Lokale SEO specialist voor lokaal succes

Wil je lokaal beter gevonden worden in Google? Samenwerken met een lokale SEO-specialist is de sleutel tot succes! Wij helpen jou met:

✓ Topposities in Google
Zodat jouw bedrijf altijd vooraan staat in lokale zoekresultaten.

✓ Meer bezoekers en omzet
Trek klanten uit de buurt aan en boost je omzet.

✓ Loyale klantenkring
Zorg dat klanten terug blijven komen.

✓ Zichtbaar in Google Maps
Hoger komen in Google Maps voor meer fysieke bezoekers.

Via video call of op locatie in Enschede

Starten met de lokale-SEO analyse

Laten we kennismaken en beginnen met de SEO+ analyse! (45 min)

Top posities in Google

Meer bezoekers én omzet

Terugkerende klanten

Een ijzersterk merk

Wat is Lokale SEO?

Lokale SEO is een strategie die zich richt op het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw bedrijf in lokale zoekresultaten. Het doel is om fysieke winkels en lokale dienstverleners meer bezoekers te bezorgen, zowel online als offline.

Onze Lokale SEO Diensten

Claim en optimaliseer je Google Business Profile

We zorgen ervoor dat jouw bedrijf gevonden wordt op Google Maps door je Google Business Profile te claimen. Vervolgens optimaliseren we je profiel met de juiste bedrijfsinformatie, foto's, producten en diensten voor maximale zichtbaarheid.

Onderzoek naar lokale zoekwoorden

Uitgebreid zoekwoordenonderzoek helpt om te ontdekken welke zoektermen jouw klanten gebruiken. Optimaliseer de content voor deze zoekwoorden en blijf de concurrentie een stap voor door hun strategieën te analyseren.

Schrijven van goede content

Content specifiek gericht op jouw lokale doelgroep zorgt ervoor dat jouw bedrijf als autoriteit in de regio wordt gezien.

Lokale backlinks

Lokale backlinks zijn cruciaal voor je lokale SEO. Samenwerkingen met lokale bedrijven, blogs en nieuwswebsites zorgen voor relevante en autoritaire links naar je website. Dit verhoogt je zichtbaarheid in lokale zoekresultaten en versterkt de online autoriteit van je bedrijf.

Samengewerkt aan online succes.

Jaar ervaring in SEO
0 +
Websites geoptimaliseerd
0 +
Top 10 posities
50000 +

De uitdagingen van lokale SEO

Lokale SEO biedt geweldige kansen voor lokale bedrijven, maar brengt ook enkele unieke uitdagingen met zich mee. Hier zijn drie veelvoorkomende obstakels die we helpen overwinnen.

Concurrentie in de lokale markt

In de lokale zoekresultaten is de concurrentie vaak hevig, vooral in drukbevolkte gebieden. Het is een uitdaging om op te vallen tussen andere lokale bedrijven die dezelfde klanten proberen te bereiken. Wij analyseren de strategieën van je concurrenten en ontwikkelen een aanpak die jouw bedrijf onderscheidt en zichtbaarheid vergroot.

Consistentie van NAW-gegevens

NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) moeten consistent zijn over alle online platforms. Inconsistente informatie kan leiden tot lagere rankings en verwarring bij klanten. Wij zorgen ervoor dat jouw NAW-gegevens op alle platforms accuraat en consistent zijn, wat essentieel is voor een sterke lokale SEO-strategie.

Verzamelen en beheren van klantreviews

Positieve reviews zijn cruciaal voor je lokale SEO, maar het verzamelen en beheren ervan kan lastig zijn. We helpen je een effectief systeem op te zetten voor het vragen om reviews en reageren op feedback, zowel positief als negatief. Dit helpt niet alleen je online reputatie, maar verbetert ook je lokale zoekresultaten en positie in Google Maps.

MarketingCollega
De Kerk op de Oude Markt in Enschede

De commerciële kansen voor lokale SEO

Lokale SEO biedt unieke kansen om je bedrijf te laten groeien en meer klanten te bereiken. Hier zijn drie belangrijke commerciële voordelen die je kunt behalen door te investeren in lokale SEO.

Meer lokale klanten en omzet

In de lokale zoekresultaten is de concurrentie vaak hevig, vooral in drukbevolkte gebieden. Het is een uitdaging om op te vallen tussen andere lokale bedrijven die dezelfde klanten proberen te bereiken. Wij analyseren de strategieën van je concurrenten en ontwikkelen een aanpak die jouw bedrijf onderscheidt en zichtbaarheid vergroot.

Hogere conversieratio’s

Doordat lokale SEO zich richt op mensen die daadwerkelijk in jouw omgeving zijn, zijn de bezoekers die je aantrekt meer geneigd om een aankoop te doen of gebruik te maken van je diensten. Dit betekent dat de kans op conversies aanzienlijk toeneemt. Met een goed geoptimaliseerde lokale SEO-strategie kun je meer gerichte en kwalitatieve leads binnenhalen die sneller omgezet kunnen worden in betalende klanten.

Lagere marketingkosten

Lokale SEO kan een kosteneffectieve manier zijn om je marketingbudget te optimaliseren. In tegenstelling tot traditionele advertenties, die vaak een breed publiek bereiken, richt lokale SEO zich specifiek op mensen in jouw omgeving die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Dit gerichte bereik betekent dat je minder geld verspilt aan advertenties die niet relevant zijn voor jouw doelgroep. Bovendien levert een hoge positie in de lokale zoekresultaten langdurige voordelen op zonder voortdurende advertentiekosten.

Ga ook voor..

+304% bezoekers via Google in 3 maanden

In slechts drie maanden heeft verjaardagscadeau-vrouw.nl een indrukwekkende toename van 304% in organisch verkeer ervaren, met een stijging van 6.484 naar 26.157 unieke organische bezoekers!

Jouw partner in lokale SEO

Bij MarketingCollega streven we naar een prettige en effectieve samenwerking. Onze persoonlijke en klantgerichte benadering maakt zoekmachineoptimalisatie begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen. Samen kunnen we jouw route naar online succes uitstippelen met vertrouwen en efficiëntie.

Met onze expertise in lokale SEO hebben we ruime ervaring in het optimaliseren van bedrijven voor de lokale markt, zodat jouw bedrijf zichtbaar en vindbaar wordt voor klanten in jouw omgeving.

Wij leren je website écht kennen

Als lokale SEO-specialist leren wij jouw website(s) door en door kennen en staan we altijd klaar voor vragen of advies. Bij ons ben je nooit zomaar een nummer. Jouw website krijgt de aandacht die het verdient, en we streven naar een prettige en langdurige samenwerking. We zorgen ervoor dat jouw lokale zichtbaarheid groeit, zodat je meer klanten uit je omgeving aantrekt.

Transparante benadering & meetbare resultaten

Bij MarketingCollega hanteren we een transparante aanpak met meetbare resultaten. Elke maand evalueren we de vooruitgang van de lokale SEO-campagne, bespreken we de genomen stappen en presenteren we de behaalde resultaten tijdens onze (online) bijeenkomsten. We leggen alles uit op een duidelijke en begrijpelijke manier, zonder onnodige complexiteit. Zo weet je altijd precies waar je staat en wat je kunt verwachten.

Geen verborgen kosten

Bij MarketingCollega, jouw specialist in lokale SEO, streven we naar volledige transparantie. Je hoeft geen onverwachte kosten te vrezen. Er zijn geen extra facturen voor maandelijkse gesprekken of overlegmomenten, omdat we een eerlijke en open samenwerking hoog in het vaandel dragen. Zo kun je met vertrouwen en zonder zorgen investeren in je online succes.

Waarom lokale SEO uitbesteden bij MarketingCollega? Hoor het van anderen.

5/5 op Google Reviews

Gratis SEO analyse t.w.v. €187,50

Op maat gemaakt – gepresenteerd via video call

MarketingCollega staat voor SEO op een menselijke manier! Wij focussen op samenwerking voor het behalen van topresultaten in Google, meer verkeer, omzetgroei en het creëren van loyale klanten.

Contact

info@marketingcollega.nl

+31 6 28 46 22 31

Espoortstraat 125
7511CH – Enschede

KVK: 92514669

© 2024 MarketingCollega  |  Algemene voorwaarden  |  Privacybeleid