★★★★★ (5/5) waardering van onze klanten

Dé WooCommerce SEO specialist

SEO uitbesteden bij een ervaren WooCommerce SEO Specialist? Samenwerken aan:

Via video call of op locatie in Enschede

Gratis WooCommerce SEO Analyse

Laten we kennismaken en starten met de SEO+ analyse! (45 min)

10+ jaar WooCommerce SEO ervaring

Geen opzegtermijnen

Maandelijkse meetings

Geen onverwachte facturen

WooCommerce SEO

WooCommerce SEO uitbesteden?

MarketingCollega, jouw nieuwe WooCommerce SEO Specialist

Ben je op zoek naar manieren om jouw WooCommerce-store te optimaliseren en meer succes te behalen? Als trotse eigenaar begrijp je ongetwijfeld de specifieke uitdagingen en kansen die het WooCommerce-platform met zich meebrengt. Bij MarketingCollega, dé WooCommerce SEO specialist, hebben we de kennis en ervaring om jouw online winkel naar nieuwe hoogten te tillen.

Ruime ervaring met WooCommerce

Profiteer van onze specialistische kennis in zowel WooCommerce als WordPress. Dit CMS kennen we door en door!

Op maat gemaakte SEO-strategie:

Ervaar op maat gemaakte optimalisatiestrategieën die zijn afgestemd op jouw WooCommerce-shop, met een focus op het maximaliseren van zichtbaarheid en conversies.

Prettige samenwerking

Als een toegewijde WooCommerce SEO Specialist onderscheidt MarketingCollega zich door een menselijke aanpak. Geen lange opzegtermijnen, regelmatige videocalls zonder extra kosten en transparante tarieven.

WooCommerce & WordPress

De uitdagingen binnen WooCommerce en WordPress

Webshops die draaien op WooCommerce en WordPress worden geconfronteerd met specifieke uitdagingen. Van het beheren van plugins voor snelheidsoptimalisatie tot het oplossen van problemen met ongewenste pagina’s en het strategisch plaatsen van SEO-content. Als WooCommerce SEO-specialist bieden wij effectieve oplossingen voor deze cruciale aspecten van webshop-optimalisatie.

Snelheid van de website

Het downloaden van een nieuwe WordPress-plugin is snel en eenvoudig. Maar een overmatig aantal plugins, vooral wanneer ze niet goed met elkaar samenwerken, kan aanzienlijke problemen veroorzaken. Dit grondig onderzoeken is stap 1 van de WooCommerce SEO-campagne.

Ongewenste pagina's

Automatisch gegenereerde pagina's, zoals filters en tags, kunnen de structuur van je WordPress-site verstoren. Deze ongewenste pagina's dragen bij aan duplicatie content en indexatieproblemen. Regelmatige controle en verwijdering van deze elementen zijn cruciaal voor een geoptimaliseerde site-structuur en verbeterde SEO-prestaties.

Het plaatsen van SEO-content

Het schrijven van goede content is essentieel voor effectieve WooCommerce SEO. Categoriepagina's zijn vaak de belangrijkste pagina's voor WooCommerce webshops, maar bieden ze niet altijd optimale kansen voor het plaatsen van uitgebreide content. Als WooCommerce SEO specialist is het cruciaal om hierover doeltreffend advies te geven en creatieve oplossingen te vinden om dit obstakel te overwinnen.

MarketingCollega

Ga ook voor..

+304% organische bezoekers in drie maanden tijd!

Binnen slechts drie maanden tijd heeft verjaardagscadeau-vrouw.nl een opvallende stijging in organisch verkeer ervaren, van 6.484 naar 26.157 unieke organische bezoekers! Deze indrukwekkende groei van 304% is het directe resultaat van onze strategie, waaronder de creatie van talrijke nieuwe landingspagina’s, geoptimaliseerde content voor de kerstperiode, verbeterde technische SEO, en een verhoogde autoriteit van de website, allemaal binnen het WordPress-framework.

WooCommerce Specialist

Expert in e-commerce!

Elke webshop heeft zijn eigen voordelen en uitdagingen. Het is daarom aan te raden een ervaren SEO-specialist in te schakelen, met name een die gespecialiseerd is in WooCommerce. MarketingCollega heeft uitgebreide expertise op het gebied van ecommerce SEO, met specifieke kennis van systemen zoals WooCommerce & WordPress.

Dé WooCommerce SEO specialist van Nederland

Bij MarketingCollega geloven we in de kracht van een prettige samenwerking. Onze persoonlijke en mensgerichte aanpak maakt zoekmachineoptimalisatie toegankelijk en begrijpelijk, zodat we samen jouw pad naar online succes kunnen uitstippelen, met vertrouwen en efficiëntie. Als WooCommerce SEO-specialist hebben we uitgebreide ervaring in het optimaliseren van webshops op basis van WordPress WooCommerce.

Wij denken écht met je mee

Als WooCommerce SEO-specialist kennen wij jouw website(s) door en door en zijn altijd beschikbaar voor vragen of advies. Bij ons word je nooit behandeld als zomaar een nummer. Jouw website krijgt echte aandacht en wij streven naar een prettige en langdurige samenwerking.

Transparante aanpak & resultaten

Elke maand bespreken we de voortgang van de WooCommerce SEO-campagne, de genomen acties en behaalde resultaten tijdens onze (online) meetings. Wij presenteren de resultaten aan jou op een heldere en eenvoudige manier, zonder onnodige complexiteit.

Geen verborgen kosten

Wij streven naar volledige transparantie: bij MarketingCollega, dé WooCommerce SEO-specialist, kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Geen extra facturen voor maandelijkse gesprekken of andere overlegmomenten, omdat we waarde hechten aan een eerlijke en open samenwerking.

5/5 op Google Reviews

Jaar ervaring in SEO
0 +
Websites geholpen
0 +
Top 10 posities
1000 +

WooCommerce SEO specialist met een menselijke aanpak

WooCommerce SEO Specialist reviews

Meningen over MarketingCollega

Veelgestelde vragen over WooCommerce SEO

Wat maakt WooCommerce SEO anders dan algemene SEO?

WooCommerce SEO wijkt aanzienlijk af van de gangbare SEO doordat het specifiek gericht is op het optimaliseren van online winkels die draaien op het WooCommerce platform, een vooraanstaande e-commerce plugin voor WordPress. In tegenstelling tot de bredere aanpak van algemene SEO, richt WooCommerce SEO zich specifiek op de bijzondere facetten van e-commerce, zoals productpagina’s, categorieën en attributen, en zet zich in voor de optimalisatie van een WooCommerce website.

Een centraal aandachtspunt in WooCommerce SEO is het nauwkeurig afstemmen van zoekwoorden op de producten die op de WooCommerce website worden aangeboden. Hierbij maken we gebruik van doelgerichte sleutelwoorden in productbeschrijvingen, meta-tags en andere on-page elementen om de zichtbaarheid van de webshop te vergroten in de zoekresultaten van zoekmachines.

Een essentieel doel binnen WooCommerce SEO is ook het optimaliseren van de gebruikerservaring op de WooCommerce website. Dit omvat onder andere het waarborgen van snelle laadtijden van de webpagina’s, aangezien dit niet alleen de gebruikerservaring positief beïnvloedt, maar ook van invloed is op de zoekmachineposities. Daarnaast streven we naar een vereenvoudigde navigatiestructuur, zodat bezoekers op de WooCommerce website moeiteloos producten kunnen vinden en aankopen kunnen doen.

Welke WordPress plugins zijn aan te raden voor Ecommerce SEO?

Het selecteren van de juiste plugins is erg belangrijk voor een effectieve WooCommerce SEO-strategie. Hier zijn enkele aanbevolen plugins die specifiek zijn ontworpen om de zoekmachineprestaties van een WordPress-shopte verbeteren:

  • Yoast SEO for WooCommerce: Deze plugin integreert naadloos met zowel Yoast SEO als WooCommerce en biedt extra functionaliteiten om productpagina’s te optimaliseren, zoals het beheren van canonical URLs en het verbeteren van de snippetweergave in zoekresultaten.
  • WooCommerce SEO by Rank Math: Een uitgebreide SEO-plugin die specifieke functies biedt voor WooCommerce, waaronder het optimaliseren van producten, categorieën en tags, evenals geavanceerde XML-sitemaps.
  • All in One SEO Pack: Hoewel het niet exclusief voor WooCommerce is, is deze plugin bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide functies. Het ondersteunt ook e-commerce SEO en biedt aanpasbare meta-tags, canonical URLs en XML-sitemaps.
  • WooCommerce Product Feed: Voor een betere zichtbaarheid op platforms zoals Google Shopping is het aan te raden een plugin te gebruiken die productfeeds genereert. Deze plugin helpt bij het maken van gestructureerde productfeeds voor verschillende online kanalen.
  • W3 Total Cache: Snelle laadtijden zijn cruciaal voor zowel gebruikerservaring als SEO. W3 Total Cache verbetert de snelheid van je WooCommerce-website door caching en optimalisatie van webprestaties.
Het is belangrijk om plugins te kiezen die aansluiten bij de specifieke behoeften van je WooCommerce-webshop. Regelmatige updates en compatibiliteit met de nieuwste versies van WordPress en WooCommerce zijn ook factoren om in overweging te nemen bij het selecteren van de juiste plugins voor jouw SEO-strategie. MarketingCollega kan helpen bij het kiezen van de juiste plugins. Voor grote webshops zijn heel andere plugins aan te raden dan voor kleinere WordPress-sites.
Wat is duplicate content en waarom is het een zorg voor mijn WooCommerce-website?

Duplicate content verwijst naar identieke of sterk gelijkende inhoud die op meerdere locaties binnen een website of op verschillende websites wordt aangetroffen. Voor een WooCommerce-website kan dit bijvoorbeeld voorkomen wanneer dezelfde productbeschrijving op meerdere categoriepagina’s wordt weergegeven of wanneer identieke inhoud op verschillende productpagina’s voorkomt.

Het vermijden van duplicate content is van cruciaal belang voor de gezondheid van een website, vooral voor WooCommerce-webshops die veel producten verkopen. Search engines zoals Google streven naar het tonen van diverse en relevante informatie in hun organische zoekresultaten. Wanneer zoekmachines geconfronteerd worden met identieke content op meerdere pagina’s, kan dit leiden tot verwarring over welke pagina als de meest relevante moet worden beschouwd. Dit kan de zoekmachineprestaties nadelig beïnvloeden doordat de waarde die aan elke individuele pagina wordt toegekend, versnipperd wordt. Om dit te voorkomen, is het van belang om unieke en waardevolle content te creëren voor elke pagina. Dit betekent niet alleen het aanpassen van productbeschrijvingen, maar ook het toevoegen van specifieke informatie die waarde toevoegt aan de gebruiker. Het vermijden van duplicate content draagt bij aan een positieve gebruikerservaring, verbetert de vindbaarheid in organische zoekresultaten en kan de websitepositie als een betrouwbare bron voor zowel productinformatie als consultancy versterken.
Waar liggen de grootste kansen op gebied van search engine optimization voor WooCommerce?

Bij het streven naar optimalisatie van een WooCommerce-website liggen er aanzienlijke kansen op het gebied van categoriepagina’s. Een effectieve aanpak omvat onder andere het uitbreiden van de content op deze pagina’s. Quick wins zijn hierbij gemakkelijk door te voeren. Een praktische tip is om de instellingen van WooCommerce aan te passen om meer producten per pagina te tonen. Hierdoor ontstaat er niet alleen een uitgebreider assortiment op de categoriepagina’s, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid aan relevante content in de vorm van titels, afbeeldingen en bijbehorende alt tekst. Let op: Het is echter belangrijk om na elke aanpassing de impact op de laadsnelheid van de pagina te monitoren, bijvoorbeeld met Google PageSpeed, om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring niet nadelig wordt beïnvloed. MarketingCollega kan je hier ook mee verder helpen.

Deze aanpak is vooral effectief voor categoriepagina’s die gericht zijn op algemenere zoektermen, zoals “Heren fiets”. Door het verhogen van het aantal producten en het bieden van meer relevante content op deze pagina’s, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid in zoekmachines, maar verbeter je ook de gebruikerservaring voor bezoekers die op zoek zijn naar gerelateerde producten en diensten.

Waarom is structured data belangrijk voor de SEO van mijn WooCommerce-producten?

Gestructureerde data, ook wel bekend als structured data, is belangrijk voor de SEO van WooCommerce-producten. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines de relevante informatie begrijpen en correct interpreteren. In dit verband fungeren gespecialiseerde extensies vaak als waardevolle hulpmiddelen voor zowel de website-eigenaar als de SEO-consultant. Het voordeel van WooCommerce is dat veel vormen van strucutred data vaak vanzelf wordt doorgevoerd!

Structured data biedt een gestandaardiseerde manier om specifieke informatie over producten te markeren, zoals productnaam, prijs, beschikbaarheid en beoordelingen. Door structured data te implementeren, help je zoekmachines om de context van je productinformatie beter te begrijpen.

Voor WooCommerce-webshops zijn er specifieke extensies beschikbaar die dit proces vergemakkelijken. Deze extensies zorgen ervoor dat de structured data correct wordt toegepast op productpagina’s, waardoor zoekmachines de informatie nauwkeuriger kunnen indexeren. Een SEO-consultant kan hierbij waardevol advies bieden, niet alleen bij het kiezen van de juiste extensies, maar ook bij het optimaliseren van de structured data om de zichtbaarheid van producten te vergroten.

Maken jullie ook WordPress / WooCommerce websites?

Nee, onze toewijding ligt volledig bij SEO. Hoewel we ruime ervaring hebben in het ontwikkelen van WordPress websites, inclusief webshops, ligt onze primaire focus op het optimaliseren van websites voor zoekmachines.

Voor onze gewaardeerde klanten voeren we regelmatig kleine aanpassingen aan websites door, zelfs als deze niet direct gerelateerd zijn aan SEO. Het bijzondere is dat we hier zelfs geen kosten voor in rekening brengen! Ons doel is om de algehele prestaties van de website te verbeteren, wat niet alleen ten goede komt aan de gebruikerservaring, maar ook aan de optimalisatie voor zoekmachines.

Wanneer het echter aankomt op het ontwikkelen van volledige websites, geven we de voorkeur aan samenwerking met gespecialiseerde WordPress-webbouwers. Op deze manier kunnen we garanderen dat de website van hoge kwaliteit is en technisch aan alle eisen voldoet. Tijdens dit traject voorzien we onze klanten graag van advies op het gebied van SEO en CRO, om ervoor te zorgen dat alles vanaf het begin goed wordt opgezet en geoptimaliseerd. Samen streven we naar een website die niet alleen technisch perfect is, maar ook maximaal presteert in zoekmachines en de beoogde doelgroep effectief aanspreekt.

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid 

Gratis SEO analyse