Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden bij een ervaren SEO Specialist? We gaan samenwerken aan:

Gratis zoekwoordonderzoek t.w.v. €295

Op welke woorden ligt de meeste potentie en waar laat je nu organisch verkeer liggen? Ontdek het tijdelijk volledig gratis!

Waarom MarketingCollega?

Samenwerken als collega's

We gaan voor geweldige resultaten én voor een fijne samenwerking!

10+ jaar SEO ervaring

10+ jaar SEO-ervaring gecombineerd met creativiteit voor unieke resultaten. Een SEO specialist denkt niet in hokjes.

Dé strategie voor 2024

Onze unieke SEO+ strategie gaat verder dan alleen SEO, het trekt de juiste bezoekers aan zet ze om tot loyale klanten.

Fijne samenwerking

Geen lange contracten, veel contact en een proactieve houding is de sleutel tot een prettige samenwerking!

Altijd één contactpersoon

Een ervaren SEO expert die écht betrokken is. Zo voelt SEO uitbesteden meer als samenwerken!

Samengewerkt aan online succes..

Start nu! Gratis zoekwoordonderzoek t.w.v. €295

Waar ligt de meeste potentie en waar laat je nu organisch verkeer liggen?

Wat heeft jouw voorkeur?

SEO volledig uitbesteden, of samen aan de slag?

Maak je keuze:

Geen zorgen aan je hoofd, alles wordt voor je gedaan!

Bij MarketingCollega ben je aan het juiste adres. Als full service SEO-specialist kunnen we je hierbij uitstekend van dienst zijn. Dat betekent dat we de volledige verantwoordelijkheid voor de SEO van je website op ons kunnen nemen. Concreet gezien nemen we niet alleen de strategiebepaling op ons, maar zorgen we ook voor hoogwaardige backlinks, het schrijven en plaatsen van content, en alle benodigde technische aanpassingen.

 

De voordelen van deze volledige ontzorging zijn:

 • Tijdsbesparing: Door alles uit handen te geven, bespaar je waardevolle tijd en energie. Zo kun je je meer concentreren op andere essentiële aspecten van je bedrijf.
 • Gemak: Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in SEO of het uitvoeren van dagelijkse taken zoals het genereren van backlinks of het optimaliseren van technische aspecten. Wij regelen alles voor je, van begin tot eind.
 • Expertise: Profiteer van de kennis en ervaring van ons deskundige team van SEO-specialisten. We zijn volledig toegewijd aan het behalen van de beste resultaten voor jouw website, met bewezen strategieën en tactieken.
 • Altijd op de hoogte: Tijdens onze maandelijkse meetings of video calls houden we je volledig op de hoogte van alle uitgevoerde activiteiten, behaalde resultaten en geplande acties. Zo blijf je constant goed geïnformeerd over de voortgang van je SEO-project.

 

Neem contact op - kom erachter wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen!

Taken verdelen en samen aan de slag voor succes!


Bij MarketingCollega bieden we een flexibele samenwerkingsoptie aan, waarbij taken worden verdeeld om kosten te besparen door niet alles volledig uit te besteden. Een veel gekozen strategie voor de MKB-ondernemer. Een samenwerking die veel gebruikt wordt is onze focus op alle technische aspecten en het verhogen van autoriteit (linkbuilding), terwijl jij je richt op het schrijven van content.

 

Voordelen van onze samenwerkingsaanpak:

 • Kostenefficiëntie: Door taken naar behoefte te verdelen, bespaar je kosten door niet alles uit te besteden.
 • SEO-geoptimaliseerde content zonder SEO-kennis: Dankzij onze tools kun je hoogwaardige SEO-content creëren, zelfs zonder kennis van SEO. Indien gewenst kunnen onze tekstschrijvers de tekst nog op grammatica controleren.
 • Flexibiliteit: We passen ons aan aan jouw behoeften en expertise, waardoor we een samenwerking kunnen vormgeven die perfect aansluit bij jouw vaardigheden en kennis.
 • Maandelijks overleg: Tijdens regelmatige meetings of video calls houden we je op de hoogte van de voortgang, resultaten en toekomstplannen. Zo blijf je altijd goed geïnformeerd en kun je al je vragen stellen.

 

Vragen over de taakverdeling? Neem contact op!

De meningen over SEO uitbesteden bij MarketingCollega

Het stappenplan

SEO uitbesteden bij MarketingCollega, dit gaan we doen!

Zoekmachine optimalisatie is een complex proces dat aandacht en expertise vereist. Maar als het effectief wordt toegepast, biedt het een duurzame strategie voor succes. Het principe is eenvoudig: uitblinken ten opzichte van de concurrentie. En dit is hoe we dat aanpakken:

1. Kennismaking + gratis SEO+ analyse

Begin jouw SEO-traject met onze gratis SEO+ Analyse. Ontdek precies wat jouw website nodig heeft om te groeien. Het is tevens een kennismaking om te zien of er een klik is tussen jouw bedrijf en MarketingCollega. De analyse wordt gepresenteerd via video call waarin je gelijk al je vragen kunt stellen!

1. Zoekwoorden onderzoek

Een diepgaande analyse van zoektermen is ontzettend belangrijk voor elke succesvolle campagne van zoekmachine optimalisatie. Deze stap gaat niet alleen over het vinden van relevante termen, maar richt zich vooral op het vinden van koopgerichte zoekwoorden. Een effectieve zoekterm kenmerkt zich door een hoog zoekvolume, een hoge koopgerichtheid en relatief lage concurrentie.

2. Technische optimalisatie

De techniek achter je website is een cruciale factor in zoekmachine optimalisatie. Dit onderdeel omvat het verbeteren van de snelheid, structuur en algemene prestaties van je website, wat niet alleen de online vindbaarheid verhoogt, maar ook de gebruiksvriendelijkheid verbetert. Vooral voor webshops, zoals Lightspeed of WooCommerce, kan een niet-optimale techniek voor erg veel problemen zorgen, waarvan je jezelf waarschijnlijk geen eens bewust bent.

3. SEO geoptimaliseerde content

Effectieve content is essentieel om aan zoekmachines duidelijk te maken waar jouw pagina over gaat. Zonder deze content is het onmogelijk om hoog te ranken. In het proces van zoekmachine optimalisatie uitbesteden ligt de focus niet alleen op het schrijven van content voor zoekmachines, maar vooral op content die relevant is en de bezoeker daadwerkelijk helpt. Dit speelt in 2024 een steeds grotere rol.

4. De autoriteit versterken

Het verhogen van de autoriteit van je website is een sleutelaspect in bij off page SEO uitbesteden. Dit wordt bereikt door het verkrijgen van links van andere websites naar de jouw site, wat de betrouwbaarheid en reputatie van je site verhoogt. Sites die langer bestaan hebben vaak een hogere autoriteit en ranken sneller hoog in zoekmachines. Echter, met een doordachte strategie gericht op zoekmachine optimalisatie uitbesteden, kunnen we ook nieuwe websites een sterke positie laten innemen tegenover gevestigde sites.

5. Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie, ofwel CRO, speelt een rol in het versterken van de prestaties van je website. Het optimaliseert de gebruikerservaring, wat leidt tot een hoger conversiepercentage. In het proces van zoekmachine optimalisatie uitbesteden is gebruiksvriendelijkheid een steeds belangrijker element geworden. Het is niet alleen cruciaal voor SEO, maar vormt ook een onderdeel van onze uitgebreide SEO+ strategie om de interactie en conversies op je site te maximaliseren.

6. Merkidentiteit en branding

Een goede branding is erg belangrijk voor het ontwikkelen van een unieke merkidentiteit en speelt een indirecte rol in SEO. Het versterkt niet alleen het vertrouwen en de online aanwezigheid van je merk, maar bouwt ook aan een sterke reputatie. In het kader van zoekmachine optimalisatie uitbesteden, helpt effectieve branding bij het leggen van een sterke basis voor langdurige groei en succes in de steeds veranderende digitale wereld.

Vraag nú de gratis SEO+ Analyse aan!

Om te beginnen bieden we je graag een kosteloze analyse van zoekmachine optimalisatie aan. In deze analyse nemen we alle bovengenoemde aspecten onder de loep om de sterke en zwakke punten van jouw website in kaart te brengen. Vanuit deze basis zetten we samen stappen richting jouw online succes! Deze analyse presenteren we graag aan jou (en je collega’s) via video call, of eventueel bij jullie op locatie in (de omgeving van) Enschede.

Na de analyse weet je..

304% stijging in drie maanden tijd!

In slechts drie maanden tijd zag verjaardagscadeau-vrouw.nl een toename van het organisch verkeer: van 6.484 naar 26.157 unieke organische bezoekers! Deze indrukwekkende groei van 304% is het resultaat van onze zoekmachine optimalisatie strategie met o.a. het creëren van vele nieuwe seo-pagina’s, schrijven van teksten voor de kerstperiode, verbeterde techniek en een verhoogde autoriteit van de website.

SEO uitbesteden bij MarketingCollega

SEO uitbesteden voor kwaliteit én een prettige samenwerking!

Bij ons staat een realistische en bescheiden aanpak voorop. We weten dat in de online wereld het soms nodig is om een stap extra te zetten. Laat ons jou begeleiden naar nationaal succes, terwijl we trouw blijven aan onze principes van nuchterheid en praktische aanpak.

MarketingCollega staat voor..

Samenwerken of volledige ontzorging

Met meer dan 10 jaar ervaring in zoekmachine optimalisatie en jullie expertise, is effectieve samenwerking ontzettend belangrijk voor succes. Je krijgt één vaste contactpersoon die volledig op de hoogte is van de SEO-strategie en alles over jouw website weet.

Zoekmachine optimalisatie op een menselijke manier

Onze aanpak van zoekmachine optimalisatie is gericht op de menselijke kant. We richten ons niet alleen op het voldoen aan de criteria van Google, maar vooral op het creëren van tevredenheid bij de bezoekers van je website.

duidelijke en meetbare resultaten

Elke maand nemen we de tijd om de resultaten van de SEO campagne samen te bespreken. We leggen alles op een heldere en begrijpelijke manier uit, zodat je alle gelegenheid hebt om vragen te stellen. Op deze manier blijf je volledig op de hoogte van de voortgang en de effecten van onze gezamenlijke inspanningen.

Zoekmachine Optimalisatie Analyse

Leer de sterke en zwakke punten van je website kennen en vind uit waarom concurrenten beter scoren.
99,95 0,00
Uitgebreide SEO analyse
Brandingcheck
Basis CRO analyse
Volledig gratis, geen verborgen kosten.
GRATIS

Over de SEo+ Analyse

De SEO-analyse omvat een grondige evaluatie van onder andere zoekwoordoptimalisatie, technische SEO en autoriteit. We kijken ook direct naar de sterkte van de concurrentie.

De brandingcheck richt zich op de consistentie en effectiviteit van je merk op verschillende online platforms. We kijken naar de visuele elementen, tone of voice en algemene merkbeleving.

De basis Conversion Rate Optimization (CRO)-analyse onderzoekt de gebruiksvriendelijkheid van je website en identificeert mogelijke knelpunten die de conversieratio kunnen beïnvloeden.

Ja, de analyse is volledig gratis. We bieden deze service aan om je inzicht te geven in de sterke punten en verbeterpunten van je website. Hieruit komen actiepunten die je zelf kunt oppakken of kunt uitbesteden.

De SEO+ Analyse wordt gepresenteerd via video call of fysiek op locatie in Enschede. Tijdens dit (online) gesprek kun je ook direct alle vragen stellen. Daarna zul je de analyse via de mail ontvangen.

Steek óók boven de concurrentie uit

Wil je zoekmachine marketing uitbesteden bij MarketingCollega voor een hogere ranking in Google, meer naamsbekendheid en een verhoogde omzet? Plan dan een gratis SEO+ Analyse in, waarbij onze zoekmachineoptimalisatie expert je website grondig analyseert en de groeimogelijkheden identificeert. Heb je vragen over het uitbesteden van SEO? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om je te ondersteunen!

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden bij een échte specialist

Bij onze aanpak van zoekmachine optimalisatie geloven we in het belang van een goede samenwerking. Onze persoonlijke en op mensen gerichte benadering maakt het proces van zoekmachine optimalisatie toegankelijk en duidelijk.

Wij staan écht voor je klaar

Onze zoekmachine optimalisatie expert kent jouw website(s) door en door en staat altijd klaar voor vragen of advies. Bij ons ben je geen nummer; jouw website krijgt de aandacht die het verdient. We streven naar een prettige en langdurige samenwerking, waarin jouw succes ons doel is.

Heldere werkwijze en duidelijke resultaten

We houden maandelijks een update over de voortgang van de SEO campagne, de ondernomen acties en de behaalde resultaten tijdens onze (online) meetings. De resultaten worden op een begrijpelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd, zonder overbodige complexiteit, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent.

Geen onverwachte facturen

Bij ons draait alles om transparantie. Als jouw zoekmachine optimalisatie specialist rekenen we geen verborgen kosten. Dit betekent geen extra facturen voor maandelijkse gesprekken of andere overlegmomenten. We geloven in een eerlijke en open samenwerking, waarbij duidelijke communicatie voorop staat.

Een foto van Kai Heinink, SEO Specialist uit Enschede bij MarketingCollega
7 redenen om zoekmachine optimalisatie uit te besteden bij MarketingCollega

Wil je zoekmachine optimalisatie uitbesteden bij betrouwbare online marketeer? Ontdek waarom MarketingCollega de ideale partner is om je te helpen bij het verbeteren van je online vindbaarheid en het behalen van topposities in organische zoekresultaten. Van een creatieve en strategische aanpak tot kwalitatieve linkbuilding en maandelijkse rapportages. We bieden een allesomvattende oplossing voor jouw seo-behoeften. SEO uitbesteden bij MarketingCollega staat garant voor kwaliteit!

1. Menselijke benadering van SEO uitbesteden

Bij MarketingCollega geloven we sterk in de kracht van een menselijke benadering als het gaat om zoekmachine optimalisatie (seo). In plaats van alleen maar een externe dienstverlener te zijn, streven we ernaar om een echte collegiale samenwerking op te bouwen met onze klanten. Wat betekent dit concreet?

Ten eerste hechten we veel waarde aan de relatie met onze klanten. We zien onszelf niet slechts als een serviceprovider, maar eerder als een waardevolle toevoeging aan het marketingteam van onze klanten. Dit betekent dat we proactief met hen meedenken, hun doelen begrijpen en samenwerken aan strategieën om die doelen te bereiken.

Onze aanpak is niet gebaseerd op kant-en-klare oplossingen, maar op een diepgaand begrip van de unieke behoeften en uitdagingen van elk bedrijf. We luisteren naar de wensen en feedback van onze klanten en passen onze strategieën dienovereenkomstig aan, met als doel een optimaal resultaat te behalen.

Daarnaast streven we naar transparantie en open communicatie in onze samenwerkingen. Klanten kunnen altijd rekenen op duidelijke en eerlijke communicatie over onze werkzaamheden, resultaten en eventuele wijzigingen in strategie. We staan ​​altijd open voor vragen, feedback en suggesties van onze klanten, omdat we geloven dat een goede samenwerking gebaseerd is op wederzijds begrip en vertrouwen. We willen maandelijks een videocall inplannen om de SEO werkzaamheden en de zoekmachine resultaten te bespreken. Of deze call nu 10 minuten of anderhalf uur duurt, je zult hier nooit een factuur voor ontvangen! We geen online marketingbureau die alleen maar aan geld denkt.

2. Geen opzegtermijn én transparante kosten

Bij MarketingCollega streven we naar maximale flexibiliteit en transparantie in onze samenwerking met klanten die SEO uitbesteden. Een van de manieren waarop we dit realiseren, is door flexibele opzegtermijnen aan te bieden. We begrijpen dat de behoeften en omstandigheden van bedrijven kunnen veranderen, daarom hanteren we geen lange opzegtermijnen. Klanten kunnen op elk gewenst moment vóór de eerste dag van de maand hun wens om te stoppen kenbaar maken. Dit geeft onze klanten de vrijheid en controle om hun seo-strategieën aan te passen aan hun evoluerende bedrijfsbehoeften.

Naast flexibele opzegtermijnen streven we ook naar maximale transparantie in onze kostenstructuur. Voordat de samenwerking begint, ontvangen klanten een op maat gemaakt pakket waarin de exacte investering duidelijk wordt vermeld. Hierdoor komen klanten nooit voor verrassingen te staan met onverwachte facturen. We geloven dat openheid en eerlijkheid essentieel zijn voor een succesvolle samenwerking en streven daarom naar volledige transparantie in al onze zakelijke transacties. Om extra duidelijkheid te bieden hebben we een aantal voorbeeldpakketten gemaakt die je hier kunt vinden: SEO uitbesteden kosten.

Onze flexibele opzegtermijnen en transparante kostenstructuur zijn slechts enkele van de manieren waarop we streven naar een soepele en transparante samenwerking met onze klanten. Bij MarketingCollega willen we ervoor zorgen dat klanten zich volledig ondersteund voelen en vertrouwen hebben in onze diensten, vanaf het allereerste contact tot lang nadat de samenwerking is begonnen. Met onze flexibele aanpak en transparante kosten kunnen klanten met een gerust hart hun seo-activiteiten uitbesteden aan MarketingCollega, wetende dat ze in goede handen zijn.

3. Proactieve aanpak voor zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Bij MarketingCollega gaan we verder dan alleen het leveren van standaard seo-diensten. We streven naar een proactieve aanpak om de organische vindbaarheid van onze klanten te verbeteren. Dit betekent dat we actief meedenken met onze klanten om hun doelen te bereiken en hen te ondersteunen bij het verbeteren van hun online zichtbaarheid.

Onze seo-specialisten beschikken over diepgaande kennis van verschillende seo-strategieën, waaronder on-page seo, off-page seo en technische seo. We begrijpen dat een succesvolle seo-strategie een combinatie vereist van deze verschillende factoren, en daarom passen we een holistische benadering toe om ervoor te zorgen dat onze klanten de best mogelijke resultaten behalen.

Een belangrijk aspect van onze proactieve aanpak is het regelmatige overleg met onze klanten. We plannen minimaal eens per maand een meeting in om de voortgang en lopende werkzaamheden te bespreken. Tijdens deze meetings analyseren we de prestaties van de website, identificeren we kansen voor verbetering en bespreken we nieuwe ideeën en strategieën om de organische vindbaarheid verder te optimaliseren.

Daarnaast investeren we continu in het verkennen van nieuwe mogelijkheden en online marketing trends op het gebied van seo. We houden de ontwikkelingen in de industrie nauwlettend in de gaten en passen onze strategieën dienovereenkomstig aan om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd een voorsprong hebben op hun concurrentie. We testen zaken zoals linkbuilding en on page strategieën altijd eerst op een van onze eigen websites.

Met onze gratis SEO scan en proactieve aanpak voor zoekmachine optimalisatie kunnen klanten vertrouwen op MarketingCollega als een betrouwbare partner die zich inzet voor hun online succes. We streven ernaar om niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze te overtreffen door middel van continue innovatie en samenwerking.

4. Een unieke strategie voor zoekmachine optimalisatie

Bij MarketingCollega hanteren we onze eigen unieke benadering die we SEO+ noemen, met als doel niet alleen betere zoekresultaten te behalen, maar ook een verbeterde algehele online aanwezigheid voor onze klanten te realiseren. Deze strategie omvat niet alleen geavanceerde zoekmachine optimalisatie (SEO), maar richt zich ook op Conversion Rate Optimization (CRO) en Branding. We zijn geen online marketing bureau die overal focust op heeft, 90% van de focus blijft op waar we goed in zijn: je website bovenaan in Google krijgen door middel van SEO!

Wat maakt SEO+ zo effectief? Ten eerste, naast het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines, streven we ernaar om de website van onze klanten te optimaliseren voor conversie. Door middel van CRO-analyses en -tests en best practises identificeren we knelpunten in het conversieproces en implementeren we verbeteringen om de conversieratio te verhogen. Dit resulteert niet alleen in meer verkeer naar de website, maar ook in een hoger percentage van deze bezoekers die overgaan tot actie, zoals het doen van een aankoop of het aanvragen van informatie.

Daarnaast hechten we veel belang aan branding als onderdeel van onze SEO+ strategie. We geloven dat een sterk merk niet alleen zorgt voor een betere herkenbaarheid en loyaliteit bij de klanten, maar ook bijdraagt aan een hogere waardering van de website door zoekmachines. Door te investeren in brandinginitiatieven zoals consistentie in merkuitingen, het creëren van waardevolle content en het opbouwen van een positieve online reputatie, helpen we onze klanten om een sterker en meer onderscheidend merk op te bouwen. Bij een goede SEO strategie gaat dit bijna allemaal vanzelf: we zorgen voor kwalitatieve links op waardevolle sites die voor meer bekendheid én autoriteit zorgen.

5. Maandelijks overleg voor optimaal SEO uitbesteden

We geloven we sterk in de kracht van regelmatig overleg als essentieel onderdeel van het uitbesteden van SEO. Ons maandelijks overlegproces is ontworpen om een optimale samenwerking te garanderen en ervoor te zorgen dat onze klanten volledig op de hoogte zijn van de voortgang en resultaten van hun SEO-campagne.

Het maandelijkse overleg begint met een grondige analyse van de prestaties van de website en de lopende SEO-werkzaamheden. We bespreken de behaalde resultaten, identificeren nieuwe kansen en stellen eventuele aanpassingen voor om de strategie verder te optimaliseren.

Een van de belangrijkste voordelen van ons maandelijkse overleg is de mogelijkheid voor onze klanten om direct feedback te geven en vragen te stellen aan ons team van SEO-specialisten. We moedigen open communicatie aan en staan altijd klaar om eventuele zorgen of vragen van onze klanten te beantwoorden.

Tijdens het overleg bespreken we ook de planning voor de komende maand, inclusief geplande werkzaamheden, deadlines en eventuele nieuwe initiatieven. Dit zorgt ervoor dat onze klanten volledig op de hoogte zijn van wat ze kunnen verwachten en dat er duidelijke verwachtingen zijn over de voortgang van het project.

Na afloop van het maandelijkse overleg ontvangen onze klanten een uitgebreid verslag met een samenvatting van de besproken punten, actiepunten voor de komende maand en een overzicht van de behaalde resultaten. Op deze manier kunnen onze klanten altijd terugkijken op wat er is besproken en zijn ze volledig op de hoogte van de voortgang van hun SEO-campagne.

6. Altijd dezelfde contactpersoon bij SEO uitbesteden bij MarketingCollega

We begrijpen we het belang van een persoonlijke en consistente benadering in onze klantrelaties. Daarom streven we ernaar om onze klanten altijd een vast aanspreekpunt te bieden gedurende hun hele SEO-uitbestedingservaring.

Wanneer klanten ervoor kiezen om hun SEO uit te besteden aan MarketingCollega, worden ze gekoppeld aan een toegewijde SEO specialist die als hun primaire contactpersoon fungeert.

Het hebben van altijd dezelfde contactpersoon biedt tal van voordelen voor onze klanten. Ten eerste zorgt het voor een naadloze communicatie en samenwerking. De SEO specialist is volledig op de hoogte van de specifieke behoeften en doelstellingen van elke klant, waardoor ze snel en effectief kunnen reageren op vragen, feedback en verzoeken.

Daarnaast creëert het hebben van ee

n vast aanspreekpunt een gevoel van vertrouwen en consistentie. Klanten weten dat ze altijd iemand hebben die hun bedrijf begrijpt en die klaar staat om hen te ondersteunen bij hun zoekmachine optimalisatie initiatieven. Dit versterkt de klantrelatie en bevordert een langdurige samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.

Bovendien maakt de continuïteit van een vaste contactpersoon het gemakkelijker om een diepgaand begrip op te bouwen van de specifieke uitdagingen en kansen van elke klant. Hierdoor kunnen we strategieën ontwikkelen die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van elk bedrijf en kunnen we maatwerkoplossingen bieden die maximale impact hebben op hun SEO-resultaten.

7. Uitgebreide ervaring en expertise in SEO uitbesteden

Met meer dan 10 jaar aan ervaring en expertise op het gebied van SEO, heeft MarketingCollega een uitgebreide achtergrond in het helpen van websites om hun online zichtbaarheid te verbeteren en topposities te behalen in zoekresultaten. Gedurende deze tijd hebben we meer dan 100 websites geholpen om hun online zichtbaarheid te verbeteren en topposities te behalen in de zoekresultaten.

Onze ervaring omvat een breed scala aan projecten, variërend van grote wereldwijde websites tot lokale sites, en van dienstwebsites tot webshops. Hoewel onze focus tegenwoordig voornamelijk ligt op het optimaliseren van webshops, hebben we ervaring met vrijwel elk bekend contentmanagementsysteem (CMS). Of het nu gaat om WordPress, Magento, Shopify, WooCommerce of een ander CMS, we hebben de kennis en vaardigheden om effectieve SEO-strategieën te implementeren die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van elk platform.

Naast het helpen van klanten, investeren we ook in onze eigen projecten en websites waarop we nieuwe SEO-strategieën testen en optimaliseren. Dit stelt ons in staat om up-to-date te blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de SEO-wereld en om onze klanten te voorzien van cutting-edge strategieën die echt resultaten opleveren.

Onze uitgebreide ervaring en expertise in SEO uitbesteden stellen ons in staat om een diepgaand begrip te ontwikkelen van de complexe algoritmes van zoekmachines en om effectieve strategieën te ontwikkelen die onze klanten helpen om hun doelen te bereiken. Met MarketingCollega hebben klanten niet alleen een partner met een bewezen staat van dienst in SEO, maar ook een team dat klaar staat om hun online aanwezigheid naar nieuwe hoogten te brengen.

SEO uitbesteden: hoe ziet het volledige traject van een SEO-campagne eruit?
Als je overweegt om jouw zoekmachine optimalisatie uit te besteden, ben je hier aan het juiste adres. Een effectieve SEO-strategie is onmisbaar in onze huidige tijd, waar de online concurrentie hevig en de kansen legio zijn. Hieronder volgt een gedetailleerd overzicht van het traject dat we samen zullen doorlopen bij het uitbesteden van jouw SEO. ___

SEO uitbesteden stap 1. Een gratis SEO+ Analyse

Bij MarketingCollega begrijpen we dat het uitbesteden van SEO een belangrijke beslissing is. Daarom bieden we jou een gratis SEO+ analyse aan, een unieke kans om ons te leren kennen en het vertrouwen in onze expertise op te bouwen. Deze diepgaande analyse geeft inzicht in hoe jouw website presteert op verschillende cruciale SEO-pijlers en identificeert concrete kansen voor verbetering. Hieronder vind je een overzicht van wat onze SEO+ analyse omvat en hoe het jou kan helpen.

1. Techniek

Een solide technische basis is essentieel voor zowel zoekmachines als gebruikerservaring. We controleren of essentiële tools zoals Google Analytics 4, Search Console, en Google Tag Manager correct zijn geïnstalleerd. Daarnaast beoordelen we de snelheid, mobiele responsiviteit, menustructuur, en beveiliging van je website. Dit helpt ons om te bepalen of jouw website technisch geoptimaliseerd is voor SEO en gebruikersgemak.

2. Content – on page SEO

Content is het hart van je SEO uitbesteden-strategie. Onze analyse richt zich op de kwaliteit, relevantie en structuur van jouw websitecontent. We beoordelen of je content is gebaseerd op een grondige zoekwoordenanalyse, hoe het zich verhoudt tot de concurrentie, en of het inspeelt op recente Google-updates. Dit inzicht stelt ons in staat om advies te geven over hoe je jouw content kunt verbeteren om beter te ranken en je doelgroep effectiever te bereiken.

3. Autoriteit – off page SEO

De autoriteit van jouw website bepaalt hoe betrouwbaar zoekmachines jouw site vinden. Ook wel off page SEO genoemd. We analyseren je linkprofiel, vergelijken dit met dat van je concurrenten, en onderzoeken de kwaliteit en diversiteit van je inkomende links. Dit aspect van de analyse helpt ons om strategieën te identificeren voor het bouwen van een sterkere online aanwezigheid.

4. Conversiegerichtheid (CRO)

Een hoge ranking leidt niet automatisch tot conversies. Daarom evalueren we hoe jouw website presteert in termen van conversie-optimalisatie. Dit omvat het beoordelen van vertrouwenselementen, USP’s, call-to-action knoppen, en de algehele gebruikerservaring. Ons doel is om aanbevelingen te doen die niet alleen je SEO verbeteren, maar ook de effectiviteit van je website in het converteren van bezoekers.

5. Branding

Branding speelt een indirecte, maar belangrijke rol in search engine optimization. Een sterke merkidentiteit kan de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je website verhogen, wat invloed heeft op je organische zoekresultaten. We beoordelen hoe jouw merk wordt gepresenteerd op je website, van het logo tot de consistentie in ontwerp en tone of voice. Dit helpt ons om advies te geven over hoe je jouw merk sterker kunt positioneren in de digitale wereld. De SEO+ analyse is een cruciale eerste stap in onze samenwerking. Het stelt ons in staat om de huidige staat van je website te begrijpen, kansen voor snelle verbeteringen (quick wins) te identificeren, en een strategisch plan op te stellen voor langdurig succes. Door deze analyse krijg je waardevolle inzichten en een duidelijk pad naar verbetering, allemaal zonder kosten of verplichtingen van jouw kant. ___

SEO uitbesteden stap 2. Zeer uitgebreid zoekwoordenonderzoek

Bij het uitbesteden van SEO aan MarketingCollega begint alles met een grondige en strategische aanpak van het zoekwoordenonderzoek. Dit onderzoek vormt de ruggengraat van je volledige SEO-campagne en helpt ons om de meest effectieve strategie voor jouw website te bepalen. Hier is een dieper inzicht in wat we behandelen tijdens deze cruciale fase:

1. Analyse van de huidige staat van alle pagina’s

 • Positieanalyse: We beginnen met een uitvoerige analyse van de huidige posities van alle pagina’s van je website in de zoekresultaten. Dit helpt ons om de ‘quick wins’ te identificeren; pagina’s die net buiten de top 10 vallen (bijvoorbeeld op positie 11) en slechts een klein duwtje nodig hebben om op de eerste pagina te belanden. Deze pagina’s hebben vaak al een aanzienlijk zoekvolume en zijn dus laaghangend fruit in onze SEO-strategie.

2. Concurrentieanalyse

 • Zoekwoorden van concurrenten: We bestuderen zorgvuldig de zoekwoorden waarvoor je belangrijkste concurrenten ranken. Dit geeft ons inzicht in de marktdynamiek en helpt bij het identificeren van kansen waar we op kunnen inspelen om jouw concurrentievoordeel te vergroten.

3. Optimalisatie van categorie titels

 • Focus op het beste zoekwoord: We evalueren of de huidige categorie titels op jouw website geoptimaliseerd zijn voor de meest relevante en effectieve zoekwoorden. Het doel is om ervoor te zorgen dat elke categoriepagina gericht is op het best mogelijke zoekwoord, en indien nodig, stellen we alternatieven voor die een hoger potentieel hebben.

4. Identificatie van algemene zoekwoorden

 • Branchespecifieke zoekwoorden: Naast specifieke product- of dienstgerelateerde zoekwoorden, richten we ons ook op algemene zoekwoorden die relevant zijn voor jouw branche. Deze zoekwoorden kunnen helpen om een breder publiek aan te trekken en de zichtbaarheid van je website voor relevante zoekopdrachten te vergroten.

5. Genereren van blog ideeën

 • Content creatie kansen: Op basis van ons zoekwoordenonderzoek genereren we ideeën voor blogposts die niet alleen interessant zijn voor jouw doelgroep, maar ook kansen bieden om te ranken voor specifieke zoekwoorden. Dit ondersteunt de SEO-strategie door waardevolle, relevante content toe te voegen die jouw autoriteit in de branche verhoogt.

6. Eigen verzoeken

 • Flexibele aanpassingen: Mocht je specifieke wensen of ideeën hebben die je graag meegenomen wilt zien in het zoekwoordenonderzoek, dan staan we daarvoor open. Ons doel is om een op maat gemaakte strategie te leveren die perfect aansluit bij jouw unieke behoeften en doelstellingen.
Door deze uitgebreide aanpak in het zoekwoordenonderzoek leggen we een solide basis voor SEO uitbesteden. Dit stelt ons in staat om gerichte acties te ondernemen die leiden tot betere posities in zoekmachines, meer verkeer naar je website en uiteindelijk tot een hogere conversie. Bij MarketingCollega zijn we toegewijd aan het leveren van resultaten die ertoe doen. ___

SEO uitbesteden stap 3. Het perfectioneren van de techniek

Technische optimalisatie is een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en speelt een belangrijke rol in de zichtbaarheid en gebruikerservaring van een website. Dit proces gaat veel verder dan alleen de snelheid van de website en de correctheid van canonical tags bij filters. Elk aspect van de technische structuur van een website moet zorgvuldig worden geanalyseerd en geoptimaliseerd om te zorgen voor een solide basis voor SEO-succes. Het is belangrijk om te benadrukken dat de technische SEO-behoeften voor elke website uniek zijn, afhankelijk van de specifieke kenmerken en doelen van de site.

1. Website snelheid

Website snelheid is een bekend aspect van technische optimalisatie, omdat het direct invloed heeft op de gebruikerservaring en de ranking in zoekmachines. Snelle laadtijden verbeteren niet alleen de gebruikerstevredenheid, maar worden ook door zoekmachines zoals Google gebruikt als een ranking signaal. Technieken om de snelheid te verbeteren omvatten het optimaliseren van afbeeldingen, het minimaliseren van CSS, JavaScript en HTML, het gebruik van browsercaching en het kiezen van een snelle hostingprovider.

2. Mobile-first indexing

Met de verschuiving naar mobile-first indexing door Google is het essentieel dat websites geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Dit houdt in dat de mobiele versie van de website als de primaire versie voor indexering en ranking wordt beschouwd. Een responsief webdesign, snelle laadtijden op mobiele apparaten, en mobielvriendelijke navigatie zijn sleutelaspecten om te overwegen.

3. SSL/HTTPS

Veiligheid is een top prioriteit voor zowel gebruikers als zoekmachines. Websites die gebruik maken van HTTPS krijgen de voorkeur in de zoekresultaten boven niet-beveiligde websites. SSL-certificaten zorgen voor een beveiligde verbinding en zijn een must-have voor elke website.

4. Structured data markup

Het gebruik van structured data (schema markup) helpt zoekmachines de inhoud van je website beter te begrijpen en kan leiden tot rijkere zoekresultaten, zoals featured snippets of sterrenbeoordelingen. Dit kan de zichtbaarheid en click-through rates aanzienlijk verbeteren.

5. XML Sitemaps en robots.txt

Een XML sitemap helpt zoekmachines de structuur van je website te begrijpen en efficiënter te crawlen. Een goed geconfigureerd robots.txt-bestand kan zoekmachines daarentegen informeren welke delen van de site niet gecrawld moeten worden. Dit helpt bij het optimaliseren van de crawl budget.

6. Duplicate content en canonical tags

Duplicate content kan leiden tot verwarring bij zoekmachines over welke versie van een pagina geïndexeerd en gerangschikt moet worden. Het correct gebruiken van canonical tags helpt zoekmachines te begrijpen welke versie van een pagina de voorkeur heeft.

7. Website-indeling en interne linkstructuur

Een logische en efficiënte sitearchitectuur verbetert de gebruikerservaring en helpt zoekmachines de relatie en hiërarchie tussen pagina’s te begrijpen. Een sterke interne linkstructuur kan helpen om de paginawaarde te verdelen over de website en de vindbaarheid van belangrijke pagina’s te verbeteren.

8. Pagina’s met fouten en redirects

Het minimaliseren van het aantal fouten (zoals 404-pagina’s) en het correct implementeren van redirects (vooral 301 redirects voor permanente verhuizingen) is belangrijk om een positieve gebruikerservaring te waarborgen en de link equity te behouden. ___

SEO uitbesteden stap 4. Het belang van goede content bij SEO uitbesteden

Bij het uitbesteden van SEO is contentcreatie een cruciale stap in het optimaliseren van websites en webshops voor zoekmachines. Goede content trekt niet alleen bezoekers aan, maar zorgt er ook voor dat zoekmachines zoals Google de waarde van je website herkennen. Dit artikel belicht het belang van contentcreatie voor zowel dienstenwebsites als webshops, met een focus op het slim integreren van zoekwoorden en het uitbreiden van content op categoriepagina’s.

Het belang van content voor diensten websites

Voor dienstenwebsites is content een essentieel onderdeel om de aandacht van potentiële klanten te trekken en te behouden. Het moet informatief, relevant en overtuigend zijn, zodat bezoekers de aangeboden diensten overwegen. Als je kiest om je SEO uit te besteden kan MarketingCollega dit geheel voor je oppakken. Goede content bestaat uit:
 • Beantwoordt direct de vragen van bezoekers.
 • Biedt waardevolle informatie die aansluit bij hun behoeften.
 • Verbetert de zichtbaarheid van de website in zoekmachines door relevante zoekwoorden strategisch te gebruiken.

Het belang van content voor webshops

Voor webshops is content minstens zo cruciaal, vooral op categoriepagina’s die vaak weinig tekst bevatten. Deze pagina’s kunnen met slimme methoden worden verrijkt om de SEO te verbeteren en de gebruikerservaring te verhogen. Denk hierbij aan:
 • Gedetailleerde productbeschrijvingen die de belangrijkste zoekwoorden bevatten.
 • Blogposts die gerelateerd zijn aan de producten of diensten en linken naar de categoriepagina’s.
 • Klantbeoordelingen en -ervaringen die niet alleen vertrouwen wekken, maar ook extra content en zoekwoorden bieden.

Uitbreiden van content op categoriepagina’s

Categoriepagina’s van webshops bieden een unieke uitdaging voor contentcreatie. Om deze pagina’s waardevoller te maken voor zowel gebruikers als zoekmachines, kun je:
 • Introductieteksten toevoegen die de categorie uitleggen en relevante zoekwoorden bevatten.
 • FAQ-secties opnemen met vragen en antwoorden die potentiële klanten kunnen hebben over de producten in die categorie.
 • Gidsen of artikelen toevoegen die advies geven over het gebruik van de producten, de laatste trends, of hoe de producten kunnen bijdragen aan de oplossing van specifieke problemen.

Content die inspeelt op de behoefte van de potentiële klant

Het ultieme doel van content is om in te spelen op de behoeften en vragen van je doelgroep. Dit vereist:
 • Een diepgaand begrip van je doelgroep, hun behoeften, vragen, en de manier waarop zij naar oplossingen zoeken.
 • Content die niet alleen informeert, maar ook entertaint, inspireert of overtuigt, afhankelijk van de intentie van de zoeker.
 • Een consistente updatestrategie om de content relevant en up-to-date te houden, wat bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring en hogere rankings in zoekmachines.
___

SEO uitbesteden stap 5. Het versterken van autoriteit voor SEO uitbesteden

Een effectieve manier om deze autoriteit te vergroten, is door het verkrijgen van externe links, beter bekend als backlinks. Maar wat zijn backlinks precies, hoe verkrijg je ze, en waarom zijn ze zo belangrijk voor je online succes? Laten we dit eens nader bekijken.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Deze externe links zijn als stemmen van vertrouwen in de ogen van zoekmachines zoals Google. Elke backlink vertelt Google dat een andere site jouw content waardevol genoeg vindt om naar te verwijzen. Dit is een essentiële factor voor het bepalen van de autoriteit en relevantie van je website.

Hoe verkrijg je backlinks?

Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks kan op verschillende manieren. De meest effectieve strategieën omvatten het creëren van hoogwaardige, deelbare content die van nature links aantrekt, het gastbloggen op relevante sites in jouw niche of het deelnemen aan branchegerelateerde discussies waar je nuttige inzichten kunt delen samen met een link naar je website. Het opbouwen van relaties met influencers en andere websites in jouw sector kan ook helpen bij het verkrijgen van waardevolle backlinks.

Het belang van backlinks voor SEO uitbesteden

Zelfs als je een nieuwe website hebt met uitstekende content en een technisch perfecte structuur, zul je zonder kwalitatieve backlinks moeite hebben om hoog te ranken in Google. Backlinks zijn een van de belangrijkste factoren voor zoekmachines om de autoriteit en relevantie van je site te beoordelen. Ze beïnvloeden direct je positie in de zoekresultaten. Zonder een sterk backlinkprofiel blijft je website onzichtbaar voor potentiële bezoekers, ongeacht de kwaliteit van je content of de optimalisatie van je website.

SEO uitbesteden, hoe MarketingCollega kan helpen

Het verkrijgen van backlinks vereist een strategische aanpak en kan behoorlijk uitdagend zijn. Dit is waar MarketingCollega een verschil kan maken als je SEO gaat uitbesteden. Wij begrijpen dat elke website uniek is en een op maat gemaakt plan nodig heeft om zijn autoriteit effectief te versterken. We beginnen met een grondige SEO+ analyse (stap 1) om de huidige staat van je website te beoordelen en identificeren waar verbeteringen nodig zijn. Deze gratis analyse is de eerste stap naar het ontwikkelen van een strategisch plan om backlinks te verkrijgen die jouw SEO-prestaties zullen verbeteren. Elke strategie voor het verkrijgen van backlinks moet zorgvuldig worden overwogen en afgestemd op de specifieke doelen en behoeften van je website. Met onze expertise kunnen we je begeleiden bij het opbouwen van een sterk backlinkprofiel dat de zichtbaarheid van je website zal vergroten en je domein autoriteit zal versterken. Hoewel we in dit stadium niet in detail treden over hoe we dit precies aanpakken, is het belangrijk om te weten dat een succesvolle backlinkstrategie begint met een grondige analyse en een plan op maat. ___

SEO uitbesteden stap 6. SEO uitbesteden en conversie-optimalisatie: een winnende combinatie

Na het leggen van een solide basis met backlinks en het verbeteren van je autoriteit, is de volgende stap in het versterken van je online aanwezigheid het optimaliseren van conversies, ook bekend als Conversion Rate Optimization (CRO). CRO is een essentieel onderdeel van een succesvolle online strategie, vooral wanneer uitgevoerd in combinatie met SEO. Hoewel MarketingCollega zich richt op basis CRO-praktijken, is de impact op zowel conversies als SEO niet te onderschatten. Laten we dieper duiken in wat CRO inhoudt, wat we kunnen doen, en het nut ervan.

Wat is conversie-optimalisatie?

Conversie-optimalisatie is het proces van het verhogen van het percentage bezoekers van je website dat een gewenste actie voltooit, zoals het invullen van een contactformulier, het inschrijven op een nieuwsbrief, of het doen van een aankoop. Het doel van CRO is om de effectiviteit van je website te maximaliseren en meer waarde te halen uit je bestaande verkeer door de gebruikerservaring te verbeteren en drempels naar conversie te verlagen.

Basis CRO-best practices door MarketingCollega

Bij MarketingCollega hanteren we basis CRO-best practices die niet alleen kosteneffectief zijn, maar ook niet veel tijd in beslag nemen. Dit omvat:
 • Het verbeteren van de laadsnelheid van de website: Een snelle website verbetert de gebruikerservaring en vermindert het bouncepercentage, wat indirect de SEO verbetert.
 • Een intuïtieve site-navigatie: Zorgen voor een eenvoudige en duidelijke navigatie helpt bezoekers snel te vinden wat ze zoeken, wat de kans op conversie verhoogt.
 • Het optimaliseren van call-to-action (CTA) knoppen: Door de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van CTA’s te verbeteren, kunnen bezoekers gemakkelijker de volgende stap zetten.
 • Het vereenvoudigen van formulieren: Door het aantal velden in formulieren te verminderen, wordt de kans groter dat bezoekers ze invullen.

Het nut van CRO voor SEO

Hoewel CRO zich primair richt op het verhogen van conversies, heeft het ook een positieve impact op SEO. Zoekmachines zoals Google gebruiken gebruikerssignalen (zoals tijd op site, bouncepercentage, en doorklikratio) als factoren bij het bepalen van de rangschikking van websites. Door de gebruikerservaring te verbeteren via CRO, verbeteren deze signalen, wat indirect de SEO-prestaties verbetert. Bovendien, door de conversieratio te verhogen, maximaliseer je het rendement op je SEO-investering door meer waarde te halen uit je bestaande verkeer. ___

SEO uitbesteden stap 7. Online branding voor loyale klanten

Branding is veel meer dan alleen een herkenbaar logo of een pakkende slogan; het is de essentie van je bedrijf en hoe dit wordt waargenomen door de buitenwereld. Het heeft een indirecte invloed op SEO uitbesteden, vandaag de dag is online branding onmisbaar voor het opbouwen van een sterk, herkenbaar merk dat zich onderscheidt van de concurrentie. Een effectieve online branding strategie kan de zichtbaarheid vergroten, klantloyaliteit opbouwen en uiteindelijk leiden tot een grotere bedrijfsgroei. Maar wat omvat een sterke online branding strategie en wat is het nut ervan?

Het creëren van een consistente merkidentiteit

Een consistente merkidentiteit over alle online platforms heen is cruciaal. Dit omvat niet alleen visuele elementen zoals logo, kleurenpalet en typografie, maar ook de toon en persoonlijkheid die in alle communicatie wordt gebruikt. Consistentie zorgt voor herkenbaarheid en helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij je doelgroep.

Het Belang van Een Sterke online Aanwezigheid

Een sterke online aanwezigheid gaat verder dan alleen een website. Het omvat ook actieve deelname op sociale media, het regelmatig publiceren van waardevolle content (blogs, video’s, infographics) en het optimaliseren van deze content voor zoekmachines (SEO). Door overal online aanwezig te zijn waar je doelgroep zich bevindt, vergroot je de kans om opgemerkt te worden en bouw je aan de autoriteit van je merk.

Klantbetrokkenheid en interactie

Online branding biedt unieke mogelijkheden voor interactie en betrokkenheid met je doelgroep. Sociale media, e-mailmarketing en interactieve content kunnen worden gebruikt om een dialoog te starten, feedback te verzamelen en een gemeenschap rond je merk te bouwen. Deze interacties versterken de relatie met je klanten en vergroten hun loyaliteit.

Het gebruiken van verhalen om een connectie te maken

Storytelling is een krachtig hulpmiddel in online branding. Door het delen van verhalen die resoneren met je doelgroep, kun je emotionele connecties opbouwen. Deze verhalen kunnen gaan over de oorsprong van je bedrijf, successen, uitdagingen of hoe jouw producten of diensten het leven van mensen verbeteren. Emotionele betrokkenheid kan een merk onvergetelijk maken.

Monitoring en analyse van merkperceptie

Het monitoren van hoe je merk online wordt waargenomen is essentieel om je strategie aan te passen en te verbeteren. Dit kan door middel van social listening tools, klantfeedback en analyse van webverkeer. Door inzicht te krijgen in de perceptie en het gedrag van je doelgroep, kun je meer gerichte en effectieve brandingstrategieën ontwikkelen.

Het Nut van online branding

Online branding is niet alleen belangrijk voor het opbouwen van merkbekendheid, maar het draagt ook bij aan de algehele bedrijfsgroei. Een sterk merk kan de beslissingscyclus van de consument verkorten, omdat klanten eerder geneigd zijn te kiezen voor merken die ze herkennen en vertrouwen. Bovendien kan effectieve online branding leiden tot mond-tot-mondreclame, waardoor je bereik en impact verder worden vergroot.
Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie?
Zoekmachine optimalisatie uitbesteden bij gespecialiseerde SEO bureaus of professionals biedt een reeks voordelen die essentieel zijn voor het versterken van uw online aanwezigheid en het stimuleren van bedrijfsgroei. We geven 10 voordelen hiervan: 1. Expertise in Search Engine Optimization (SEO) Door SEO uit te besteden aan een gespecialiseerd zoekmachine optimalisatie bureau, profiteer je van hun diepgaande kennis en expertise. Deze experts begrijpen alle nuances van on page SEO, technische aspecten, en de nieuwste algoritme updates, wat essentieel is voor het succesvol positioneren van je website in de organische zoekresultaten. 2. Tijdbesparing Het uitbesteden van SEO stelt je in staat om je te concentreren op andere aspecten van je bedrijf. Zoekmachine optimalisatie is een tijdrovend proces dat constante aandacht en aanpassing vereist. Door deze taak over te laten aan professionals, kun je kostbare tijd besparen. 3. Verbeterde online zichtbaarheid Een zoekmachine optimalisatie bureau kan je helpen om je online zichtbaarheid significant te verbeteren. Dit resulteert in meer verkeer naar je website, wat kan leiden tot een verhoogde verkoop en merkbekendheid. 4. Focus op organische zoekresultaten SEO experts richten zich op het verbeteren van je positie in de organische zoekresultaten, wat een duurzamere en kosteneffectievere aanpak is dan betaalde zoekmachine marketing strategieën zoals search engine advertising. 5. Toegang tot geavanceerde tools Zoekmachine optimalisatie bureaus beschikken over geavanceerde tools en technologieën die nodig zijn om je SEO-strategie te optimaliseren. Deze tools kunnen inzicht geven in zoekwoordtrends, concurrentieanalyse, link building kansen, en meer. 6. Inzicht in technische aspecten SEO is niet alleen beperkt tot zoekwoorden en content; het omvat ook technische aspecten zoals website snelheid, mobiele responsiviteit, en interne linkstructuur. Een SEO bureau heeft de technische expertise om deze elementen te optimaliseren. 7. Consistente SEO strategie Het uitbesteden van SEO zorgt voor een consistente en coherente strategie. SEO experts blijven op de hoogte van de laatste trends en passen je strategie dienovereenkomstig aan, zodat je website altijd geoptimaliseerd blijft. 8. Meetbare Resultaten Een betrouwbaar zoekmachine optimalisatie bureau biedt duidelijke en meetbare resultaten, zodat je de ROI van je SEO-inspanningen kunt volgen. Dit omvat regelmatige rapporten en analyses van de voortgang. 9. Concurrentievoordeel Door te investeren in professionele SEO-diensten, kun je een voorsprong nemen op je concurrenten. Een effectieve SEO-strategie kan je helpen hoger te ranken dan je concurrenten in zoekmachineresultaten. 10. Lange termijn strategie SEO uitbesteden is een investering in de lange termijn succes van je bedrijf. Het bouwt aan een sterke online aanwezigheid die de test van tijd kan doorstaan en blijvend verkeer naar je website kan genereren.
Zoekmachine optimalisatie: uitbesteden of tóch zelf doen?

Bij de beslissing of je zoekmachine optimalisatie zelf doet of uitbesteedt, is het belangrijk om de omvang en de ernst van je website of bedrijf in overweging te nemen. Voor kleine bedrijven of websites kan het vaak voordeliger en haalbaarder zijn om SEO zelf te beheren. Dit komt omdat kleinere websites meestal niet de complexiteit en de schaal hebben die grotere websites wel hebben. Zelf beheren betekent dat je volledige controle hebt over de SEO-strategie en -uitvoering, terwijl je tegelijkertijd leert en groeit met je website.

Aan de andere kant, voor grotere, serieuzere websites is het aan te raden om SEO uit te besteden aan professionals. Dit komt doordat de complexiteit van SEO in een grotere en meer competitieve omgeving toeneemt. Professionele SEO-diensten kunnen niet alleen tijd en middelen besparen, maar ook gespecialiseerde kennis en expertise inbrengen die essentieel zijn voor het succesvol concurreren in zoekmachine rankings. Door zoekmachine optimalisatie uit te besteden zorg je ervoor dat je website de beste kansen krijgt om hoog te scoren in zoekresultaten, terwijl je jezelf concentreert op andere aspecten van je bedrijf.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie?
De kosten voor het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie (SEO) variëren aanzienlijk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van uw project, de expertise van de SEO-dienstverlener, en de specifieke behoeften van uw bedrijf. Hieronder volgt een uiteenzetting van deze kostenfactoren:

Omvang van het Project

De omvang van uw SEO-project speelt een grote rol in de kostenbepaling. Een klein, lokaal bedrijf dat enkel lokale SEO nodig heeft, zal minder betalen dan een groot, internationaal bedrijf dat een uitgebreide, meertalige SEO-strategie vereist. De complexiteit van uw website, het aantal te optimaliseren pagina’s en de concurrentie in uw sector zijn allemaal bepalende factoren.

Expertiseniveau van de Dienstverlener

De ervaring en reputatie van de SEO-dienstverlener beïnvloeden ook de prijs. Hoog aangeschreven bureaus of consultants met bewezen resultaten kunnen meer vragen voor hun diensten. Echter, hun expertise kan leiden tot effectievere en snellere resultaten, wat een betere investering kan zijn op lange termijn.

Type en Duur van de Dienstverlening

SEO is geen eenmalige taak, maar een doorlopend proces. De meeste bureaus bieden maandelijkse pakketten aan. Deze pakketten kunnen variëren van basisdiensten zoals zoekwoordanalyse en on-page optimalisatie tot uitgebreidere diensten, waaronder contentcreatie, linkbuilding, en technische SEO. Langdurige contracten kunnen soms leiden tot lagere maandelijkse kosten.

Geografische Locatie

De locatie van zowel uw bedrijf als het SEO-bureau kan invloed hebben op de prijs. Bureaus gevestigd in grote steden of regio’s met hogere levenskosten kunnen hogere tarieven hanteren.

Gemiddelde Kosten

Hoewel de kosten sterk variëren, kunnen kleine tot middelgrote bedrijven verwachten ergens tussen de €500 en €5000 per maand uit te geven aan SEO-diensten, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Voor grotere ondernemingen of zeer concurrerende industrieën kunnen de kosten aanzienlijk hoger liggen. Het is belangrijk om te onthouden dat SEO een investering is. Goed uitgevoerde SEO kan leiden tot aanzienlijke toename van verkeer en omzet, wat de initiële kosten op de lange termijn ruimschoots kan compenseren. Bij het overwegen van de kosten voor het uitbesteden van SEO, is het cruciaal om te kijken naar het potentiële rendement op investering (ROI) en niet alleen naar de directe uitgaven.
Wat zijn de belangrijkste trends in 2024 op het gebied van zoekmachine optimalisatie uitbesteden?
In 2024 hebben we enkele significante trends gezien in het landschap van zoekmachine optimalisatie (SEO), die van grote invloed zijn op de beslissing om SEO uit te besteden. Deze trends zijn vooral belangrijk voor bedrijven die overwegen hun SEO-strategie uit te besteden.
 1. AI en Machine Learning: Kunstmatige intelligentie en machine learning blijven een steeds grotere rol spelen in SEO. Zoekmachines gebruiken geavanceerde algoritmen om de gebruikerservaring te verbeteren, wat betekent dat SEO-strategieën continu moeten evolueren. Gespecialiseerde SEO-bureaus hebben de expertise en hulpmiddelen om deze veranderingen bij te houden en effectieve strategieën te implementeren.
 2. Voice Search Optimalisatie: Met de toenemende populariteit van spraakgestuurde assistenten zoals Alexa en Google Assistant, wordt voice search optimalisatie steeds belangrijker. Dit vereist een andere benadering van trefwoordonderzoek en content creatie. SEO-experts kunnen bedrijven helpen zich aan te passen aan deze verschuiving.
 3. Mobiele Eerst Benadering: De focus op mobiele apparaten blijft dominant, aangezien een groot deel van het zoekverkeer via mobiele apparaten verloopt. Uitbesteden aan een bureau dat gespecialiseerd is in mobiele SEO kan cruciaal zijn voor het bereiken van een hogere ranking.
 4. Gebruikerservaring (UX): Google’s algoritmen waarderen websites die een uitstekende gebruikerservaring bieden. SEO-bureaus zijn niet alleen gefocust op trefwoorden en backlinks, maar ook op het verbeteren van de site snelheid, navigatie, en de algehele gebruikerservaring.
 5. Lokale SEO: Voor lokale bedrijven is lokale SEO van vitaal belang. Dit omvat het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf-vermeldingen en lokale trefwoorden. Een gespecialiseerd bureau kan helpen bij het nauwkeurig richten op lokale markten.
 6. Content Kwaliteit en Relevantie: Hoogwaardige, relevante content is altijd een pijler van SEO geweest, maar in 2024 is dit nog belangrijker. SEO-bureaus werken samen met content creators om ervoor te zorgen dat de content niet alleen geoptimaliseerd is voor zoekmachines, maar ook waardevol en boeiend is voor lezers.
 7. Duurzaamheid en Ethiek: Er is een groeiende trend naar ethische en duurzame praktijken in SEO. Bedrijven willen samenwerken met bureaus die verantwoorde praktijken hanteren, zowel in termen van digitale voetafdruk als maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Door deze trends en ontwikkelingen is het uitbesteden van SEO in 2024 een verstandige keuze voor bedrijven die up-to-date willen blijven en effectief willen concurreren in de steeds veranderende digitale landschap. Professionele SEO-bureaus hebben de kennis, ervaring en hulpmiddelen om deze uitdagingen aan te gaan en bedrijven te helpen succes te behalen in hun online aanwezigheid.
Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet van uitbestede zoekmachine optimalisatie?
De tijd die nodig is om resultaten te zien van uitbestede zoekmachine optimalisatie (SEO) is afhankelijk van diverse factoren. Het is belangrijk om te onthouden dat SEO een langetermijnstrategie is.

Beginstatus van je website

Als je website al een basis van SEO heeft, kun je sneller verbeteringen verwachten. Voor websites die nieuw zijn op het gebied van SEO, vooral als ze nog geen sterke domeinautoriteit of content hebben, kan het langer duren om resultaten te zien.

Concurrentie in je branche

In competitieve sectoren kan het langer duren om hoger te scoren in zoekmachines. Als je concurrenten al lang investeren in SEO, heb je tijd nodig om hen bij te benen.

Omvang en kwaliteit van de SEO-inspanningen

SEO vereist constante inspanning. De omvang en kwaliteit van je SEO-activiteiten, zoals technische optimalisaties, contentcreatie en linkbuilding, zijn cruciaal. Grootschalige en hoogwaardige inspanningen kunnen sneller tot resultaten leiden.

Zoekmachine algoritmes

Updates in zoekmachine algoritmes kunnen invloed hebben op hoe snel en op welke wijze je website stijgt in de zoekresultaten.

Gemiddelde tijdlijn

Veel bedrijven zien de eerste tekenen van SEO-vooruitgang binnen 3 tot 6 maanden. Voor meer significante of duurzame resultaten kan het echter 6 tot 12 maanden of zelfs langer duren. Realistische verwachtingen zijn belangrijk, en je moet begrijpen dat SEO groei stimuleert over een langere periode.

Voortdurende optimalisatie en geduld

SEO vereist aanhoudende optimalisatie en aanpassingen. Marktcondities, concurrentie en algoritme-updates vragen om een voortdurende inspanning en flexibiliteit. Geduld is essentieel bij SEO; snelle resultaten zijn zeldzaam, en duurzame groei kost tijd. Communicatie met je SEO-dienstverlener over realistische tijdlijnen en doelstellingen is belangrijk. Regelmatige evaluaties van je SEO-strategie zijn nodig, en je moet bereid zijn om deze aan te passen op basis van prestaties en veranderende marktomstandigheden. Onthoud dat, hoewel resultaten tijd kosten, goed uitgevoerde SEO een waardevolle en langdurige impact kan hebben op je online zichtbaarheid en bedrijfssucces.
Hoe blijf je op de hoogte van de voortgang en veranderingen in je SEO-campagne?

Als je zoekmachine optimalisatie uitbesteedt, is het essentieel om goed geïnformeerd te blijven over de voortgang en eventuele veranderingen in je campagne. Hier zijn de manieren waarop je op de hoogte gehouden wordt:

Toegang tot een dashboard van je website

Elke klant krijgt toegang tot een persoonlijk dashboard. Dit dashboard biedt real-time inzicht in de positiewijzigingen van alle belangrijkste zoekwoorden waarop je focust. Dit stelt je in staat om de directe impact van je SEO-inspanningen te volgen en te zien hoe je rangschikking in de loop van de tijd verbetert.

Maandelijkse overleg met je SEO specialist

Er worden maandelijkse overleggen gepland om de voortgang van je SEO-campagne te bespreken. Tijdens deze overleggen worden de behaalde resultaten, de uitgevoerde activiteiten en de toekomstige strategieën besproken. Dit is ook een uitstekende gelegenheid om vragen te stellen, feedback te geven en eventuele zorgen te bespreken. Misschien wel het mooiste van alles: deze gesprekken worden nooit gefactureerd!

Proactieve communicatie

Bij significante, verrassende veranderingen in je SEO-statistieken, word je niet alleen via het dashboard op de hoogte gebracht, maar ook via een directe communicatie door jouw SEO Specialist. Dit kan in de vorm van een kort mailtje of zelfs een telefoontje zijn. Het doel is om ervoor te zorgen dat je onmiddellijk op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen, zoals een plotselinge stijging of daling in zoekmachine rankings, grote algoritme-updates van zoekmachines, of andere relevante gebeurtenissen.

Transparantie en samenwerking

De focus ligt op transparantie en samenwerking. Je wordt gezien als een partner in het proces, en het doel is om samen te werken aan het continu verbeteren van je online zichtbaarheid en zoekmachine rankings. Door je actief te betrekken bij het proces en je van gedetailleerde informatie te voorzien, kun je beter begrijpen hoe SEO bijdraagt aan het succes van je bedrijf.

Door deze methoden te gebruiken, blijf je niet alleen goed geïnformeerd over de voortgang van je SEO-campagne, maar ben je ook in staat om actief deel te nemen aan het proces. Dit zorgt voor een meer geïntegreerde en effectieve aanpak van je online marketingstrategieën.

Wat zijn de risico’s van zoekmachine optimalisatie uitbesteden en hoe minimaliseer je deze?
Wanneer je zoekmachine optimalisatie wilt uitbesteden, zijn er enkele risico’s waar je rekening mee moet houden. Bij MarketingCollega begrijpen we deze risico’s en hebben we specifieke maatregelen om ze te beheersen en te minimaliseren.

Zorgvuldige selectie van je SEO bureau

Het kiezen van de juiste SEO-partner is cruciaal. Een verkeerde keuze kan leiden tot ineffectieve strategieën of zelfs schadelijke praktijken voor je website. Bij MarketingCollega waarborgen we de kwaliteit van onze diensten door ons strikt te houden aan ‘white hat’ SEO-principes. Dit betekent dat al onze technieken en strategieën voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines, waardoor risico’s op penalties of negatieve impact op je ranking worden geminimaliseerd.

Omgaan met onrealistische verwachtingen

SEO is geen snelle oplossing; het is een proces dat tijd en voortdurende inspanning vereist. Wij zorgen ervoor dat onze klanten realistische verwachtingen hebben over wat SEO kan bereiken en hoe lang dit proces kan duren. Door transparant en duidelijk te communiceren over wat haalbaar is, voorkomen we teleurstellingen en misverstanden.

Voorkomen van overmatige afhankelijkheid

Een veelvoorkomend risico bij het uitbesteden van SEO is dat klanten te afhankelijk worden van hun SEO-dienstverlener. Bij MarketingCollega streven we naar een samenwerkingsgerichte aanpak. We zorgen voor regelmatige communicatie en updates, en stimuleren onze klanten om een actieve rol te spelen in het proces. Dit zorgt voor een beter begrip en grotere betrokkenheid bij de SEO-strategieën die we implementeren.

Aanpassen aan updates van Google

Zoekmachines zoals Google updaten regelmatig hun algoritmes, wat invloed kan hebben op SEO-strategieën. Bij MarketingCollega zijn we altijd op de hoogte van de laatste updates en trends in zoekmachine algoritmes. We voeren regelmatig interne tests uit op onze eigen websites, die speciaal zijn ontworpen voor dit doel. Dit stelt ons in staat om nieuwe strategieën te testen en te verfijnen voordat we ze toepassen op klantenwebsites. Zo garanderen we dat de strategieën die we implementeren niet alleen actueel en effectief zijn, maar ook veilig en betrouwbaar. Door deze gerichte aanpak zorgen we bij MarketingCollega ervoor dat het uitbesteden van je SEO niet alleen effectief is, maar ook veilig en afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de industrie.
Hoe past SEO uitbesteden in mijn algehele digitale marketingstrategie?
Zoekmachine optimalisatie uitbesteden is een essentieel onderdeel van een algehele digitale marketingstrategie. Het integreert naadloos met andere marketinginspanningen en versterkt de online aanwezigheid van je bedrijf. Hier is hoe SEO complementair werkt met andere aspecten van digitale marketing:

Versterking van content marketing

Content is king! Een goede SEO strategie verbetert de zichtbaarheid van de content die je produceert, of het nu gaat om blogposts, video’s of infographics. Door SEO te integreren met content marketing, zorg je ervoor dat je inhoud niet alleen waardevol en informatief is, maar ook geoptimaliseerd om beter te ranken in zoekmachines. Dit leidt tot meer organisch verkeer en verhoogt de effectiviteit van je content marketinginspanningen.

Samenwerken met Social Media

Terwijl sociale media niet direct bijdragen aan SEO-rankings, is er een indirecte relatie. Content die populair is op sociale mediaplatforms kan meer bezoekers naar je website trekken. Dit verhoogt de algemene autoriteit van je site, wat een positieve impact heeft op je SEO. Daarnaast helpt SEO-geoptimaliseerde content om beter te presteren op sociale platforms, aangezien het relevanter en waardevoller is voor het publiek.

Ondersteuning voor E-mailmarketing

E-mailmarketing kan profiteren van SEO door een verhoogde aanwas van abonnees via geoptimaliseerde webpagina’s en artikelen. Door boeiende, SEO-vriendelijke content te bieden op je website, kun je meer bezoekers aanmoedigen zich in te schrijven voor je nieuwsbrieven, wat de effectiviteit van je e-mailmarketingcampagnes versterkt.

Integratie met Pay-Per-Click (PPC) campagnes

SEO en PPC (betaalde advertenties) vullen elkaar goed aan. Terwijl SEO zich richt op het verbeteren van organisch verkeer, kunnen PPC-campagnes onmiddellijke resultaten opleveren. Door deze twee te combineren, kun je zowel op korte als lange termijn resultaten behalen. Een sterke SEO-aanwezigheid kan ook de kosten per klik verlagen in je PPC-campagnes, omdat zoekmachines relevantie en pagina-autoriteit belonen.

Verbeterde gebruikerservaring

SEO draait niet alleen om zoekmachines; het gaat ook over het bieden van een geweldige gebruikerservaring. Aspecten zoals mobiele optimalisatie, snelle laadtijden en intuïtieve navigatie, die allemaal belangrijk zijn voor SEO, verbeteren ook de algehele ervaring van bezoekers op je site. Dit leidt tot hogere betrokkenheid, lagere bouncepercentages en uiteindelijk meer conversies. Door zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een deskundige, zorg je ervoor dat deze essentiële component van je digitale marketingstrategie professioneel wordt beheerd en geoptimaliseerd. Dit stelt je in staat om je te concentreren op andere aspecten van je bedrijf, terwijl je verzekerd bent van een sterke online aanwezigheid die de basis vormt voor al je digitale marketinginspanningen.
Kan ik succes-garantie op mijn SEO campagne krijgen?
Kort antwoord: nee, geen SEO bureau kan dit beloven. Daarvoor spelen er te veel factoren mee waar een SEO bureau geen invloed op heeft. Met SEO vergroten we de kans om hoog in Google te komen, maar een garantie is er nooit. Toch zijn we bij MarketingCollega zo overtuigd van resultaat, dat we geen vaste contracten aangaan en dat je iedere moment kunt opzeggen.

Aard van SEO

SEO is een complex proces dat beïnvloed wordt door vele variabelen, waaronder veranderingen in zoekmachine-algoritmes, concurrentie in je branche, en de huidige staat van je website. Deze factoren maken het moeilijk voor een bureau om specifieke resultaten te garanderen.

Realistische beloftes

Een betrouwbaar SEO-bureau zal geen onrealistische beloftes maken, zoals gegarandeerde nummer één posities op zoekmachines of onmiddellijke resultaten. SEO is een proces dat tijd en voortdurende inspanning vergt, en de resultaten ontwikkelen zich geleidelijk.

Wat je wél kunt verwachten

Hoewel specifieke resultaten niet gegarandeerd kunnen worden, zijn er enkele zekerheden die een professioneel SEO-bureau zou moeten bieden:
 1. Transparantie: Een goed bureau zal transparant zijn over hun methoden en strategieën, en regelmatige updates en rapportages over de voortgang verstrekken.
 2. Best Practices: Het bureau zou zich moeten houden aan de beste SEO-praktijken, gericht op lange termijn resultaten en het vermijden van ‘black hat’ technieken die je website kunnen schaden.
 3. Aanpassingsvermogen: Een bekwaam bureau zal flexibel zijn en hun strategieën kunnen aanpassen op basis van de voortdurende veranderingen in zoekmachine-algoritmes en de markt.
 4. Klanttevredenheid: Hoewel ze geen specifieke rankings kunnen garanderen, zou een goed bureau zich moeten inzetten voor jouw tevredenheid en samenwerken om meetbare verbeteringen in verkeer, zichtbaarheid en uiteindelijk conversies te bereiken.
 5. Eerlijke communicatie: Het bureau zou realistische verwachtingen moeten scheppen en eerlijk moeten zijn over wat haalbaar is binnen jouw budget, tijdlijn en industrie.
Het komt er op neer dat ondanks een SEO-bureau geen gegarandeerde resultaten kan bieden, zouden ze wel een toewijding aan kwaliteit, transparantie, en aanhoudende verbetering moeten garanderen. Het is belangrijk om een bureau te kiezen dat eerlijk en realistisch is over wat ze kunnen bereiken en dat zich inzet voor het behalen van de beste mogelijke resultaten voor jouw bedrijf.
Wat maakt zoekmachine optimalisatie uitbesteden essentieel voor lokale bedrijven?

Door het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie speel je slim in op de lokale markt, en een uitstekend voorbeeld hiervan is de pagina van SEO Specialist Enschede die we gemaakt hebben. Deze pagina is specifiek geoptimaliseerd voor lokale zoektermen, waardoor het voor potentiële klanten in en rond Enschede gemakkelijker wordt om de diensten te vinden.

Als je kiest voor een vergelijkbare lokale SEO-aanpak, kun je verwachten dat je bedrijf beter zichtbaar wordt voor een lokaal publiek. Dit wordt bereikt door niet alleen te focussen op algemene zoekwoorden maar ook specifiek op lokale termen en locatie-gebaseerde zoekopdrachten. Het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-vermelding, het verzamelen van lokale beoordelingen en het creëren van content die gericht is op lokale gebeurtenissen of nieuws, zijn allemaal onderdeel van deze strategie.

Een goede zoekwoorden analyse is onmisbaar voor lokale zoekmachine optimalisatie

Het is erg belangrijk om de zoekwoorden voor lokale zoekmachine optimalisatie slim uit te zoeken en strategisch te gebruiken. Het is niet effectief om voor elke stad een afzonderlijke pagina te maken met enkel je belangrijkste zoekwoord erbij gevoegd. Als je voor meerdere steden vergelijkbare pagina’s maakt met slechts een kleine variatie in het zoekwoord (bijvoorbeeld door alleen de stadnaam te veranderen), kunnen deze pagina’s met elkaar gaan concurreren in zoekmachineresultaten. Dit wordt ook wel ‘keyword cannibalization’ genoemd.

De inhoud van elke lokale pagina moet uniek en specifiek relevant zijn voor de betreffende stad of regio. Dit betekent het creëren van inhoud die niet alleen het belangrijkste zoekwoord en de stadnaam bevat, maar ook andere elementen die specifiek zijn voor die locatie, zoals lokale nieuwsgebeurtenissen, kenmerken van de regio, en lokale klantencases. Door elke pagina uniek en relevant te maken voor de lokale context, vermijd je interne concurrentie tussen je eigen pagina’s en verbeter je de algehele effectiviteit van je lokale SEO-inspanningen.

Hoe kan ik de ROI (Return on Investment) van het uitbesteden van SEO bepalen?
Het bepalen van de Return on Investment (ROI) voor uitbestede SEO-inspanningen is essentieel om te begrijpen hoe effectief je investering is. SEO is een strategische investering, en het meten van de ROI helpt om de waarde ervan voor je bedrijf te beoordelen. Hier zijn stappen om de ROI van je SEO-inspanningen te evalueren:

1. Stel duidelijke doelen en KPI’s vast

Begin met het definiëren van wat succes betekent voor je SEO-campagne. Dit kunnen doelen zijn zoals verhoogd organisch verkeer, betere zoekmachine rankings voor specifieke zoekwoorden, meer leads, verhoogde verkoop, of verbeterde merkbekendheid. Bepaal vervolgens Key Performance Indicators (KPI’s) die deze doelen weerspiegelen.

2. Meet de prestaties

Gebruik tools zoals Google Analytics om belangrijke metrics te volgen, zoals organisch verkeer, bouncepercentage, gemiddelde tijd op de site, en conversieratio’s. Voor e-commerce sites kan dit ook de tracking van specifieke verkopen of inkomsten omvatten die direct afkomstig zijn van organische zoekresultaten.

3. Bereken de kosten

Neem alle kosten in overweging die verbonden zijn aan je SEO-inspanningen. Dit omvat de kosten van het inhuren van het SEO-bureau, eventuele extra tools of software die worden gebruikt, en de tijd die intern aan het project wordt besteed. Bij MarketingCollega geven we je voor de tijd een duidelijk overzichten van alle kosten. En hier zal geen cent bij opkomen! Zo weet je voor de tijd precies waar je aantoe bent.

4. Analyseer de impact

Evalueer hoe de verbeteringen in SEO-prestaties hebben bijgedragen aan je bedrijfsdoelen. Heb je een toename in leads, klanten of verkopen gezien die direct kunnen worden toegeschreven aan SEO? Gebruik deze data om de directe financiële impact te beoordelen. In Google Analytics kunnen we precies meten voor hoeveel omzet het organische verkeer zorgt. Dit kunnen we vergelijken met de periode van voor de SEO-campagne om tot een zeer duidelijk beeld te komen.

5. Bereken de ROI

De formule om ROI te berekenen is: (Opbrengst – Kosten) / Kosten. Bijvoorbeeld, als je SEO-inspanningen €5,000 kosten en je genereert €15,000 aan inkomsten via organisch verkeer, dan is je ROI (15,000 – 5,000) / 5,000 = 2, of 200%.

6. Overweeg langetermijnvoordelen

SEO moet ook worden gezien als een langetermijninvestering. Naast directe financiële opbrengsten, kan het ook langetermijnvoordelen bieden zoals verbeterde merkzichtbaarheid en autoriteit, wat moeilijker in directe financiële termen te kwantificeren is. Het is belangrijk om regelmatig de voortgang te beoordelen en de strategie indien nodig aan te passen. Een goede SEO-strategie kan in de loop van de tijd aanzienlijke waarde toevoegen aan je bedrijf, ver boven de initiële kosten uitstijgen.
Kan ik vast een aantal SEO pakketten inzien?

bij MarketingCollega heb je de mogelijkheid om je SEO volledig uit te besteden. We bieden verschillende SEO pakketten die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van jouw bedrijf te voldoen, of je nu een kleine start-up bent of een gevestigde onderneming met complexe SEO-vereisten.

Welke pakketten zijn er? Onze pakketten variëren van basisopties, ideaal voor kleinere bedrijven die hun online zichtbaarheid willen vergroten, tot geavanceerde pakketten die een meer diepgaande en strategische benadering van SEO bieden, inclusief uitgebreide zoekwoordenanalyses, concurrentieanalyses, contentcreatie, en linkbuilding strategieën.

Elk pakket is ontworpen om je website te optimaliseren voor zoekmachines, de zichtbaarheid in zoekresultaten te verbeteren, en uiteindelijk meer verkeer en klanten naar je site te trekken. Daarnaast kun je rekenen op voortdurende ondersteuning en advies van MarketingCollega om ervoor te zorgen dat je SEO-strategie zich blijft ontwikkelen en aanpassen aan veranderende markttrends en Google-algoritmes.

Voor meer informatie over de verschillende pakketten en om te bepalen welk pakket het beste bij jouw behoeften past, bezoek onze pagina over SEO pakketten.

Gratis SEO analyse t.w.v. €187,50

Op maat gemaakt – gepresenteerd via video call

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid