★★★★★ (5/5) waardering van onze klanten

Dé Lightspeed SEO specialist

Samen met een ervaren Lightspeed SEO specialist aan de slag voor:

Gratis Lightspeed SEO+ Analyse

Laten we kennismaken en starten met de SEO+ analyse! (45 min)

Géén langdurige contracten

We zijn overtuigd van onze kennis in Lightspeed SEO. Een SEO-campagne bij MarketingCollega kun je opzeggen wanneer je wilt!

Meer bezoekers én omzet

Door middel van kwalitatieve SEO gaan we werken aan meer bezoekers die op zoek zijn naar jouw producten.

Meer reviews voor je webshop

De nieuwe tevreden klanten gaan we motiveren om een positieve review achter te laten.

Een ijzersterk merk

Het einddoel van de SEO campagne: een ijzersterk merk van jouw Lightspeed shop maken.

Lightspeed ecom logo

Lightspeed SEO uitbesteden?

MarketingCollega, jouw nieuwe Lightspeed SEO Specialist

Zoek je manieren om je Lightspeed-winkel te verbeteren en meer succes te boeken? Als trotse winkelbeheerder ken je vast de unieke uitdagingen en kansen van het Lightspeed-platform. Bij MarketingCollega, dé expert in Lightspeed SEO, beschikken we over de expertise om jouw online shop naar een hoger niveau te tillen.

Diepgaande kennis van Lightspeed

Geniet van onze gespecialiseerde kennis in Lightspeed en de bijbehorende technologieën. We kennen dit platform van binnen en buiten!

Persoonlijke SEO-strategie

Ontdek SEO-strategieën die speciaal voor jouw Lightspeed-winkel zijn ontworpen, gericht op het verhogen van zichtbaarheid en conversies.

Plezierige samenwerking

MarketingCollega, jouw toegewijde Lightspeed SEO expert, maakt het verschil met een persoonlijke benadering. Geen lange opzegtermijnen, regelmatig contact via videocalls zonder extra kosten, en duidelijke prijzen.

Lightspeed eCommerce SEO in 2024

SEO-uitdagingen op merkpagina's binnen Lightspeed eCom

Lightspeed eCom, een favoriet platform voor e-commerce, biedt automatisch aangemaakte merkpagina’s die essentieel zijn voor het uitlichten van producten per merk. Maar wanneer je probeert te ranken op populaire merken die je verkoopt, wat aantrekkelijk is vanwege het hoge zoekvolume, loop je tegen enkele uitdagingen aan.

Beperkte aanpassingen

De merkpagina's binnen Lightspeed eCom bieden weinig tot geen mogelijkheden voor SEO-aanpassingen, wat optimalisatie voor specifieke zoekwoorden of merkgerichte content bemoeilijkt.

Duplicate content

Automatisch gegenereerde content kan leiden tot duplicatieproblemen, waardoor deze pagina's minder gunstig worden beoordeeld door zoekmachines.

Verkeerd rankende pagina's

Merkpagina's in Lightspeed eCom worden automatisch aangemaakt en trekken vaak zoekverkeer aan door hun relevantie voor populaire zoektermen. Echter, door beperkte optimalisatiemogelijkheden is het lastig om met deze pagina's hoog in de zoekresultaten te komen.

Valt hier iets aan te doen?
MarketingCollega heeft strategieën ontwikkeld om de beperkingen van merkpagina’s in Lightspeed eCom te omzeilen. Door het inzetten van geavanceerde SEO-technieken, zoals het creëren van unieke content en het optimaliseren van alternatieve pagina’s, kunnen we de zichtbaarheid van je shop vergroten.

MarketingCollega

Ga ook voor..

+304% organische bezoekers in slechts drie maanden!

In amper drie maanden tijd zag verjaardagscadeau-vrouw.nl een significante toename in organisch verkeer, van 6.484 naar 26.157 unieke organische bezoekers! Deze opmerkelijke groei van 304% is het rechtstreekse gevolg van onze aanpak, waaronder het ontwikkelen van vele nieuwe landingspagina’s, het optimaliseren van content voor de kerstperiode, verbeteringen in technische SEO, en het vergroten van de website-autoriteit.

Internationale ambities? Lightspeed SEO is helaas niet je beste vriend!

Dat klinkt misschien wat bot, maar het is wel de realiteit. Het is prima mogelijk om in Lightspeed een meertalige website te maken. Aan de voorkant lijkt alles er dan ook goed uit te zien. Maar aan de achterkant zullen er problemen ontstaan. Er wordt namelijk niet doorgegeven welke pagina-variant bij welke taal hoort. Dit doe je door een hreflang-tag in de broncode te plaatsen, op deze manier:

<link rel=”alternate” href=”http://www.voorbeeld.nl” hreflang=”nl-nl” />
<link rel=”alternate” href=”http://www.voorbeeld.be” hreflang=”nl-be” />

In dit geval is de bovenste hreflang-tag Nederlandstalig voor gebruikers in Nederland en de onderste is voor Nederlandstaligen in België, Vlaanderen dus. Wanneer de hreflang-tag niet is geïmplementeerd zoals bovenstaande zal Google simpelweg twee Nederlandstalige pagina’s zien.

Moet ik nu overschakelen van Lightspeed naar een nieuw CMS?

Nee, gelukkig niet. We kunnen voor de belangrijkste pagina’s de hreflang-tag handmatig plaatsen. Maar ook door middel van juiste content kunnen we zorgen dat Google de structuur zo goed mogelijk begrijpt.

Zal Lightspeed binnenkort een hreflang-tag funcite krijgen?

We hebben hiervoor contact opgenomen met Lightspeed. Ze zijn bekend met het probleem, maar verwachten dit niet op korte termijn op te kunnen passen. Voor nu zit er dus niks anders op dan omheen werken.

Tip: WooCommerce en Magento hebben zeer eenvoudige plugins waarop de hreflang-tag wél automatisch aangemaakt wordt.

Lightspeed Specialist

Meer dan alleen Lightspeed

Elk CMS en webshop is uniek, met zijn eigen sterke punten en uitdagingen. Daarom is het inschakelen van een ervaren SEO-specialist cruciaal, vooral een die expertise heeft in diverse contentmanagementsystemen (CMS). MarketingCollega beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van e-commerce en is bekwaam in het werken met een breed scala aan systemen, inclusief maar niet beperkt tot Lightspeed. Dit betekent dat we je kunnen ondersteunen met elk CMS waarmee je werkt, om je webshop te optimaliseren en te laten groeien.

Dé Lightspeed SEO specialist van Nederland

Bij MarketingCollega geloven we in de kracht van prettig samenwerken. De persoonlijke en vriendelijke benadering maakt zoekmachineoptimalisatie toegankelijk en eenvoudig, zodat we samen jouw route naar online succes kunnen plannen, met vertrouwen en doelmatigheid. Als specialist in Lightspeed SEO hebben we een rijke ervaring met het optimaliseren van webshops die gebruikmaken van Lightspeed.

Wij denken écht met je mee

Als expert in Lightspeed SEO kennen we jouw website(s) van binnen en buiten en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden of advies te geven. Je bent bij ons geen nummer; jouw website krijgt de aandacht die het verdient, gericht op een plezierige en duurzame samenwerking.

Transparante werkwijze & resultaten

Elke maand nemen we de voortgang van jouw Lightspeed SEO-campagne door, inclusief uitgevoerde acties en behaalde resultaten, tijdens onze (online) bijeenkomsten. De resultaten worden op een duidelijke en begrijpelijke manier gepresenteerd, vrij van onnodige complicaties.

Geen verborgen kosten

Wij zijn toegewijd aan volledige transparantie: bij MarketingCollega, jouw Lightspeed SEO-specialist, kom je niet voor verrassingen te staan qua kosten. Geen extra rekeningen voor maandelijkse gesprekken of andere overlegmomenten, omdat we veel waarde hechten aan een eerlijke en open samenwerking.

5/5 op Google Reviews

Jaar ervaring in SEO
0 +
Websites geholpen
0 +
Top 10 posities
1000 +

Lightspeed SEO specialist met een persoonlijke touch

Lightspeed Ecom SEO Specialist reviews

Meningen over MarketingCollega

Veelgestelde vragen over Lightspeed SEO

Wat is Lightspeed SEO en hoe verschilt het van algemene SEO
Lightspeed SEO verwijst naar de gespecialiseerde aanpak van zoekmachineoptimalisatie die is afgestemd op webshops die gebruikmaken van het Lightspeed e-commerce platform. Deze aanpak integreert de kernprincipes van SEO—zoals contentoptimalisatie, verbetering van de site-snelheid, en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks—maar met een specifieke focus op de mogelijkheden en beperkingen die Lightspeed biedt.

Unieke kenmerken van Lightspeed SEO

 • Platformspecifieke optimalisaties: Vanwege de unieke structuur en functionaliteiten van het Lightspeed platform, zoals thema-aanpassingen en productinformatiebeheer, vereist SEO een gerichte aanpak die deze aspecten benut.
 • Ingebouwde SEO-tools: Lightspeed biedt verschillende SEO-tools die direct binnen het platform beschikbaar zijn. Deze tools stellen gebruikers in staat om gemakkelijk meta-titels en -beschrijvingen aan te passen, en bieden geavanceerde mogelijkheden voor URL-beheer en het beheren van redirects, cruciaal voor het handhaven van zoekmachine rankings.
 • Mobiele optimalisatie: Het platform is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, wat essentieel is gezien het feit dat mobielvriendelijkheid een belangrijke rankingfactor is in de huidige zoekmachine-algoritmen.

Verschil met algemene SEO

Het grootste verschil tussen Lightspeed SEO en algemene SEO ligt in de technische implementatie en de specifieke optimalisatiestrategieën die worden toegepast binnen het Lightspeed ecosysteem.
 • Technische aanpassingen: De manier waarop technische SEO wordt uitgevoerd op Lightspeed verschilt aanzienlijk van andere platforms, vooral door de ingebouwde functies en beperkingen van het systeem.
 • Strategische benadering: De strategieën voor linkbuilding, content creatie, en keyword onderzoek moeten worden aangepast aan de manier waarop Lightspeed sites worden geïndexeerd en gerangschikt door zoekmachines.
 • Platformspecifieke functies: Het benutten van Lightspeed’s unieke functies, zoals geïntegreerde marketingtools en analytics, vereist een grondige kennis van het platform om effectief bij te dragen aan SEO-prestaties.
Hoewel de doelen van Lightspeed SEO overeenkomen met die van traditionele SEO—het verhogen van online zichtbaarheid, het aantrekken van doelgericht verkeer, en het verhogen van conversieratio’s—vereist de uitvoering een gedetailleerd begrip van het Lightspeed platform om maximale effectiviteit te bereiken. Deze gespecialiseerde aanpak zorgt ervoor dat webshopeigenaren die Lightspeed gebruiken hun SEO-inspanningen kunnen maximaliseren door te profiteren van de unieke voordelen die het platform biedt.
Waarom is SEO belangrijk voor mijn Lightspeed webshop?
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal voor elke online onderneming, en Lightspeed webshops vormen hierop geen uitzondering. Een effectieve SEO-strategie helpt je webshop op verschillende manieren:

Verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines

 • Aantrekken van organisch zoekverkeer: Door je webshop te optimaliseren voor relevante zoektermen, kun je hoger ranken in de zoekresultaten. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten jouw webshop vinden wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt.
 • Langdurige aanwezigheid: Een sterke SEO-positie zorgt voor een aanhoudende zichtbaarheid in de zoekresultaten, wat leidt tot een continue stroom van bezoekers over tijd, zonder dat je direct hoeft te betalen voor elke klik, zoals bij betaalde advertenties.

Betere gebruikerservaring

MarketingCollega focust op SEO, maar anno 2024 is gebruiksvriendelijkheid net zo belangrijk voor de organische zoekresultaten. En dit zal alleen maar toenemen. Daarom hebben we een  unieke strategie ontwikkeld SEO+. Hierbij kijken we verder dan normale SEO, we combineren dit namelijk met het optimaliseren van gebruiksvriendelijkheid en online branding. Naast optimaliseren van de SEO, gaan we bijvoorbeeld ook kijken naar:
 • Optimalisatie voor mobiele apparaten: SEO moedigt aan tot het optimaliseren van je webshop voor mobiele apparaten, waardoor gebruikers een betere ervaring hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.
 • Snellere laadtijden: Een deel van SEO is het verbeteren van de laadsnelheid van je website, wat bijdraagt aan een positievere gebruikerservaring en lagere bouncepercentages.

Groei in geloofwaardigheid en vertrouwen

 • Autoriteit opbouwen: Webshops die hoog ranken in zoekresultaten worden vaak gezien als meer betrouwbaar en geloofwaardig in de ogen van consumenten. SEO helpt bij het opbouwen van deze autoriteit door kwalitatieve content en een sterke online aanwezigheid.

Verhoogde conversieratio’s

 • Gerichte bezoekers aantrekken: SEO helpt niet alleen meer verkeer naar je site te leiden, maar trekt specifiek verkeer aan dat waarschijnlijk interesse heeft in jouw producten of diensten. Dit leidt tot hogere conversieratio’s omdat de bezoekers die via zoekmachines komen vaak een duidelijke koopintentie hebben.

Kostenbesparing

 • Minder afhankelijkheid van betaalde advertenties: Hoewel betaalde advertenties snel resultaat kunnen leveren, zijn ze op de lange termijn duur. Een goed uitgevoerde SEO-strategie kan zorgen voor continue, ‘gratis’ verkeer, waardoor de afhankelijkheid van betaalde advertentiekanalen afneemt.
In een competitieve online markt is het belangrijk om te investeren in SEO. Dat kan in de vorm van eigen tijd, of SEO uitbesteden bij een Lightspeed SEO specialist. Voor Lightspeed webshop eigenaren betekent dit niet alleen het volgen van algemene SEO-best practices, maar ook het benutten van de specifieke mogelijkheden die het Lightspeed platform biedt voor optimalisatie. Door dit te doen, kun je een aanzienlijk voordeel behalen ten opzichte van concurrenten en een solide basis leggen voor de groei en het succes van je online onderneming.
Hoe kan een Lightspeed SEO specialist mijn webshop helpen groeien?

Het inhuren van een Lightspeed SEO specialist kan een gamechanger zijn voor jouw webshop. Zoekmachine optimalisatie uitbesteden kan helpen voor een omzetgroei voor de lange termijn. Deze professionals hebben niet alleen een diepgaande kennis van SEO-principes, maar ze zijn ook experts in het navigeren door de specifieke uitdagingen en mogelijkheden die het Lightspeed e-commerce platform biedt. Hieronder volgt hoe een SEO specialist jouw Lightspeed webshop naar een hoger niveau kan tillen: 

Gespecialiseerde kennis van het Lightspeed platform

Een Lightspeed SEO specialist begrijpt de unieke functionaliteiten en beperkingen van het platform. Dit betekent dat ze specifieke strategieën kunnen implementeren die perfect passen binnen de Lightspeed omgeving, van technische aanpassingen tot content creatie.

Technische SEO optimalisaties

Het optimaliseren van de technische aspecten van je Lightspeed webshop is essentieel voor een goede SEO. Een specialist kan helpen bij het verbeteren van de laadsnelheid van de pagina, het optimaliseren van de mobiele ervaring, en het zorgen voor een schone en efficiënte code. Dit zijn allemaal factoren die een significante impact hebben op je zoekmachine rankings.

Contentstrategie en keyword optimalisatie

Een effectieve SEO-strategie gaat hand in hand met sterke content. Een Lightspeed SEO specialist kan een gedetailleerd keyword onderzoek uitvoeren om te identificeren welke termen jouw doelgroep gebruikt. Vervolgens kunnen ze een contentstrategie ontwikkelen die deze keywords integreert op een manier die zowel zoekmachines als je doelgroep aanspreekt.

Linkbuilding en autoriteitsopbouw

Het opbouwen van de autoriteit van je webshop is cruciaal voor een hogere ranking in zoekmachines. SEO specialisten kunnen een strategie voor linkbuilding implementeren, gericht op het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van relevante websites. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van je zoekmachine rankings, maar ook bij het verhogen van het vertrouwen in je merk.

Analyse en rapportage

Het monitoren van je SEO-prestaties is essentieel om te begrijpen wat werkt en wat verbetering behoeft. Een Lightspeed SEO specialist kan gedetailleerde analyses en rapportages leveren, gebruikmakend van geavanceerde tools om de voortgang te volgen. Dit stelt je in staat om op data gebaseerde beslissingen te nemen en je strategie continu te verfijnen.

Voortdurende optimalisatie en updates

SEO is geen eenmalige taak, maar een doorlopend proces. Algoritmes van zoekmachines veranderen voortdurend, net als de markttrends. Een SEO specialist blijft op de hoogte van deze veranderingen en past je strategie dienovereenkomstig aan, zodat je webshop competitief blijft.

Door samen te werken met een Lightspeed SEO specialist, kun je verzekerd zijn van een op maat gemaakte aanpak die de zichtbaarheid, het verkeer, en uiteindelijk de verkoop van je webshop maximaliseert. Het is een investering die zich vertaalt in duurzame groei en succes in de competitieve online marktplaats. Benieuwd wat MarketingCollega voor jouw website kan betekenen? Plan een gratis SEO analyse in. Deze wordt gepresenteerd via video call, of indien gewenst op locatie in de omgeving van Enschede.

Kan ik zelf SEO voor mijn Lightspeed webshop doen of heb ik een specialist nodig?

Het is zeker mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de SEO voor je Lightspeed webshop, en voor veel webshopeigenaren is dit een goede manier om te beginnen, vooral als je bereid bent om te leren en je webshop nog in de groeifase is. Zelf de basis van SEO toepassen kan niet alleen kosteneffectief zijn, maar biedt je ook de kans om diepgaand te begrijpen hoe je webshop presteert in zoekmachines en hoe je de content het beste kunt afstemmen op je doelgroep.

Zelf aan de slag met ondersteuning van een professional

Bij MarketingCollega erkennen we de waarde van eigen inbreng en bieden we de flexibiliteit om zelf aan de slag te gaan met de ondersteuning van een SEO expert. Dit kan een uitstekende manier zijn om het beste van beide werelden te krijgen: je schrijft bijvoorbeeld zelf de teksten, terwijl wij de meer complexe aspecten van SEO, zoals technische optimalisatie, linkbuilding en diepgaande keywordanalyse, voor onze rekening nemen. Door samen te werken, combineren we jouw unieke kennis van je producten en markt met onze SEO-expertise, wat leidt tot een krachtige strategie voor succes.

Complete ontzorging

Uiteraard, als je liever volledig wilt focussen op andere aspecten van je bedrijf, is het volledig uitbesteden van SEO ook een optie. In dit scenario zorgen wij voor alles: van de strategieontwikkeling tot de uitvoering, inclusief content creatie, technische optimalisatie, en voortdurende prestatieanalyses. Dit pad biedt complete ontzorging en zorgt ervoor dat je SEO-strategie in handen is van experts, terwijl jij je concentreert op het runnen en laten groeien van je bedrijf.

Samenwerken aan online succes!

Of je nu kiest om zelf aan de slag te gaan, ondersteuning zoekt voor specifieke taken, of de voorkeur geeft aan een volledig uitbestede aanpak, het belangrijkste is dat je een SEO-strategie kiest die past bij jouw behoeften, middelen en zakelijke doelstellingen. Bij MarketingCollega zijn we er om je te ondersteunen op de manier die het beste bij jou past. Samen werken we aan het succes van jouw Lightspeed webshop.

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid 

Gratis SEO analyse