SEO+ Analyse aanvragen

Meer weten?

Over de SEO+ Analyse

SEO+ staat voor meer dan alleen SEO. Met onze analyse richten we ons op een complete beoordeling van jouw website op het gebied van SEO, inclusief branding en CRO (Conversie Ratio Optimalisatie).

De SEO+ Analyse wordt aan je gepresenteerd via video call (camera niet verplicht). In deze 15-30 minuten durende call heb je alle ruimte om vragen te stellen over de onderwerpen die we behandelen. Daarna ontvang je alle actiepunten via E-mail.

Ja, de analyse is volledig gratis. We bieden deze service aan om je inzicht te geven in de sterke punten en verbeterpunten van je website. Hieruit komen actiepunten die je zelf kunt oppakken of kunt uitbesteden.

Ook dan starten we dit traject met de SEO+ Scan. Ook voor ons is het belangrijk om te weten of de website nog knelpunten heeft om optimale resultaten tegen te werken.

Meer weten?

Over de SEO+ Analyse

SEO+ staat voor meer dan alleen SEO. Met onze analyse richten we ons op een complete beoordeling van jouw website op het gebied van SEO, inclusief branding en CRO (Conversie Ratio Optimalisatie).

De SEO+ Analyse wordt aan je gepresenteerd via video call (camera niet verplicht). In deze 15-30 minuten durende call heb je alle ruimte om vragen te stellen over de onderwerpen die we behandelen. Daarna ontvang je alle actiepunten via E-mail.

Ja, de analyse is volledig gratis. We bieden deze service aan om je inzicht te geven in de sterke punten en verbeterpunten van je website. Hieruit komen actiepunten die je zelf kunt oppakken of kunt uitbesteden.

Ook dan starten we dit traject met de SEO+ Scan. Ook voor ons is het belangrijk om te weten of de website nog knelpunten heeft om optimale resultaten tegen te werken.

SEO Analyse in 2024: Essentiële Inzichten voor Maximale Zichtbaarheid

Hoe staat uw website ervoor in de ogen van zoekmachines? Met een seo analyse kunt u dit ontdekken en verbeterpunten in kaart brengen. Dit artikel geeft u een overzicht van welke aspecten u moet checken en hoe u die kunt aanpakken om uw online zichtbaarheid te verhogen.

Belangrijkste punten

 • SEO is een doorlopend proces dat een grondige analyse vereist, inclusief technische, on-page en off-page SEO, waarbij gratis en betaalde tools onmisbaar zijn.

 • Een gratis SEO-analyse kan inzicht geven in verbeterpunten, inclusief technische SEO-problemen, contentoptimalisatie en linkbuilding, waardoor bedrijven hun zichtbaarheid en ranking kunnen verbeteren.

 • Regelmatige monitoring en evaluatie van SEO-prestaties is cruciaal, met tools zoals Google Analytics, om strategieën bij te sturen en voortdurend te optimaliseren volgens de laatste SEO-trends.

De basis van een succesvolle SEO-analyse

SEO is geen eenmalige taak, maar een continu proces dat regelmatige aandacht en aanpassingen vereist om duurzame organische groei te stimuleren. Een succesvolle SEO-analyse, inclusief een grondige seo scan, onderzoekt verschillende aspecten van een website, waaronder:

 • de technische structuur

 • inhoud

 • links

 • de noodzaak van een geoptimaliseerde technische SEO

 • on-page en off-page SEO

 • content

Het gebruik van SEO-tools is onmisbaar voor het maken van een goede analyse, en een gedegen uitleg over deze tools is essentieel voor een effectieve website-optimalisatie.

Maar wat betekent dit allemaal concreet? Laten we eens kijken naar de verschillende aspecten van een SEO-analyse:

 • Technische SEO richt zich op het verbeteren van de infrastructuur van je website, zoals laadsnelheid, mobiele optimalisatie en indexeerbaarheid.

 • On-page SEO gaat over het optimaliseren van de content en HTML-code van individuele webpagina’s.

 • Off-page SEO richt zich op het verbeteren van de perceptie van je website door externe factoren zoals backlinks van andere sites.

Gratis SEO analyse laten uitvoeren door MarketingCollega

Een volledig en vrijblijvende SEO-analyse laten uitvoeren door MarketingCollega? Dit is een uitgebreide analyse die je inzicht geeft in de huidige SEO-status van je website en aanbevelingen biedt voor verbetering. Het beste deel? Het is volledig gratis en vrijblijvend, zonder verborgen kosten of verplichtingen.

De gratis SEO-analyse van MarketingCollega omvat niet alleen SEO, maar ook basis CRO (Conversie Ratio Optimalisatie) en branding, beide zijn belangrijke aspecten voor SEO in 2024. Het is een uitgebreide analyse die je helpt te begrijpen hoe je website presteert op het gebied van technische SEO, on-page en off-page SEO, evenals concurrentie- en zoekwoordanalyse. Na het voltooien van de analyse ontvang je een gedetailleerd seo rapport.

Bovendien krijg je met deze gratis analyse een lijst van actiepunten die je zelf kunt uitvoeren om de prestaties van je website te verbeteren. Deze punten kun je zelf oppakken of uitbesteden aan MarketingCollega of een ander SEO bureau naar keuze. Het doel is om je inzicht te geven in de verbeterpunten van je website en je te helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over je SEO-strategie.

Technische SEO

Technische SEO is een cruciaal onderdeel van elke SEO-strategie. Het richt zich op het optimaliseren van de technische aspecten van je website, zoals snelheid, veiligheid en indexeerbaarheid, om een betere rangschikking in de zoekresultaten te bereiken en een betere gebruikerservaring te bieden. Een snellere laadtijd van de website en individuele webpagina’s kan bijvoorbeeld de bounce rate verlagen en de SEO-prestaties verbeteren.

Bovendien benadrukken tools zoals Google PageSpeed Insights en de integratie van Core Web Vitals in de rangschikkingsfactoren van Google het belang van snelle en soepele gebruikerservaringen.

On-page optimalisatie

On-page optimalisatie is een ander belangrijk aspect van SEO. Het gaat om het verbeteren van de elementen op je webpagina’s, zoals:

 • Page titles

 • Meta descriptions

 • Header tags

 • De kwaliteit van de content

Dit alles om betere zichtbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines te bereiken. Het gebruik van relevante header tags, het creëren van kwalitatieve, waardevolle content volgens de E-A-T-principes (Expertise, Authority, Trustworthiness) en het toevoegen van de juiste meta informatie zijn bijvoorbeeld fundamenteel voor een solide on-page SEO.

Daarnaast speelt de interne linkstructuur van je website, met inbegrip van interne links, een belangrijke rol in on-page SEO. Een goed doordachte interne linkstructuur kan de sitearchitectuur verbeteren, wat essentieel is voor zowel een goede gebruikerservaring als voor SEO, en kan ook autoriteit door de website verspreiden, wat bijdraagt aan de domain authority.

Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie gaat over de externe factoren die de autoriteit en zichtbaarheid van je website kunnen beïnvloeden. Dit omvat backlinks (externe links van andere websites naar jouw website), sociale media signalen en de online reputatie van je website. Backlinks zijn bijvoorbeeld cruciaal voor off-page SEO, omdat ze fungeren als stemmen van vertrouwen van andere websites.

Maar niet alle backlinks zijn gelijk gemaakt. De kwaliteit van backlinks, vooral van relevante en gezaghebbende sites, is belangrijker dan kwantiteit voor het positief beïnvloeden van rankings. Daarom is het belangrijk om te streven naar kwalitatieve backlinks van gerenommeerde bronnen binnen je branche.

Het belang van concurrentie- en zoekwoordanalyse

Naast het optimaliseren van de technische en on-page aspecten van je website, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de externe factoren die je SEO-prestaties kunnen beïnvloeden. Dit is waar concurrentie- en zoekwoordanalyse in het spel komen. Deze analyses kunnen je helpen om kansen te identificeren, betere content te creëren en uiteindelijk je zichtbaarheid en conversies te verbeteren.

Bij concurrentieanalyse gaat het erom inzicht te krijgen in wat je concurrenten doen, waar ze goed in zijn en waar ze tekortschieten. Dit kan waardevolle inzichten opleveren die je kunt gebruiken om je eigen SEO-strategie te verbeteren. Zoekwoordanalyse aan de andere kant, helpt je te begrijpen welke zoektermen je doelgroep gebruikt, zodat je je content daarop kunt afstemmen.

Concurrentieanalyse

Concurrentieanalyse in SEO is cruciaal om de zichtbaarheid van een website te vergroten en hoger te rangschikken dan concurrenten in de industrie. Het helpt je te begrijpen wie je belangrijkste concurrenten zijn en wat hun sterke en zwakke punten zijn. Door het uitvoeren van een SEO concurrentieanalyse kunnen de sterke en zwakke punten van concurrenten worden geïdentificeerd, wat kan helpen om voorop te blijven in de markt.

Bovendien kan concurrentieanalyse je digitale marketingstrategie verbeteren door het mogelijk maken van complexe campagnes gebaseerd op beschikbare data en marktvraag. Door te begrijpen wat je concurrenten doen en hoe ze presteren, kun je betere beslissingen nemen over je eigen SEO-strategie.

Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoorden zijn de bouwstenen van SEO. Ze zijn de termen die mensen invoeren in zoekmachines wanneer ze op zoek zijn naar informatie. Zoekwoordenonderzoek is het proces van het vinden en analyseren van deze zoektermen, met als doel deze data te gebruiken voor SEO of algemene marketing.

Het vinden van de juiste zoekwoorden helpt bedrijven content te creëren die gericht is op relevante onderwerpen en verbetert de aansluiting van deze content bij de relevante zoekwoorden die de doelgroep gebruikt. Dit kan uiteindelijk leiden tot hogere conversies. Zoekwoordonderzoekstools zoals Answer the Public en Google Ads Keyword Planner bieden statistieken en lange-tail zoekwoordmogelijkheden, die essentieel zijn voor het genereren van meer zoekwoordideeën en het opbouwen van een sterke zoekwoordstrategie. Door het toepassen van zoekmachine optimalisatie wordt de vindbaarheid van de content op basis van deze relevante zoekwoorden verder verbeterd.

Gratis tools voor een effectieve SEO-analyse

Illustratie van verschillende SEO-tools

Nu we de basisprincipes van een SEO-analyse hebben besproken, is het tijd om enkele van de tools te bekijken die je kunt gebruiken om je SEO-prestaties te verbeteren. Er zijn veel SEO-tools beschikbaar, zowel gratis als betaald, die een breed scala aan functionaliteiten bieden.

In deze sectie zullen we ons richten op drie gratis tools die bijzonder nuttig kunnen zijn voor een effectieve SEO-analyse: Google Search Console, Screaming Frog SEO Spider en Moz Link Explorer. Deze tools kunnen je helpen met verschillende aspecten van SEO, van het monitoren van je websiteverkeer en identificeren van technische problemen, tot het uitvoeren van een gedetailleerde backlink-analyse.

Het gebruik van deze tools kan je een beter inzicht geven in hoe je website presteert en waar er ruimte is voor verbetering.

Google Search Console

Google Search Console is een onmisbare tool voor elke website-eigenaar. Het biedt inzicht in:

 • Hoe Google je website ziet

 • Hoe het presteert in de zoekresultaten

 • Welke pagina’s van je website het meest zichtbaar zijn in Google

 • Welke zoektermen mensen gebruiken om je site te vinden

 • Of er technische problemen zijn die de prestaties van je site kunnen beïnvloeden.

Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider is een andere geweldige tool die je kunt gebruiken voor je SEO-analyse. Deze tool kan een schat aan SEO-gerelateerde informatie verzamelen tijdens een crawl van je website, zoals metadata, headers, en omleidingsproblemen, en biedt de mogelijkheid om custom searches uit te voeren.

Het kan ook helpen bij het opsporen van gebroken links, serverfouten, beveiligingsproblemen en complexe URL-structuren.

Moz Link Explorer

Ten slotte is Moz Link Explorer een uitstekende tool voor het analyseren van je backlinkprofiel en het beoordelen van de domeinsterkte van je website, inclusief het gebruik van een backlink checker. Het kan je helpen bij het identificeren van nieuwe en verloren links, het tonen van ankertekstgegevens en het identificeren van potentieel schadelijke links naar je site.

Bovendien kan de Link Intersect-functie van Moz Link Explorer je helpen bij het ontdekken van linkbuilding kansen.

Zelf een SEO-analyse uitvoeren: stappenplan

Hoewel het inhuren van een SEO-expert of -bureau veel voordelen kan hebben, is het ook mogelijk om zelf een effectieve SEO-analyse uit te voeren. In deze sectie zullen we een simpel stappenplan delen dat je kunt volgen om je eigen SEO-analyse uit te voeren. Dit stappenplan omvat:

 1. Het bepalen van je doelgroep en doelen

 2. Het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek

 3. Het optimaliseren van technische en content aspecten

 4. Het bouwen van kwalitatieve backlinks.

Het uitvoeren van een SEO-analyse kan in het begin misschien overweldigend lijken, vooral als je nieuw bent in SEO. Maar maak je geen zorgen – door de stappen één voor één te volgen en gebruik te maken van de tools en technieken die we in deze blogpost hebben besproken, kun je een effectieve SEO-analyse uitvoeren die je helpt om de prestaties van je website te verbeteren.

Bepaal doelgroep en doelen

Het eerste wat je moet doen voordat je een SEO-analyse uitvoert, is het bepalen van je doelgroep en doelen. Je doelgroep is de groep mensen die je wilt bereiken met je website en je content. Het kan nuttig zijn om een gedetailleerd beeld te hebben van je ideale klant, inclusief hun:

 • leeftijd

 • geslacht

 • interesses

 • uitdagingen

 • doelen

Je doelen zijn de resultaten die je hoopt te bereiken met je SEO-inspanningen, zoals het verhogen van de zichtbaarheid van je website, het aantrekken van meer verkeer, of het verbeteren van de conversieratio.

Voer zoekwoordenonderzoek uit

Nadat je je doelgroep en doelen hebt bepaald, is de volgende stap het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek. Zoals we eerder in deze blogpost hebben besproken, is zoekwoordenonderzoek het proces van het vinden en analyseren van zoektermen die mensen invoeren in zoekmachines, met als doel deze data te gebruiken voor SEO of algemene marketing.

Door te begrijpen welke zoektermen je doelgroep gebruikt, kun je je content daarop afstemmen en uiteindelijk hogere conversies bereiken.

Optimaliseer technische en content aspecten

De volgende stap is het optimaliseren van de technische en content aspecten van je website. Technische SEO gaat over het verbeteren van de infrastructuur van je website, zoals laadsnelheid, mobiele optimalisatie en indexeerbaarheid. Dit omvat taken zoals het verbeteren van de laadtijd van je website, het zorgen voor een mobielvriendelijk ontwerp, en het oplossen van eventuele indexatieproblemen.

Content optimalisatie aan de andere kant, gaat over het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van de content op je website. Dit kan betekenen dat je:

 • je huidige content moet herzien en bijwerken

 • nieuwe content moet creëren die aansluit bij de zoekintentie van je doelgroep

 • je page titles en meta descriptions moet optimaliseren om ze aantrekkelijker te maken voor zoekmachines.

Bouw kwalitatieve backlinks

Tot slot is het bouwen van kwalitatieve backlinks een essentieel onderdeel van elke succesvolle SEO-strategie. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website, en ze worden door zoekmachines gezien als een teken van vertrouwen en autoriteit. Het bouwen van kwalitatieve backlinks kan tijd en moeite kosten, maar het is de moeite waard.

Niet alleen kunnen backlinks je helpen om hoger te ranken in zoekmachineresultaten, maar ze kunnen ook meer verkeer naar je website leiden en je online reputatie verbeteren.

Het monitoren en evalueren van de SEO-prestaties

Nadat je al deze stappen hebt doorlopen en je SEO-strategie hebt geïmplementeerd, is het werk nog niet gedaan. SEO is een continu proces dat regelmatig onderhoud en aanpassingen vereist om effectief te blijven. Daarom is het belangrijk om je SEO-prestaties regelmatig te monitoren en te evalueren.

Het bijhouden van trefwoordranglijsten, het meten van de click-through rate (CTR), het analyseren van het bouncepercentage op bepaalde pagina’s, en het bijhouden van het conversiepercentage zijn allemaal belangrijke aspecten van het monitoren van SEO-prestaties. Door deze gegevens regelmatig te controleren, kun je trends en patronen identificeren die je kunnen helpen je SEO-strategie te verbeteren en je prestaties te verbeteren.

Bovendien is het belangrijk om regelmatig technische SEO-problemen te controleren en op te lossen, gezien de toenemende complexiteit van websites. En vergeet niet om je content regelmatig te updaten en te optimaliseren om ervoor te zorgen dat deze relevant en waardevol blijft voor je doelgroep.

Gebruik Google Analytics

Een van de beste tools om je SEO-prestaties te monitoren en te evalueren is Google Analytics. Deze gratis tool biedt een schat aan informatie over je websiteverkeer en gebruikersgedrag, en kan je helpen om diepgaande inzichten te krijgen in hoe mensen je website vinden en gebruiken. Daarnaast kan een seo analyzer je ondersteunen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines en het uitvoeren van een website analyse.

Door deze gegevens regelmatig te controleren, kun je beter begrijpen wat werkt en wat niet, en kun je je SEO-strategie dienovereenkomstig aanpassen.

Blijf optimaliseren

SEO is een dynamisch veld dat voortdurend evolueert. Wat vandaag werkt, werkt misschien morgen niet meer. Daarom is het belangrijk om voortdurend te blijven optimaliseren en je SEO-strategie aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en algoritme-updates.

Dit betekent dat je regelmatig nieuwe zoekwoorden moet onderzoeken, je content moet bijwerken en verbeteren, technische problemen moet oplossen, en nieuwe backlink-kansen moet zoeken. Door voortdurend te blijven leren en verbeteren, kun je ervoor zorgen dat je website altijd geoptimaliseerd is voor de nieuwste SEO-best practices en dat je altijd een stap voor blijft op je concurrenten.

Samenvatting

In dit artikel hebben we het belang van SEO-analyse in 2024 besproken en praktische tips gegeven om je SEO-prestaties te verbeteren. We hebben besproken hoe je een succesvolle SEO-analyse kunt uitvoeren, welke tools je kunt gebruiken, en hoe je je eigen SEO-analyse kunt uitvoeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat SEO een continu proces is dat regelmatige aandacht en aanpassingen vereist. Door je SEO-prestaties regelmatig te monitoren en te evalueren, en door voortdurend te blijven leren en verbeteren, kun je ervoor zorgen dat je website altijd geoptimaliseerd is voor de nieuwste SEO-best practices. En vergeet niet: SEO is een marathon, geen sprint. Het heeft tijd nodig om resultaten te zien, maar de resultaten zijn het wachten waard!

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid 

Gratis SEO analyse