Dé WordPress SEO specialist

SEO uitbesteden aan een ervaren specialist in WordPress SEO? Samenwerken aan:

Via video call of op locatie in Enschede

Gratis WordPress SEO+ Analyse

Laten we kennismaken en beginnen met de SEO+ analyse! (45 min)

Top posities in Google

Meer bezoekers én omzet

Terugkerende klanten

Een ijzersterk merk

WooCommerce SEO

Expert in WordPress SEO

MarketingCollega, jouw nieuwe WooCommerce SEO Specialist

Zoek je naar manieren om jouw WordPress-site optimaliseren en meer succes te behalen? Als trotse eigenaar begrijp je vast de specifieke uitdagingen en kansen die het WordPress-platform biedt. Bij MarketingCollega, de WordPress SEO specialist, beschikken we over de expertise en ervaring om jouw online winkel naar ongekende hoogten te brengen.

Ga voor expertise in WordPress

WordPress is het meest gebruike CMS wereldwijd. Onze website draait er zelf ook op. Dit CMS kennen we dus door en door!

SEO strategie speciaal voor WordPress

We gaan voor een op maat gemaakte SEO strategie voor jouw WordPress site. Vanwege de vele thema's en plugins is een one-size-fits-all strategie niet mogelijk.

Samenwerken als collega´s

We garanderen niet alleen kwaliteit. We gaan ook voor een goede samenwerking. Dus veel contact en we verdiepen ons in jouw website.

Zoekmachine optimalisatie voor WordPress

Wat zijn de uitdagingen binnen WordPress SEO?

Websites of webshops die op WordPress draaien hebben absoluut een voordeel vanwege de vele functionaliteiten die het biedt. Maar dit is ook direct een valkuil. De vele plugins die naast elkaar lopen, verschillende thema’s of webbuilders kunnen zorgen voor fouten op je WordPress site. Bij start van een SEO campagne is het belangrijk om te kijken naar de techniek van je website om problemen in de toekomst te voorkomen.

Snelheid van de website

WordPress is uit zichzelf een snel systeem zonder al te veel fouten. Maar elke thema die erbij komt, functionaliteiten die je toevoegt, plugin die je downloadt of tag die je aanmaakt kunnen zorgen voor een zeer lage laadtijd. Die moeten we testen en eventueel verbeteren.

Ongewenste pagina's

Een nieuwe pagina op WordPress is sneller aangemaakt dan je denkt. Dit gaat namelijk vaak per ongeluk, wat ervoor kan zorgen dat je veel pagina's hebt met duplicate content. Dit kan ervoor zorgen dat een niet-geoptimaliseerdepagina rankt boven een pagina waar werkelijk producten of call to action buttons opstaan.

Beperkte plaatsen voor content

Wanneer je website een dienst aanbiedt, geldt dit probleem niet voor jou. Maar voor webshops is dit een veelvoorkomend probleem. Je wilt content plaatsen op categoriepagina's, maar je vindt hier geen geschikte plek voor. Daar moeten we dus voor zorgen!

MarketingCollega

Ga ook voor..

WordPress SEO voor +304% bezoekers in 3 maanden

In drie maanden tijd heeft verjaardagscadeau-vrouw.nl een opmerkelijke toename van 304% in organisch verkeer gezien, met een stijging van 6.484 naar 26.157 unieke organische bezoekers! Deze buitengewone groei is het directe gevolg van onze geoptimaliseerde WordPress SEO-strategie. We hebben een scala aan nieuwe landingspagina’s gecreëerd, content geoptimaliseerd voor seizoensgebonden zoekopdrachten, de technische SEO verbeterd en de autoriteit van de website versterkt.

Niet alleen expert in WordPress

Het beheren van een webshop brengt unieke voordelen en uitdagingen met zich mee. Daarom is het verstandig om een ervaren SEO-expert in te huren, vooral een die zich richt op WordPress. Bij MarketingCollega beschikken we over uitgebreide expertise in ecommerce SEO, met een speciale focus op platforms zoals WordPress.

Dé WordPress SEO specialist van Nederland

Bij MarketingCollega streven we naar een harmonieuze samenwerking. Onze persoonlijke en klantgerichte benadering maakt zoekmachineoptimalisatie begrijpelijk en toegankelijk. Samen kunnen we jouw route naar online succes uitstippelen met vertrouwen en efficiëntie. Als specialist in WordPress WooCommerce SEO hebben we ruime ervaring in het optimaliseren van webshops op dit platform.

Wij leren je website écht kennen

Als WordPress SEO-specialist kennen wij jouw website(s) door en door en zijn altijd beschikbaar voor vragen of advies. Bij ons word je nooit behandeld als zomaar een nummer. Jouw website krijgt echte aandacht en wij streven naar een prettige en langdurige samenwerking.

Transparante benadering & meetbare resultaten

Maandelijks evalueren we de vooruitgang van de WordPress SEO-campagne, bespreken we de genomen stappen en presenteren we behaalde resultaten tijdens onze (online) bijeenkomsten. We presenteren de resultaten op een duidelijke en begrijpelijke manier, zonder overbodige complexiteit.

Geen verborgen kosten

Bij MarketingCollega, dé WordPress SEO-specialist, streven we naar volledige transparantie. Je hoeft geen onverwachte kosten te vrezen. Er zijn geen extra facturen voor maandelijkse gesprekken of andere overlegmomenten, omdat we een eerlijke en open samenwerking hoog in het vaandel dragen.

5/5 op Google Reviews

Jaar ervaring in SEO
0 +
Websites geholpen
0 +
Top 10 posities
1000 +

WordPress SEO specialist met een menselijke aanpak

WordPress SEO Sepcialist reviews

Veelgestelde vragen over WordPres SEO

Wat zijn de belangrijkste SEO-factoren voor WordPress-websites?
Het optimaliseren van een WordPress-website voor SEO vereist aandacht voor verschillende cruciale factoren:
 • Kwalitatieve content: Content blijft de kern van een succesvolle SEO-strategie. Zorg voor hoogwaardige, relevante en boeiende content die aansluit bij de zoekintentie van je doelgroep. Dit omvat niet alleen tekstuele inhoud, maar ook afbeeldingen, video’s en andere media.
 • Gebruik van SEO-plugins: WordPress biedt een scala aan SEO-plugins zoals Yoast SEO, Rank Math en All in One SEO die kunnen helpen bij het optimaliseren van je site. Deze plugins bieden functionaliteiten zoals optimalisatie van metadata, XML-sitemaps genereren, canonical tags instellen en meer.
 • Technische optimalisatie: Zorg ervoor dat je WordPress-site technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit omvat het gebruik van een responsief thema voor mobielvriendelijkheid, het verbeteren van de laadsnelheid door middel van caching en optimalisatie van afbeeldingen, en het gebruik van schone en zoekmachinevriendelijke URL-structuren.
 • Interne linkstructuur: Creëer een logische en geoptimaliseerde interne linkstructuur om de navigatie van je site te verbeteren en de autoriteit van belangrijke pagina’s te versterken.
 • Backlinks: Bouw hoogwaardige backlinks op naar je WordPress-site vanaf andere betrouwbare en relevante websites om de autoriteit en zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten.
Hoe kan ik duplicate content vermijden op mijn WordPress-site?
Duplicate content kan schadelijk zijn voor SEO omdat het de rangschikking van je site in zoekresultaten kan beïnvloeden. Om duplicatie te voorkomen:
 • Gebruik van canonieke tags: Canonieke tags (rel=”canonical”) zijn HTML-elementen die zoekmachines vertellen welke URL als de originele versie van een pagina moet worden beschouwd. Dit helpt zoekmachines bij het identificeren en consolideren van duplicaten.
 • Voorkom duplicatie bij paginering: Als je content over meerdere pagina’s is verdeeld (bijvoorbeeld bij paginering van blogposts), gebruik dan de juiste pagineringstechnieken om zoekmachines te vertellen hoe ze de pagina’s moeten behandelen om duplicatie te voorkomen.
 • 301 redirects: Als je meerdere URL’s hebt die naar dezelfde content leiden, stel dan 301 redirects in om alle varianten door te verwijzen naar de voorkeurs-URL. Dit voorkomt dat zoekmachines meerdere versies van dezelfde pagina indexeren.
 • Gebruik van categorieën en tags: Zorg ervoor dat je categorieën en tags op een zinvolle en consistente manier gebruikt om duplicatie te voorkomen. Vermijd het plaatsen van dezelfde content onder verschillende categorieën of tags.
 • Handmatige controle: Controleer regelmatig je WordPress-site op dubbele content met behulp van tools zoals Google Search Console of SEO-plugins, en neem indien nodig corrigerende maatregelen.
Hoe kan ik mijn WordPress-site optimaliseren voor lokale SEO?
Lokale SEO is van vitaal belang voor bedrijven met een fysieke locatie of die zich richten op lokale klanten. Om je WordPress-site te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten:
 • Google Mijn Bedrijf-optimalisatie: Maak en optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-profiel met nauwkeurige bedrijfsinformatie, openingstijden en recensies. Dit helpt je bedrijf te verschijnen in lokale zoekresultaten en Google Maps.
 • Lokale zoekwoorden: Gebruik lokale zoekwoorden in je content, metatags en URL’s om je relevantie voor lokale zoekopdrachten te vergroten. Dit omvat termen zoals plaatsnamen, straatnamen en lokale bezienswaardigheden.
 • NAP-consistentie: Zorg ervoor dat je naam, adres en telefoonnummer (NAP) consistent zijn op je WordPress-site, Google Mijn Bedrijf-profiel en andere online vermeldingen zoals online directories en sociale media.
 • Lokale content: Creëer content die relevant is voor je lokale doelgroep, zoals blogposts over lokale evenementen, nieuwsberichten of beoordelingen van lokale bedrijven. Dit helpt je autoriteit te vergroten en lokale zoekers aan te trekken.
 • Gebruik van lokale bedrijfsvermeldingen: Registreer je bedrijf bij lokale online bedrijfsvermeldingen en directories om je online aanwezigheid te vergroten en lokale links naar je site te verkrijgen.
Hoe kan ik mijn WordPress-site beveiligen zonder mijn SEO-prestaties te schaden?
Het is cruciaal om de beveiliging van je WordPress-site te waarborgen terwijl je tegelijkertijd de SEO-prestaties behoudt. Als WordPress SEO-specialist begrijpen we het belang van een veilige website voor zowel gebruikers als zoekmachines. Hier zijn vijf gedetailleerde stappen om dit te bereiken:
 1. Gebruik van betrouwbare thema’s en plugins: Als WordPress SEO-specialist adviseren we het gebruik van thema’s en plugins van gerenommeerde bronnen die regelmatig worden bijgewerkt en ondersteund. Vermijd het gebruik van verouderde of onofficiële thema’s en plugins, omdat deze vaak kwetsbaarheden bevatten die de beveiliging van je site in gevaar kunnen brengen.
 2. Regelmatige updates: Het bijwerken van WordPress, thema’s en plugins is essentieel om bekende beveiligingslekken te dichten en de integriteit van je site te behouden. Als WordPress SEO-specialist adviseren we het instellen van automatische updates waar mogelijk en het regelmatig handmatig controleren op updates om ervoor te zorgen dat je site altijd up-to-date is.
 3. Implementatie van een sterk wachtwoordbeleid: Een solide wachtwoordbeleid is een fundamenteel aspect van websitebeveiliging. Als WordPress SEO-specialist raden we het gebruik aan van sterke, unieke wachtwoorden voor alle gebruikersaccounts. Moedig gebruikers aan om regelmatig wachtwoorden te wijzigen en overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder om wachtwoorden veilig op te slaan.
 4. Beperkte toegangscontrole: Als WordPress SEO-specialist begrijpen we het belang van het beperken van toegang tot het WordPress-dashboard tot alleen noodzakelijke gebruikersrollen. Zorg ervoor dat gebruikers alleen de rechten hebben die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren om ongeautoriseerde wijzigingen te voorkomen.
 5. Gebruik van beveiligingsplugins: Als WordPress SEO-specialist raden we het gebruik van beveiligingsplugins aan, zoals Wordfence, Sucuri of iThemes Security, om extra bescherming toe te voegen aan je site. Deze plugins bieden functies zoals malware-scans, firewallbescherming, IP-blokkering en beveiligingslogboeken om verdachte activiteiten te detecteren en te blokkeren, waardoor je site veilig blijft terwijl je SEO-prestaties behouden blijven.

Gratis SEO analyse t.w.v. €187,50

Op maat gemaakt – gepresenteerd via video call

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid