren van sitemaps. Deze functies maken het makkelijker om on-page SEO te optimaliseren.

 • Uitbreidbaarheid en integraties: Magento 2 biedt betere ondersteuning voor integraties met derde partijen en uitbreidingen die kunnen helpen SEO prestaties te verbeteren. Dit omvat alles van geavanceerde analytics tools tot gespecialiseerde SEO plugins die je helpen bij het verfijnen van je strategie.

 • Snelheid en prestatie: Algemene prestatieverbeteringen in Magento 2, zoals snellere reactietijden en efficiëntere caching, kunnen indirect de SEO beïnvloeden door de gebruikerservaring te verbeteren en bounce rates te verminderen.

Een Magento SEO specialist, zoals MarketingCollega, kan helpen om de potentie van je platform volledig te benutten door niet alleen de basis SEO-praktijken toe te passen, maar ook door specifiek gebruik te maken van de verbeteringen die elke Magento-versie biedt. We zorgen ervoor dat je webshop optimaal is ingesteld, van technische SEO tot content strategieën, passend bij de specifieke versie van Magento die je gebruikt.

 

7. Waarom kiezen klanten vaak voor MarketingCollega als hun SEO-partner voor Magento-webshops?

MarketingCollega is de voorkeurspartner voor Magento-webshops door onze gespecialiseerde expertise, aangepaste strategieën, en bewezen successen in SEO-optimalisatie voor dit platform.

Klanten kiezen voor MarketingCollega als hun SEO-specialist voor Magento-webshops om diverse redenen, allen gericht op het maximaliseren van de online zichtbaarheid en verkoopprestaties. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

 • Gespecialiseerde Magento kennis: Ons team bestaat uit SEO-experts die gespecialiseerd zijn in het Magento-platform. Deze expertise betekent dat we diep inzicht hebben in de specifieke technische en SEO-uitdagingen die Magento-webshops kunnen ondervinden.

 • Op maat gemaakte SEO+ strategieën: Wij begrijpen dat elke Magento-webshop uniek is. Daarom ontwikkelen we op maat gemaakte SEO-strategieën die niet alleen gericht zijn op zoekmachineoptimalisatie, maar ook op conversie ratio optimalisatie (CRO) en online branding, wat we onze SEO+ aanpak noemen. Deze geïntegreerde aanpak helpt bij het versterken van de algehele online aanwezigheid en verkoopprestaties van onze klanten.

 • Transparante werkwijze zonder opzegtermijnen: Wij waarderen openheid en eerlijkheid in onze samenwerkingen. MarketingCollega biedt een heldere, vooraf bepaalde kostenstructuur zonder verborgen fees en zonder opzegtermijnen. Dit stelt onze klanten in staat om met volledige financiële transparantie te investeren in hun groei.

 • Proactieve optimalisatie en regelmatige updates: Magento-webshops vereisen voortdurende aandacht en aanpassingen om optimaal te blijven presteren. Wij zorgen voor regelmatige updates en proactieve optimalisaties, gebaseerd op de nieuwste Magento-releases en SEO-trends, om ervoor te zorgen dat je webshop altijd competitief blijft in de dynamische markt.

 • Uitgebreide technische ondersteuning: Naast SEO-diensten biedt MarketingCollega technische ondersteuning voor Magento-webshops. Of het nu gaat om het implementeren van complexe technische verbeteringen of het eenvoudig aanpassen van templates, ons team kan technische zaken in-house afhandelen of een gedetailleerde briefing voor jouw webontwikkelaar opstellen.

Klanten die voor MarketingCollega kiezen, doen dat omdat ze vertrouwen hebben in onze capaciteit om hun Magento-webshop naar een hoger niveau te tillen door middel van strategische SEO-interventies die meetbare resultaten opleveren. Dit maakt ons een vertrouwde partner in de voortdurend evoluerende wereld van e-commerce SEO.

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid 

Gratis SEO analyse