Magento SEO: 12 praktische SEO-tips voor Magento (2) in 2024

Magento is een zeer geavanceerd CMS en dat brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. In dit artikel behandelen we 12 Magento SEO-tips die je direct kunt toepassen in je Magento webshop om je zoekmachineranking te verbeteren.

Wat is Magento SEO?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is bedoeld om de ranking van een website in organische zoekresultaten te verbeteren. Voor een Magento webshop is dit precies hetzelfde: je wilt dat jouw webshop hoog scoort in de zoekresultaten. Maar bij Magento komen er extra valkuilen bij kijken. Pak je die goed op? Dan heeft jouw Magento site een technische voorsprong op de rest!

De rankingfactoren voor een top-positie in Google veranderen voortdurend, maar gelukkig biedt Magento 2 een breed scala aan SEO-functies en technieken om je ranking te verbeteren. En omdat zoekmachines hun algoritmes strikt geheim (proberen te) houden, speelt AI een steeds grotere rol in het optimalisatieproces.

Op platforms zoals Magento Stack Exchange vinden regelmatig discussies plaats over belangrijke SEO-onderwerpen zoals de basis-URL. Deze onderwerpen hebben directe invloed op je SEO-prestaties en zoekmachine rankings.

De recente release op het moment van scrhijven (Magento 2.4.6) brengt bijvoorbeeld een standaardwaarde voor categorie/product URL herschrijvingen in de catalogusmodule, wat de SEO-vriendelijkheid van je Magento webshop aanzienlijk verbetert.

Geen zin om alle 12 tips te lezen?
In onze gratis SEO analyse behandelen we alle onderstaande punten, en meer. Een Magento SEO specialist doorloopt jouw website op alle belangrijkste aspecten van SEO en gebruiksvriendelijkheid. Met als resultaat een concrete lijst met verbeterpunten.

12 belangrijke Magento SEO tips in 2024

Het begrijpen van het belang van Magento SEO is slechts het begin; de echte uitdaging komt bij het toepassen van effectieve SEO-strategieën. Door deze tips te volgen, kun je de ranking van je website in zoekresultaten verbeteren en dalingen zien te voorkomen. Ook niet onbelangrijk!

1. Crawlen en indexeren

Gefacetteerde of gelaagde navigatie in Magento kan voor SEO-uitdagingen zorgen doordat het aantal te crawlen pagina’s flink toeneemt. Dit type navigatie stelt gebruikers in staat om producten te filteren en hun zoekresultaten te verfijnen op basis van verschillende eigenschappen zoals maat, kleur en prijs. Hoewel dit handig is voor klanten, kan het een probleem zijn voor SEO.

Elke keer dat een gebruiker een filter toepast, wordt er een nieuwe URL gegenereerd. Deze URL’s bevatten vaak een ? (vraagteken), dit is het begin van de filtering. Elk mogelijke filter zorgt voor een nieuwe URL, wat kan leiden tot miljoenen combinaties.

Dit resulteert in een toename van het aantal pagina’s dat zoekmachines moeten crawlen, wat kan leiden tot duplicate content en inefficiëntie bij het indexeren van je site.

Hier zijn een paar stappen om dit probleem aan te pakken:

Laagwaardige pagina’s indexeren

 • Voer een audit uit van de pagina’s die door gefacetteerde navigatie zijn geïndexeerd en identificeer de pagina’s van lage kwaliteit.
 • Gebruik index- of canonical tags om deze pagina’s uit de indexering te halen.

Dit kun je eenvoudig doen in Google Search Console. Vaak gaat het in dit geval om ‘Cecrawld – momenteel niet geïndexeerd’.

Verbeter de crawling efficiëntie

 • Controleer de logbestanden van je site om veelvuldig gecrawlde pagina’s van lage kwaliteit te detecteren.
 • Gebruik robots.txt om het crawlen van parameters met lage waarde te blokkeren.
 • Prioriteer de indexering van pagina’s met hoge zoekwaarde.

2. JavaScript rendering

Een goede afhandeling van JavaScript is cruciaal voor de SEO-prestaties van je Magento webshop. Als zoekmachines je JavaScript-content niet goed kunnen interpreteren, kan dit je SEO negatief beïnvloeden. Het is belangrijk dat zoekmachinebots toegang hebben tot en de JavaScript-inhoud correct kunnen indexeren.

De laadtijd van je website heeft ook een grote invloed op je positie in de zoekresultaten. Aangezien Magento gebruikmaakt van technologieën zoals Node.js, Knockout.js en andere JavaScript-frameworks, is het belangrijk dat deze correct worden geïndexeerd.

Om problemen met JavaScript-rendering op te lossen en je SEO te verbeteren, kun je de volgende stappen nemen:

Optimaliseer JavaScript-code

 • Voer een audit uit van je JavaScript-code om de renderingtijd te verminderen en de prestaties te verbeteren.

Voer een grondige SEO-audit uit

 • Identificeer problemen met JavaScript-rendering die je SEO kunnen beïnvloeden.

Gebruik dynamische rendering

 • Bedien voorgerenderde content speciaal voor zoekmachinebots.

Gebruik hulpmiddelen voor mobiele weergave en rijke resultaten

 • Tools zoals de Mobile Friendly Testing en Rich Results Test-tools kunnen je helpen om de rendercapaciteiten van Googlebot te beoordelen.

Minimaliseer, bundel en comprimeer JavaScript-bestanden

 • Verklein de bestandsgroottes en optimaliseer laadtijden door JavaScript- en CSS-bestanden samen te voegen en te minimaliseren.

Zo voeg je JavaScript- en CSS-bestanden samen en minimaliseer je ze in Magento:

 1. Ga naar Stores > Configuration.
 2. Navigeer in het zijmenu naar Advanced > Developer.
 • Open de sectie JavaScript- en CSS-instellingen uit.
 • Selecteer “yes” om de JavaScript- en CSS-bestanden samen te voegen.

Pro Tip: selecteer “yes” bij de optie om JS-code naar de onderkant van de pagina te verplaatsen. Dit verhoogt de laadsnelheid van de website en elimineert render blocking. (test wel goed of dit geen problemen oplevert)

De meeste Magento-webshops krijgen te maken met uitdagingen op het gebied van Magento SEO op pagina’s die sterk afhankelijk zijn van JavaScript voor het weergeven van dynamische content, zoals productlijsten, filters en navigatie.

Dit zijn tevens ook vaak je belangrijkste pagina’s voor SEO én je best converterende landingspagina’s. Extra aandacht hieraan geven is dus een aanrader!

3. Beveilig je site met HTTPS

Zoekmachines geven al jaren de voorkeur aan websites die over HTTPS draaien en plaatsen deze vaak hoger in de zoekresultaten dan hun HTTP-tegenhangers.

Bij Magento SEO is het dan ook een best practice om HTTPS te implementeren. Dit is te zien aan het hangslot-icoon in de adresbalk van de browser, wat gebruikers geruststelt over de veiligheid van hun gegevens.

HTTPS configureren in Magento 2:

 1. Ga naar Stores > Configuration.
 2. Navigeer in het zijmenu naar General > Web.
 3. Zorg ervoor dat onder de sectie Base URLs (Secure) de Base URL en Base Link URL zijn ingesteld op HTTPS. Bijvoorbeeld, https://jouw-magento-shop.com/
 4. Schakel de opties “Use Secure URLs on Storefront” en “Use Secure URLs in Admin” in.
 5. Sla de configuratiewijzigingen op en wis indien nodig de cache.

HTTP omleiden naar HTTPS Implementeer 301-omleidingen om HTTP-URL’s automatisch naar hun HTTPS-tegenhangers om te leiden. Dit zorgt ervoor dat verkeer op de juiste inhoud terechtkomt die door zoekmachines is geïndexeerd, zelfs als gebruikers niet de exacte bestemmings-URL invoeren.

Pro Tip: Magento gebruikt standaard 302-omleidingen in plaats van 301. Gebruik 302-omleidingen alleen voor tijdelijke migraties; voor permanente omleidingen kies je voor 301-omleidingen.

Om redirects in te stellen:

 1. Ga naar Stores > Configuration.
 2. Selecteer in de “General” dropdown “Web.”
 3. Selecteer de “Url Options” dropdown.
 4. Verander “Auto-redirect to Base URL” naar “Yes (301 Moved Permanently).”

4. Gebruik SEO-vriendelijke en schone URL-paden

Het vereenvoudigen van de URL-structuur van je site biedt een betere gebruikerservaring en is een goede praktijk voor zoekmachineoptimalisatie. Organiseer je content logisch om URL’s te creëren die gemakkelijk te begrijpen zijn voor mensen.

Een goed opgezette product-URL ziet er zo uit: www.magento-site.nl/dames/sneakers-nike

Vermijd URL’s zoals: www.magento-site.nl/dames/producten123

Je product- en categorie-URL’s moeten beknopt, consistent en in kleine letters geschreven zijn.

Schone URL’s zijn minder intimiderend voor bezoekers en hebben een positief effect op de zoekindexoptimalisatie (SEO). Magento voegt echter standaard de “.html”-extensie toe aan het einde van elke product- en categorie-URL. Het verwijderen van deze extensie kan complicaties voorkomen bij een migratie naar een ander eCommerce platform.

Om de .html-extensie van URL’s te verwijderen:

 1. Ga naar Stores > Configuration.
 2. Selecteer “Catalogus” onder de “Catalogus” dropdown.
 3. Kies “Zoekmachineoptimalisatie.”
 4. Zoek “Product URL Suffix” & “Categorie URL Suffix.”
 5. Vervang het veld “.html” door “/” in de respectieve velden.
 6. Selecteer “Save Config.”

Het resultaat zal schonere en beter leesbare URL’s voor je webshop zijn.

Categoriepad in product-URL’s Standaard zet Magento de optie “Gebruik categoriepad voor product-URL’s” op Nee. Dit voorkomt dat product-URL’s te lang worden, vooral als je veel categorieën en subcategorieën hebt.

5. Maak gebruik van canonicals

Duplicate content is een veelvoorkomend probleem bij zoekmachineoptimalisatie, vooral in webshops waar producten onder meerdere URL’s kunnen verschijnen. Vanuit een Magento SEO perspectief kun je dit probleem eenvoudig oplossen door een canonical tag in te stellen op categorie- en productpagina’s.

Volg de onderstaande stappen om canonicals in te schakelen:

 1. Ga naar Stores > Configuration.
 2. Vouw in het zijmenu Catalog > Catalog > Search Engine Optimization uit.
 3. Selecteer de juiste Store View bovenaan de pagina (bijv. Default Store View).
 4. Zoek in de weergegeven instellingen naar “Use Canonical Link Meta Tag For Categories” en “Use Canonical Link Meta Tag For Products.” Zet deze waarden op Yes.
 5. Sla de configuratiewijzigingen op door op “Save Config” te klikken.

Door canonicals in te schakelen, zorg je ervoor dat zowel product- als productcategoriepagina’s canonieke verwijzingen hebben, waardoor het risico op duplicate content aanzienlijk wordt verminderd.

6. Stel redirect (correct) in

Redirects kunnen een grote invloed hebben op de zoekmachinerankings en de gebruikerservaring. Magento 2 SEO bevat een URL rewrite-tool, waarmee je handmatig de URL voor elke pagina kunt bewerken.

Om URL-rewrites in Magento 2 te configureren, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Magento 2 backend.
 2. Ga naar Stores > Configuration > General > Web.
 3. Klik op “Search Engine Optimization” en je ziet een dropdown-menu voor “Use Web Server Rewrites.”
 4. Zet deze op “Yes.”

Een aangepaste website redirect-URL toevoegen:

Volg de onderstaande stappen om een redirect-URL toe te voegen:

 1. Ga naar Marketing > SEO & Search > URL Rewrites.
 2. Klik op de knop “Add URL Rewrite” om een nieuw URL rewrite-proces te starten.
 3. Kies “Custom” voor een aangepaste URL of “Product” voor een product-URL.
 4. Als je webshop meerdere weergaven heeft, selecteer je de juiste store waar de rewrite van toepassing is.
 5. Vul alle benodigde informatie in voor de redirect.
 6. Klik op de knop “Save.”

Test tot slot de nieuwe URL’s in je browser. De nieuwe doelpagina moet nu worden weergegeven in plaats van de oude.

7. Stel automatische redirects in

Veel klanten slaan URL’s op als bladwijzers tijdens het browsen of zoeken in hun geschiedenis om ze later opnieuw te bezoeken. Soms kan het echter gebeuren dat ze bij het openen van deze pagina’s een 404-foutmelding krijgen.

Dit kun je voorkomen door automatische redirects in te stellen. Hiermee zorg je ervoor dat alle opgeslagen URL’s van klanten worden hersteld en ze gemakkelijk kunnen terugkeren naar je online winkel om hun aankoop af te ronden.

Op deze manier worden klanten, wanneer ze de oude URL openen, automatisch doorgestuurd naar de nieuwe of bewerkte link.

Zo stel je automatische redirects in:

 1. Ga naar Stores > Settings > Configurations.
 2. Kies Catalogus in het linkerpaneel onder Catalogus.
 3. Open de sectie Zoekmachineoptimalisatie.
 4. Zet “Create Permanent Redirect for URLs if the URL Key Changed” op Yes.
 5. Klik op “Save Config” om te bevestigen.

Auto-redirect instellen voor catalogus-URL’s:

 1. Ga naar Products > Inventory > Catalog.
 2. Open de bewerkmodus van het gewenste product in de inventarislijst.
 3. In het URL-sleutelveld:
  • Vink het vakje “Create Permanent Redirect for the old URL” aan.
  • Bewerk de URL-sleutel met kleine letters en koppeltekens (zonder spaties).
 4. Sla de wijzigingen op.
 5. Volg de link in het systeembericht om de cache en index te vernieuwen.

Controleer daarna de redirect door naar Marketing > SEO & Search > URL Rewrites te gaan.

8. Optimaliseer meta titels en meta beschrijvingen

Het optimaliseren van meta titels en beschrijvingen voor al je pagina’s is ontettend belangrijk voor betere zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Recent is er een document vanuit Google gelekt met duizenden rankingfactoren. CTR is anno 2024 een van de belangrijkere factoren. Wat betekent dat? Stel dat jouw website, die op plek 4 rankt, een hogere CTR heeft dan de plek 3, zal er een grote kans zijn dat Google jouw website als relevanter ziet.

Met de ingebouwde SEO-functies van Magento kun je meta titels, beschrijvingen en trefwoorden aanpassen voor elke pagina, wat je kansen vergroot om hoger te ranken in de zoekresultaten.

Pro tip: focus je vooral op de meta’s van de categorieën. Voeg USP’s van je webshop toe om op te vallen tussen de concurrenten in de SERP en voeg een secundaire zoekwoord toe voor de perfecte meta title.

Metadata voor productpagina’s

 1. Ga naar Catalog > Products.
 2. Kies een product om de meta-informatie te bewerken.
 3. Vouw de sectie Zoekmachineoptimalisatie uit.
 4. Klik op de knop Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Metadata voor categoriepagina’s

 1. Ga naar Catalog > Categories.
 2. Selecteer een categorie om de meta-informatie bij te werken.
 3. Vouw de sectie Zoekmachineoptimalisatie uit.
 4. Klik op de knop Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Metadata voor de homepage

 1. Ga naar Content > Pages.
 2. Open de homepage in de bewerkmodus.
 3. Pas het veld Paginatitel aan voor een aangepaste meta titel.
 4. Sla de wijzigingen op.

Let op: je meta titel mag nooit langer zijn dan 60 tekens inclusief spaties. Tools zoals de meta lengte checker helpt je om te voorkomen dat je te lange meta’s worden afgekort door Google.

9. Integreer Google Tag Manager (GTM)

Je kunt Google Tag Manager (GTM) gebruiken, een gratis tool, om tracking- en marketingtags (Google Analytics 4 of Google Search Console) op je Mangento website beheren zonder de code aan te passen. Met GTM kun je verbeterpunten voor SEO identificeren en conversies bijhouden door de gegenereerde gegevens te analyseren.

GTM vereenvoudigt de implementatie van verschillende tracking- en analysetags, wat waardevolle inzichten en data oplevert om je SEO-strategie te informeren. Bovendien kun je met Magento 2 Google Tag Manager eenvoudig integreren zonder externe extensies.

Voor het instellen van doelen, zoals aankopen clicks op specifieke buttons, is Google Tag Manager ook essentieel.

10. Gerelateerde producten

Zelfs de meest visueel aantrekkelijke productpagina’s kunnen profiteren van gerelateerde producten en een betere gebruiksvriendelijkheid. Wat niet alleen indirect invloed heeft op de zichtbaarheid in zoekresultaten, maar ook zorgt voor up-sells.

Het integreren van gerelateerde producten in je Magento 2 productpagina verbetert de browse-ervaring van gebruikers en helpt het SEO-aspect te verbeteren.

Je kunt relatief eenvoudig in Magento gerelateerde producten implementeren voor een specifiek product. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 • Ga naar Catalog > Products.
 • Kies een product om te bewerken.
 • Open de sectie Related products, Up-Sells en Cross-Sells.
 • Selecteer “Add Related Products” om andere SKU’s toe te voegen die je wilt.
 • Sla je wijzigingen op door op de knop Opslaan te klikken.

Deze aanpak vergroot het aantal relevante zoektermen op productniveau, legt interne links aan om de paginadiepgang te vergroten én vergemakkelijkt het crawlen en indexeren door zoekmachines. Een win-win-win.

11. Stel een XML-sitemap in Magento 2 in

Zoekmachines lezen het sitemapbestand om te bepalen welke pagina’s ze efficiënter moeten crawlen. Met behulp van een gestructureerde sitemap kunnen zoekmachines het indexeringsproces vereenvoudigen en zich richten op de belangrijkste pagina’s van je site.

Als je site bijvoorbeeld nieuw is en weinig links in de sitemap heeft, kunnen webcrawlers moeite hebben om de nieuwe pagina’s te ontdekken.

Om een XML-sitemap in Magento 2 in te schakelen, volg je deze stappen:

 1. Ga naar Stores > Settings > Configuration.
 2. Selecteer Catalog > XML Sitemap uit het linkernavigatiemenu.
 3. Pas de instellingen aan voor “Categories Options,” “Products Options,” en “CMS Pages Options” uit de dropdownmenu’s.
 4. Schakel de sitemap-generatie in door “Generation Settings” op YES te zetten met de gewenste configuraties.
 5. Pas de instellingen voor “Sitemap File Limits” aan indien nodig.
 6. In de sectie “Search Engine Submission Settings,” schakel je het veld Robot.txt in en zet je het op “Yes.”
 7. Klik op “Save Config” om de wijzigingen toe te passen.

Om de sitemap te genereren:

 1. Ga naar Marketing > SEO & Search > Site Map.
 2. Klik op “Add Sitemap” en vul alle benodigde details in.
 3. Sla de wijzigingen op door op “Save and Generate” te klikken.

Zorg ervoor dat je links naar alle store views in de sitemap opneemt om de structuur van je winkel beter te laten begrijpen door crawlers, een best practice voor Magento SEO.

12. Wijzig het robots.txt-bestand

Het robots.txt-bestand geeft zoekmachine-robots aan welke URL’s ze kunnen en mogen bezoeken op je Magento-webshop, zoals eerder besproken bij het aller eerste punt: de filtering-opties in de URL.

In een Magento 2 SEO-strategie is het zeer belangrijk om het robots.txt-bestand aan te passen om de toegang van zoekmachine-crawlers tot de inhoud van je site te beheren.

Zie je veel (nep) verkeer in GA4 vanuit een bepaalde zoekmachine? Dan kun je ook de crawler van deze specifieke zoekmachine de toegang tot je site weigeren.

De instructies staan in de rootmap en worden gevolgd door de zoekmachine. Om wijzigingen aan te brengen vanuit de Magento 2 Admin, navigeer je naar Content ⇒ Design => Configuration. Zoek in het geopende raster naar de regel Global, klik op de link Edit en open het tabblad Search Engine Robots.

De strategie omvat het toevoegen van instructies zoals ‘Disallow’ om specifieke pagina’s of directories te blokkeren van indexering.

Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat alleen relevante en geoptimaliseerde inhoud wordt gecrawld en weergegeven in zoekresultaten. Het regelmatig bijwerken en testen van het robots.txt-bestand is aan te raden voor het behouden van een effectieve SEO-strategie in Magento 2.

Dat waren de belangrijkste punten voor Magento SEO

Maar was dat het? Nee. Er zijn duizenden rankingfactoren die je website positief óf negatief beïnvloeden. Zorg voor een algeheel gezonde website. Technische SEO is belangrijk om Google tevreden te stellen, maar optimaliseer niet alleen voor Google! Zorg ook dat de websitebezoekers de best mogelijke ervaring op je website hebben. Dit zal je SEO 100% ten goede komen.

Aanvullende tips voor de puntjes op de i

Zoekwoordonderzoek: Een gedegen zoekwoordonderzoek is cruciaal voor een succesvolle SEO-strategie. Identificeer relevante zoekwoorden en zoektermen die je doelgroep gebruikt. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner of Ahrefs om zoekwoorden te vinden met een hoog zoekvolume en lage concurrentie. Integreer deze zoekwoorden op strategische plaatsen in je content, zoals titels, beschrijvingen en koppen.

Focus op categoriepagina’s: Categoriepagina’s zijn vaak de belangrijkste landingspagina’s voor zoekmachines. Optimaliseer deze pagina’s met unieke en relevante content, gebruik duidelijke en beschrijvende titels en metatags, en zorg voor een logische interne linkstructuur. Dit helpt zoekmachines de structuur van je site beter te begrijpen en verhoogt de kans dat deze pagina’s goed ranken.

Goede gebruikerservaring (UX): Een optimale gebruikerservaring is essentieel voor zowel SEO als conversies. Zorg voor een intuïtieve navigatie, snelle laadtijden en een mobielvriendelijk ontwerp. Gebruik duidelijke call-to-actions en zorg ervoor dat je site gemakkelijk te gebruiken is op alle apparaten. Een positieve gebruikerservaring kan leiden tot lagere bouncepercentages en hogere betrokkenheid, wat gunstig is voor je SEO.

Kwalitatieve content: Creëer hoogwaardige, waardevolle content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Unieke en informatieve productbeschrijvingen, blogposts en handleidingen kunnen je autoriteit verhogen en bezoekers langer op je site houden. Regelmatig updaten en toevoegen van nieuwe content houdt je site fris en relevant.

Gebruik van rich snippets en gestructureerde data: Implementeer gestructureerde data (schema markup) om zoekmachines te helpen de inhoud van je pagina’s beter te begrijpen. Dit kan leiden tot rich snippets in de zoekresultaten, zoals beoordelingen, prijzen en voorraadstatus. Rich snippets kunnen de zichtbaarheid van je site verhogen en de click-through rate verbeteren.

Optimaliseer afbeeldingen: Zorg ervoor dat alle afbeeldingen op je site geoptimaliseerd zijn voor snelheid en zoekmachines. Gebruik beschrijvende bestandsnamen, vul alt-teksten in met relevante zoekwoorden en comprimeer de afbeeldingen om de laadtijd te minimaliseren.

Interne linkstructuur: Bouw een sterke interne linkstructuur op door relevante pagina’s binnen je site met elkaar te verbinden. Dit helpt zoekmachines om je site beter te crawlen en indexeren, en helpt bezoekers om gemakkelijk door je site te navigeren.

Lokale SEO: Als je een fysieke winkel hebt, optimaliseer dan je lokale SEO. Zorg ervoor dat je Google My Business-profiel volledig is ingevuld en bijgewerkt, gebruik lokale zoekwoorden in je content en verzamel positieve recensies van klanten. Dit kan je zichtbaarheid in lokale zoekresultaten verbeteren.

Technische SEO: Voer regelmatig technische SEO-audits uit om ervoor te zorgen dat je site goed presteert. Controleer op gebroken links, zorg voor een goede URL-structuur, gebruik een XML-sitemap en zorg ervoor dat je site veilig is met HTTPS. Technische SEO is de basis van een goed presterende website en mag niet worden verwaarloosd.

 • All
 • Branding
 • CRO
 • SEO
De perfecte SEO tekst schrijven in 10 stappen

Het schrijven van de perfecte SEO-tekst vereist zowel techniek als creativiteit. Door je te richten op zowel de zoekmachines als je lezers, kun je ervoor zorgen dat je content niet alleen goed scoort, maar ook waarde biedt. We gaan kijken naar 10 belangrijke onderdelen om de perfecte SEO-content te schrijven.

Gratis SEO analyse t.w.v. €187,50

Op maat gemaakt – gepresenteerd via video call

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid